Коронавирусът взе още една жертва – почина мъж в Кюстендил

Съпругата му днес е била приета в болницата в града
Обновена: 1 апр 2020 15:49 | 1 апр 2020 15:30, Елка Василева
134
Коронавирусът взе още една жертва – почина мъж в Кюстендил
Снимка: архив, БГНЕС

Коронавирусът взе девета жертва. Починал е 57-годишният пациент с доказан COVID-19 в болницата в Кюстендил, съобщиха от здравното заведение.

Мъжът е страдал от лекостепенна хипертония, а в лечебното заведение е диагностициран и с двустранна пневмония. Бил е включен на респираторен апарат.

Още по темата

Мъжът заедно със съпругата си се е върнал на 16 март от Германия. Съпругата му днес е била приета в болницата в града, след като досега е била на домашно лечение. Жената е с двустранна пневмония, в момента е в стабилно състояние.

Освен нея там са настанени още двама души с коронавирус, но състоянието им е добро. Чакат се резултати и за няколко съмнителни случая.

В края на миналата седмица в Кюстендил почина и мъж на 62 години с положителна проба за COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: кюстендилкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
До До 50А ти да си чувал7а да има лекарства за което и да е вирусно заболяване. Изключвам от телевизията, там редовно ви обясняват как ще спирате Настинка и Грип с парацетамол, опакован лъскаво и с друго име. Само дето Инфлуенца и Риновирус не се влияят от никакви лекарства до момента. Избийте си от главата мантрата, срещу този вирус няма лекарства, няма лекарства срещу никой вирус.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това отново е една от изсмуканите от пръстите тези на Мутафчийски, че някой щяло да трябва да взима решение кого да изключи и кого да включи. Интересно ми е да чуя поне един лекар, който е имал такъв случай - как и какво решение е взел?
78
3
 
2
 
! Отговори
^ преди 4 години
До КироМоите уважения, но това е статистика (41%, не 43, но в статията на Лансет от 12.03 за Цитокиназата при КОВИД19 се твърди дори за до 50% от смъртните случаи). И не знам защо си играете така с процентите, но си представете колко са дори 1% от всички потенциално заболели. Ние се надяваме на между 0.2-0.4%.
77
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 82Ти Tъп ли си бе, или си болен.Някой трябва да yмpe, това е системата. Иначе планетата се задушава джекиий, природата загивааа
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една истина 15 годишните пубери алчните бизнесмени и ромите на България са безмозъчни безотговорни безсъвестни хора които ги интересува само как да лапат пари от нас Българите и нищо друго не ги интересува
75
2
 
6
 
! Отговори
Deni преди 4 години
Лекуван ли е пациента с хлорокин и азитромицин ? Ако да колко дни и ако не защо не е лекуван ?
74
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
А регенерацията знаете ли какво е ? Лекуваш се напълно от всичко с времето, включително и от коронавирус, и всичко заздравява НАПЪЛНО, но медицината и зъболекарчетата слагат Солиан в храната и водата, това да не е така, а във високи дози каквито е имало 2015,2016 почти завинаги уврежда регенерационните способности, сърдете се на това лайнно и пра.се силистренския прокурор който се е изживявал като национален! Звукът и топлината помагат малко, басовият звук и приятната хладинка са по-сиг.топлина
73
3
 
3
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
До АнонименТочно обратното, всички починали се тестват навсякъде и дори да са с 10 болести, всички летални, се преписва на КОВИД19 смъртта. Америка се чуди кой да спаси, защото имат 3000 респиратора на 320 млн. население. В България имаме над 1400 респиратора а сме колкото 2 квартала на Лос Анджелис.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ лекарите се притесняват, че не знаят как да вземат решения кого да оставят да умре, за да спасят друг.-------И в крайна сметка как се решава проблема?Интересно ми е да знам?А в България като нямаме такива притеснение, защо изпускат хора да умрат?
71
1
 
5
 
! Отговори
Киро преди 4 години
До ^Този вирус предизвиква усложнения в много малко от случаите при здрави хора. 43% е изсмукана цифра без източник. Двустранна пневмония налага хоспитализация, има няма 10 % от хората са хоспитализирани, от тях 5 % са били хоспитализирани, когато са се заразили.
70
3
 
6
 
! Отговори
? преди 4 години
Много пушачи ще се спасят само защото пушат. Това е болеста на здравословно живеещите.
69
3
 
0
 
! Отговори
^ преди 4 години
До Анонимен 68Ооооо, да, вече правя пуканки. Ще стане забавно.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудвам се от коментарите.В САЩ лекарите се притесняват, че не знаят как да вземат решения кого да оставят да умре, за да спасят друг.Тук умуват дали пък този вирус не е една голяма измислица или преувеличение.Да, умира се и от различни видове грип.Но дори в Италия казаха, че много малко от починалите са тествани за коронавирус.Тоест, може да са много повече от, и така ужасяващите цифри!Бъдете по-отговорни!!!
67
1
 
3
 
! Отговори
Вируса преди 4 години
Той вируса никой няма да повярва, че е дошъл от Европа, така че някои само ще си хабят клавиатурите. Нито пък американците имат полза да са най-сериозно потърпевшите. Дайте да говорим с колко милиона цифрите в Китай не отговорят.
66
0
 
4
 
! Отговори
До 29 продължавам преди 4 години
И не стига другото, ами сега и вие ще виснете на здравната система и на социалните.Много правилно, че в чужбина на такива като вас черноработници гледат с презрение и даже и до стълбите на болницата им няма да ви пуснат. Образованите и със здравни осигуровки си останаха там, а вие сега подсмърчате в коч.ината и ни лепите етикети на злоб.ари. И да ти кажа, че никъде по света не обичат самогъ.зниците като вас.
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега платените тролчета, ще почнат да ви внушават, че вирусът е дошъл от Европа, както внушават, че американците не са кацали на Луната. Позната картинка.
64
4
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Стигне ли се до интубация, вече си на прага между живота и смъртта, и в потвърждение на това, 80-85% от интубираните умират! Респираторът не лекува! Когато белите дробове са обременени и капацитета им е намален, и преспиратор няма да помогне особено, а само ще облекчи до някъде страданията.Кои бели дробове са обременени ли? Освен тези, от прекарани в миналото тежки белодробни заболявания, всички б.дробове на пушачи без изключение!Дори една цигара дневно слага своя отпечатък.Замислете се!
63
2
 
1
 
! Отговори
^ преди 4 години
До Един въпросЕдин въпрос за лакмус дали има смисъл да се дискутира: кой и как е измислил ваксините, и според вас ваксините спасяват ли човешки животи?
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената ефикасна мярка беше затваряне на границите по суша,въздух и вода. И то - преди един месец! Много по-лесно и ефекивно средство от домашен арест на 6-7 млн.души...
61
4
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Да си чувал за вирусна бронхопневмония?И от други вируси можеш да хванеш бронхопневмония,но този е най-опасен и най-устойчив.И за него няма нито лекарство,нито ваксина.Така че,не го подценявйте ако ви е мил живота и този на вашите близки.