9-годишно дете е дало положителна проба за COVID-19

Ген. Мутафчийски благодари на гражданите, изразили съпричастност с лекарите
Обновена: 16 мар 2020 08:50 | 16 мар 2020 08:20,
119
9-годишно дете е дало положителна проба за COVID-19

9-годишно дете с английско гражданство е дало у нас положителна проба за коронавирус, стана ясно от думите на проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Така случаите в България стават 52.

Детето е чуждестранен гражданин. Чичото на детето, който е извън България, е бил контактен със сестраси, която е също с COVID-19, допълни още Мутафчийски.

Още по темата

Той подчерта, че това е пореден случай на безотговорност и нарушаване на съветите на Националния оперативен щаб.

9-годишното дете почти няма клинична картина на заболяването, но е с ясна епидемиологична пътека.

Той посочи, че е безотговорно от страна на туристическите фирми и хотели в страната, в стремеж да запазят бизнеса си, приемат хора.

"В страната се забелязва отчетлива тенденция към съобразяване с препоръките и заповедите, които се издават за наше огромно удовлетворение", посочи ген. Мутафчийски.

Той изказа благодарност към всички български граждани, които разбраха сериозността на положението и се съобразиха.

От името на оперативния щаб Мутафчийски отново призова хората да не се разхождат излишно, да предприемат само най-необходимите мероприятия.

"Това ще даде възможност и ние да не бъдем прекалено твърди в изискванията, тогава не е нужно да пренатягаме за тази мобилизация", посочи още той.

Шефът на ВМА също така благодари на онези, които снощи са ръкопляскали на българските медици, които се грижат за болните от коронавирус и здравето на българите.

Той обобщи ситуацията на Балканския полуостров, като най-сериозно е положението в Гърция, където новите случаи са 103 и общо заразените са 331. Там се обмисля обща забрана за излизане.

В страните край нас случаите също нарастват - в Румъния има още 3 и общо са 139, в Северна Македония са 19, Сърбия 48 и от тази нощ е в извънредно положение. В Турция също има скок на заболелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички болни и починали(Дай Боже да са по-малко)и не само от Короната,са по вина Тиквените ***!!!!!Държавата е докарана до абсолютен Колапс!!!!Дано ви стигнат заработените сребърници за тоалетна хартия!!!
25
7
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
Ти пълен член не знаеш къде се слага, ама не бил *** народът. Народът е брутално и кричитно *** на 70%- по заплатата се познава кой е *** и кой не на 100%.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерален нали грипът е от тип Б как изведнъж чухте за финансова помощ стана корона това чудо?
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не се появи еди път с маска, бе госин доктор-генерал?! Ей така, от кумова срама поне. Правят ни на *** като много добре знаят, че всяват излишна истерия сред стадото, а ние блеем ли блеем и пляскаме от балконите на панелките...
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът не разбра ли, че Англия няма да въвежда карантина. Там са замислили друго решение - да паразчистят пенсионерите и хората с нарушена имунна система.
21
13
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Вирусът ще вилнее в Бг минимум месец-а може и 3 ! Ще затегнат карантината с затваряне на градове и квартали и понеже за военните това е фикс идея както и за Борисов -накрая след епидемията хората ще са БЕСНИ на всичко и на всички! Герб ще падне от властт както и всички други -наречени комунисти войводи и т.н. Ще има рестарт на политическият елит- Хората ще изберат нещо ново и различно- Ако шайката остане на власт- то очаквайте 500 000 нови емигранти напускащи БГ! Ще има много безработни!
20
5
 
5
 
! Отговори
Ген.Муфтаджийски преди 4 години
Коронавирусът има афинитет към обединеното кралство, твърде дълго се забавиха с брекзита.
19
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да е *** народа?Ако имаше свястно правителство,щеше да задължи Банките и кредитните лихвари да опростят по една вноска(достатъчно са се нагълтали),щеше да отпусне по 1000лв на семейство за сметки и консумативи.Къде ще отидат парите от ЕС??За столиопор и железца ,има пари а болниците ,са като Концлагери!!!За тъмните и бежанци има пари а за народа...само"Стой си в къщи и се спасявай"!!!!
18
7
 
