"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва
Обновена: 17 мар 2020 14:58 | 17 мар 2020 12:35, Веселина Йорданова
417
"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите
Снимка: БГНЕС, архив

"Александровска болница" върна дарението на фирма "Уолтопия" от 222 000 лв.

Причината е, че бoлницата не може да гарантира предимство на служителите на фирмата, каквото условие беше поставено за получаването му.

Още по темата
С парите трябваше да бъдат купени обдишващи апарати, като те да бъдат ползвани с предимство от служителите на фирмата.

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва, ако предпочетат друг пациент пред най-силно нуждаещия се, изтъкват от здравното заведение.

Междувременно големи фирми направиха дарения за болницата и те вече надхвърлят 600 хил. лв. С парите ще бъдат купени именно такива апарати.

В момента в "Александровска" са настанени трима болни с коронавирусна инфекция, състоянието им е добро.

Броят на доброволците, изразили готовност да се включат в работата на лечебното заведение, вече е близо 200.

Министерството на здравеопазването пък обяви дарителска сметка, по която желаещите могат да преведат средства. Те ще се използват за защитни облекла и апаратура в здравните заведения, които се борят с вируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя като има пачки що не си намери тестове било от вън !!!
347
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
простотията на българския "бизнес" е безгранична, този е ***, но поне не е схемаджия, това го прави 1% по-малко противен.
346
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да си чешите езиците може ли някой да даде дарителската сметка или на друга болница ? Всеки лев, евро, паунд, долар ще помогне
345
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха, от Уолтопия са се направили, че ще даряват, сега сигурно ще ги кешират тези развалени апарати някъде, сигурно са пазарували на старо и ще се ореват някъде, че нещо не им се получило, сигурно се опитват да стават милионери, покрай истерията
344
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея по цял ден хленчат за руска наука и се правят на западняци, а и са нагли и нахални. западняците им давали пари, и патентните фирмички, в кавички, а пък ходят да реват на руската класическа медицина от времето на руския цар Александър, докато плюят, марзят и т.н. тези, които им я носят медицината. Това е Университетска болница, но не мисля, че вече в действителност се казва така, може би по-точното е УМБАЛ Бойко БорисовКръстете си я така
343
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха, тези от Уолтопия са много зле с катеренето, не знам кой безпатентен в САЩ са му взели технологиите, но не са катерачи те не са очевидно. Тези са детска градина в алпинизма и не знам кой въобще им дава пари, дано не се трепят много
342
1
 
12
 
! Отговори
plamen преди 4 години
Плешивият шеф на фирмата иска да направи дарение. После на робите в село Летница ще дава не по 500 а по 200 лева за награда. Мошеник
341
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо умряха първите двама болни, след като за тях имаше и легла, и лекари, и всичките апарати за дишане бяха на тяхно разположение, не се ли запитвате?
340
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще няма да има нужда от никакви апарати, защото цялата истерия е само за да се обяви озвънредно положение, да ви превърнат в стадо и да вземат кинтите от ЕС. Пък и просто така - по-забавно е да управляваш стадо, отколкото граждани. А от балъците, които си признаха, че кашлят, от време на време ще похарчват някой, за да се подържа страха на овците. Докторите знаят как става. Да ви прстят оттатък могат, да ви върнат не могат.
339
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като иска при нужда да ползва апарат, да дари пари не за 8,а за 800 апаратаБезбожникАко е рекъл Господ,ще си го прибере с и без апаратМЗ трябва да забрани при извънредно положение да има ,,избор на екип, ВИП стаи и други такива мирновременни практикиДумата е ,,мобилизация,, на всички ресурси
338
0
 
11
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Какво като раздават пари италианците прости,след като запалиха Европа с лакомията си до последно?Тръмп раздава по 1000 долара,ама като дойде линейката иска 2000.Като казвате нещата,го правете до край,комплексарчета!
337
9
 
1
 
! Отговори
Пфу преди 4 години
Еми теа е. Тръмп раздава хилядарки, Гърция, Италия и Испания още повече. Пак ли ние се оказахме клоаката на Европа?
336
1
 
14
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
До А.ВЕй, големите бизнесмени, що не купите танкове и изтребители на бедната армия, пък да си ги ползвате при нужда като възникне?Как не ви светва в умните глави, че държавните болници и институции не работят при условия поставени от частни лица? Те са създадени да обслужват интересите на нацията, а не на Пенчев и след това евентуално на нацията. Във време на извънредно положение и национална тревога. Вие въобще в час ли сте?
335
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
351, НЕ Е дарение да си запазиш място и лекарски екип в държавна болница за собствени нужди. Това е ПРЕ-СТЪП-ЛЕ-НИ-Е !!!този комунизъм ви е изпил мо-зъ-ка!!!
334
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хипотетична ситуация: 4 от апаратите са заети със служители на въпросния, на петото легло лежи дете.Носят майката на въпросния. Звънят на Пеньо да питат кого да изключат. Пред вратата хората страдат. Пеньо не вдига телефона, защото е в среща. Пеньо вдига телефона и започват да му обясняват ситуацията, за да направи своя избор. Оказва се, че това не е майка му, след като са екстубирали детето, излъгала е жената, екстубират я и интубират пак детето. Но идва Гошо...
333
1
 
18
 
! Отговори
Марийка преди 4 години
Ако иска и 50 апарата да си купи и да си интубира и екстубира който си ще. Легловата база е държавна собственост и е за ползване по правилата на болницата, а не по правилата на *** и пульо. И лекарите не са ти сервитьорки, че да ги разкарваш като прислужницата си вкъщи.
332
21
 
2
 
! Отговори
А.В преди 4 години
Това е най нормалната постъпка , това е здравия разум. Дарявам 10 апарата , но искам ПРИ НУЖДА да мога да ползвам 2. Без техните дарения НЯМА да има и останалите 8. Комунизма свърши. Без глава която да мисли и да води стадото и масите няма да има нито бизнес, нито инвестиции, нито добавена стойност на труда. Бръкнете се Вие скъпи хейтъри с по 200 бона и тогава давайте ред и предимство на *** и пульо. Да пази Господ да не ви идва до главата. Да ви видя тогава. ***.
331
8
 
8
 
! Отговори
А.В преди 4 години
Добре че има все още хора, които са готови да спонсорират и без това прогнилата ни здравна система. Къде са Доган, Пеевски, домузчиев, Гриша Ганчев, другите олигарси ...До сега дарения по 200-250 хил направиха Фикосота / около 500 хил/ , фантастико - 200 хил , А1, и Уолтопия. Къде са Мирянови / Артекс/ , Цоло Вътов / Геотехмин/ , на който сина му пръсна преди няколко години 40 хил евро за шампанско. Къде е Миньо Стайков / Винпром карнобат/ или Цеко Минев , Хампарцумян....
330
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми изкажи се ти, бе, ***, по-компетентно по правен въпрос. Не стига, че сте прости и не можете да разберете какво е корупция и кое е във ваш ущърб, ами и се оставяте да ви правят на балъци. Я ги пресметни, гений такъв - 500 служителя + 1500 техни бащи и майки, лелинки и фирми, с които уолтопия работи, Я сега раздели 200 000 на 2000. Не е нужно да си учителка по математика. ***.
329
3
 
2
 
! Отговори
Марийке, Марийке преди 4 години
Учителка си, нали? По много наивно даскалски начин се изказваш на тема право.