Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са

Става въпрос за мъж и жена, работели са на "Илиенци"
Обновена: 11 мар 2020 06:12 | 10 мар 2020 20:51, Нели Христова
658
Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са
Снимка: БГНЕС

На извънреден брифинг от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус в страната. Този път те са в София. С тях заболелите в страната стават 6.

"За съжаление има още два случая на коронавирус у нас. Те са в столичната болница "Пирогов". Единият е на 66-годишна жена, а другият - на 74-годишен мъж, семейство, които са работели на "Илиенци".

Постъпили са вчера. Тестовете са дали положителен резултат.

"За съжаление едва към днешна дата много държави членки започват да прилагат граничен контрол, затварят училища, театри", посочи премирът.

Той поздрави Софийската филхармония и театър "Възраждане" за това, че излъчват на живо в интернет проявите си.

"За мен Европа закъсня много с мерките. Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее", посочи още премиерът по времена извънредно заседание на Министерски съвет.

Премиерът остро осъди всички, които не вярват, че има коронавирус у нас.

Борисов предупреди и за финансовата криза, която се задава, цитирайки френския президент Еманюел Макрон и шефа на Европейската централна банка Кристин Лагард.

"До една държавите членки се изказаха срещу забраните за износ на медицински изделия. дори думата "солидарност", която много обичаме да употребяваме, аз им казах, че ни най-малко не виждам солидарност до момента", посочи Борисов.

Той настоя, че е правилна и своевременна мярката да се произвеждат консумативи у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
11
 
2
 
! Отговори
спасителят ни преди 4 години
До ЛенинТой ни отърва от окупация с неговата революция! Ако Русия беше победител- тежко ни!Има за какво да сме му благодарни в интерес на истината.
443
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единствената ми надежда е че и Бойко е над 60г.
442
0
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Предлагам да вкараме Борисов и целия му щаб в белодробната с маските им от Турция с изтекъл срок на годност. Хората сега ще разберат хора ли са или *** за гербаджийската хунта. Господ да ги накаже до един
441
4
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АБСОЛЮТНО МОЖЕТЕ ДА ОБВИНИТЕ ПРЕСТЪПНИКА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА ВИРУСА ЩОТО ТОЧНО ТОЙ ДОКАРА ВСИЧКИ ОТ ЗОНАТА ПОД КАРАНТИНА В УХАН БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА, ЧЕ ТАМ Е КАРАНТИНА!КОЛКОТО И ДА ПЛЮЕ ПО ЕС И ТОЙ ПОКАЗА, ЧЕ Е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ НЕКАДЪРНИК ДОКАЗАН!
440
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се оправят хората и да оздравеят, а колкото до Борисов, и неговият ред ще дойде. Паметта ни няма да е толкова къса, колкото той се надява.
439
0
 
2
 
! Отговори
Ради Бабба преди 4 години
До Анонимен 529 смъртността при 100 починали е 100% :D мога да ти направя едни опреснителни курсове по математика
438
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Илиянци още ли не е под карантина!
437
1
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
Тази индийска пaплач трябва да бъде депортирана обратно в Индия, щъкат като мравки из цял свят болни и сеят вируса.
436
1
 
18
 
! Отговори
@к.534 преди 4 години
До М, да ...Един генерал майор по 2 пъти на ден съобщава като селски глашатай колко нови заболявания има и кога ще има резултати. До него двама известни лекари - проф.Кантарджиев и Кънчев повечето време си мълчат. А "мисирките" от всички медии и предавания по ТВ каналите по цял ден ни занимават с тая болест... Не е ли време тези чучулиги да замлъкнат и думата да имат лекарите с кратки съобщения и информации за заболяването в БГ. Писна ни!
435
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем сериозно искам да попитам - Бойко Борисов тестван ли е за коронавирус.Защото постоянно ходи на екскурзийки и той като е *** и не знае нито един език се мляска със всеки срещнат.Мисля че той е Нулевият пациент за България от който тръгна заразата в България.
434
1
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Г-н премиер, от повече от месец група спецпрокурори водени от г-н Гешев и по десетина жандармеристи и спецполицаи ръшка надлъж и нашир по страната, като на ден обикаля по 1-2 области. Вярно, групата е съставена от хора в добро здраве, яки, на средна възраст, но тя се занимава с битова престъпност, а тези от ъндърграунда не всички са здрави. В този случай тази група би могла да бъде преносител на коронавирус. Бихте ли им забранили поне за 2 седмици рейдовете из страната?
433
0
 
16
 
! Отговори
Майна преди 4 години
Преди 2 дни на жена ми и откриха бронхопневмония, нито я приеха в болница, нито и направиха тест а преди месец беше в Париж! Правете си сметката какво се случва
432
3
 
29
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Бочко колко деца изби с наркотиците ти? Колко семейства разби? Колко майки разрлака? ШЕСТИ бил болен в БГ! Шести и ги брои един по един и ни плаши! Шести! Нормално е да има няколко боолни дори да са 1000, не сме на друга планета! Въпросът е какво прави правителството освен да създава Паника!
431
0
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Айдааа конят отиде у ряката !България е хипер неподготвена, а зеравеопазването ни в момента е на ниво начало на 20-ти век.Сега този *** народ ще плати скодоумието си за това, че толкова години търпи и даже харесва ***.Мир на душите на тези, които щв си отидат !Жалко за невинните, които не гласуват за ГЕРБ.
430
0
 
13
 
! Отговори
има си план-програма преди 4 години
До АнонименЩе им изгорят ваканциите на децата! Погром навсякъде и на Бойко! Няма да се справи!
429
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, защо утре пускаш децата на училище?Да разнесат заразата още повече ли?Като заразят родителите си, кой ще ги гледа тези деца да е и да не са застрашени, защото са млади?
428
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази китайска пaплач трябва да бъде депортирана обратно в Китай, щъкат като мравки из цял свят болни и сеят вируса. МНОГО ЖАЛКО за българите, които ще се заразят, а някои от тях вероятно и ще си отидат..... реве ми се вече. И еврогейовете ТРЯБВАШЕ да затворят границите още преди месец поне....... сега ще гинем като мухи все едно сме в някакъв апокалиптичен холивудски филм със смъртоносен вирус.
427
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе няма значение процента дали 50 дали 60 или 70 примерно всички деца да се разболеят смърта ще е е минимална 1 на 1000 или на 10 000 въпроса е колко възрастни или с здравословни проблеми тогава и на 100 000 заболели възможно е 50 000 да загинат и още не знам как може да се трупат за една пенсия абе изчакай един ден или два няма избяга
426
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За мен Европа закъсня много с мерките. Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее", посочи още премиерът по времена извънредно заседание на Министерски съвет.Това грешка в превода ли е? 70% от населението да се разболее? Това ще бие и черната смърт от 14 век. Имам чувството, че този вирус е пуснат за да избие пенсионерите, та държавите да не плащат пенсии. Дано е само в моята глава. Всеки ден новините стават все по-лоши и започвам да се сдухвам.
425
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните хора много да внимават те са най потенциалните жертви не искам да давам акъл ,но за тяхно добро е да не посрещат никой дори роднини стойте си вкъщи и излизайте само за най важното като спазвате хигиенни навици