26
 
! Отговори
Кьщата в Барселона преди 4 години
Вируса дойде баш на време ,та да не се говори вече за кьщата в Барселона, водната криза и разкостената и окрадена от ГЕРБ Бьлгария.Народен сьд за тези крадци .
17
3
 
25
 
! Отговори
Василев преди 4 години
В България няма държава!Ако имаше държава, първо щяха да забранят на китайците и всякакви спекуланти да изкупат на едро всички предпазни средства на едро!Второ, щяха да се забранят всички италиански работници и студенти да минават границите , както сатана в Плевен и Габрово!Трето и сега нямат средства повечето болници и медици!Четвърто , всеки ден границите минават десетки хиляди чужди и наши граждани!Казах ви, всичко е един цирк, държава няма, това е конспирация!Агент Бенджи Мортимор!ЦРУ!
16
3
 
25
 
! Отговори
Батко преди 4 години
Незабавно затваряне на границите за леки коли! Да бъдат допускани само товарни автомобили с хранителни стоки и медицинско оборудване - в противен случай ще станем втори Ухан! Писна ми от селянчета, отишли с кола на "юро-трипче" и от гастарбайтъри като оня вчера - от Бергамо (огнището на заразата в Италия), до Барселона, после София, та чак до Варна - ***! Аре вече да се спре с тая бай Ганьовщина преди да е станало късно!
15
13
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Дайте власт на един военен и му гледайте сеира- Така бяха и в казармата -заповеднически ръкомахания и куп глупости като мисли- Последно онзи ден Годжи беше казал че в Иран повечето болни били от погранично градче с Китай и затова било такова положението -Седях и се смях -Та четвърт Свят дели Иран с Китай- ама простено му е -все пак е военнен и изпълнява заповед да всява паника в населението -старците щяли да измрат а ние сме гледали безучастно -Държи се нарцистично и надменно с медии и е глу-пав
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте Киро Брейка( преди малко случайно разбрах за тоя чичак) в ютуб. Голям! Има стила на говорене на Гриша Ганчев. Гледайте му мнението за короната вирус отпреди 4 дни.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичото бил "контактен" със сестра си... европейски ценности батко.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз мога всяка сътрин да съобащвам данни които вече ги знам редварително от нета за заболелите и да се правя на сериозно уплашен, какви мерки се взимат да ми казва не да ми е статистик !
11
8
 
36
 
! Отговори
Мрьсни льжци ГЕРБ преди 4 години
Не се връзвайте на тези льжци ,до последно твърдяха че няма covid-19 в Бьлгария,а всьщност е имало много.Истината е че нямат пари за справяне с кризата защото откраднаха всичко,нямат за маски,лекарства, осигуровки....за нищо.Сега изкарват хората виновни и безотговорни.
10
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая пионка на снимката , освен че няма мозъчни клетки да направи нещо смислено , изпълнява чинно нареждания отгоре за укриване на истинския брой на заразените у нас , който е минимум умножен по 10. След края на тая епидемия трябва такива да лежат за дълго в затвора , да не говорим , че при военно положение се разстрелват без присъда.
9
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворят ли се границите,след 3-4 месеца ще осъзнаете ,колко сте зле!!!България ,освен тъмни,нищо друго НЕ произвежда!!!!
8
14
 
14
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Всичкият този цирк е за да се сринат икономиките и пазарите на Китай и Иран!Петролът е на дъното, харчат се само медицински средства и храни!Сриват се борсите, обезценяват се корпорациите и идват масови фалити!А болните и пенсионерите са съпътстващи жертви на конспирацията!Животът е жесток, селяни прости!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряй границите, бе!! Стига си мpънкял по медиите! Българина не можеш да го научиш! Това да не са ти японци! Драконови мерки! Иначе: втора Италия! Капиш!?