412 случая на COVID-19, 146 са в болница. Заразата стигна и Русе

Излекувани са 20 души у нас
Обновена: 1 апр 2020 11:53 | 1 апр 2020 08:10, Боряна Павлова
252
412 случая на COVID-19, 146 са в болница. Заразата стигна и Русе
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

33 са новите положителни проби за вчерашния ден, като от тях са хоспитализирани 23 човека. Общия брой на досега установените заразени са 412, заяви на редовен брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Новата област е Русе, където е приет мъж, прибрал се от Австрия, където е работил в ски курорт.

В София общо има нови 21 случая за вчерашния ден, нови хоспитализирани са двама в Св. Анна, в Александровска са 19 души. В Софиямед един, в Пирогов трима, в МВР Болница има 1 и 6-ма амбулаторни. В Бургас заболелите са двама - мъже на 55 и 61 г., завърнали се от чужбина, един от тях е в болница.

В Пловдив са два новите случаи - мъж на 65 г. и жена на 76 г. Там има и един военнослужещ, който е в тежко състояние и е интубиран.

Нови случаи на COVID-19 има и в Добрич, където в болница са баща и дъщеря на 50 и 26 г. съответно. В Стара Загора, Хасково, Сливен, Кърджали и Перник има по 1 случай.

Излекувани са 20 души.Броят на излекуваните е 14 мъже и 6 жени. Най-възрастният излекуван е на 80 г. Средната възраст е 48.

Общо 146 човека са в болница, от които 14 са в интензивно отделение в София и Пловдив. Има сведения и за пациент в Кюстендил, който също е интубиран.

За състоянието на депутата Хасан Адемов ген. Мутафчийски заяви, че не е упълномощен да коментира състоянието му, но депутатът ще постъпи в болница, заяви началникът на щаба.

Относно носенето на маски ген. Мутафчийски посочи, че е влязъл на брифинг без маска и ще излезе без. Той обаче подчерта, че във ВМА всички административни служители носят маски.
Моето отношение е следното

Последното проучване, направено от китайски учени, все пак показва, че има значение от носене на маски, посочи ген. Мутафчийски.

"Те носеха маски заради това, е въздуха в Китай е замърсен. Има проучване, което излезе в началото на тази криза, че платнените маски били едва ли не по-вредни. Това съвпадна с едно политическо говорене на вицепрезидента на САЩ, който призова хората да не се презапасяват. СЗО продължава да твърди, че здрав човек няма нужда от маска", посочи генералът.

Той обаче заяви, че не е ясно, дали всички хора са здрави.

"Не мога да застраша шофьора си, колегите си, семейството си. И затова, и в административната част на ВМА се носят от 2 седмици маски. Възникна дебат, който е извън медицинската част на въпроса", заяви ген. Мутафчийски.

Той посочи, че вчера е изследван и потвърден човек с коронавирус, който няма симптоми и не е пътувал никъде.

Спора за маските измести дискусията физическото дистанциране, смята началникът на оперативния щаб.

 


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ясно мутира ли вируса, но в сащ започнаха да умират много млади хора, последното са такива с леки симптоми които умират в съня си, заспиват и повече не се събуждат.
230
0
 
2
 
! Отговори
Помисли сам. преди 1 месец
Защо носенето на маски, от всички, на обществени места трябва да се "заповядва". Защо трябва да се налага със заплахи и глоби. *** ли са хората. Не могат ли сами да помислят и сами да разберат, че за да попадне в околната среда, в магазина, в аптеката, в болницата, в автобуса, влака, метрото, на работното ти място, на всяко обществено място вирусът трябва да излезе от устата или носа на някого. И той НЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е НОСИТЕЛ НА ВИРУСА. НЕ ЗНАЕ, ЧЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСА. НЯМА СИМПТОМИ. НЕ Е БОЛЕН. Този човек отделя малки капчици слюнка с вируси, не само когато кашля или киха, но и винаги, когат
229
1
 
2
 
! Отговори
БЛАГОДАРИМ ГЕШЕВ ! преди 1 месец
МИСЛЯ ЧЕ НА 17 МАРТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ

ПРИЗОВА БАНСКО ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНО ПОД ПЪЛНА БЛОКАДА И КАРАНТИНА

ИНАЧЕ МЕКАТА МАРИЯ БОРИС-ОФ ЩЕШЕ ДА ГИ ОСТАВИ ДА СЕЯТ ЗАРАЗАТА
228
1
 
5
 
! Отговори
АЛЧНИЦИТЕ от БАНСКО преди 1 месец
ОКАЗА СЕ ( и според ген. Мутафчийски ) ЧЕ АЛЧНИЦИТЕ ОТ БАНСКО >

ЛИФТАДЖИИ, ХОТЕЛИЕРИ, РЕСТОРАНТЬОРИ И ВСЕ ОСТАЛЬНАЯ СВОЛОЧЬ

СА СКРИЛИ С ПОМОЩТА НА ПЕРСОНАЛА НА БОЛНИЦАТА В БАНСКО

ЦЕЛИ 50 БОЛНИ ОТ ВИРУСА, КАТО СА ГИ ОСТАВИЛИ В КЪЩИТЕ ИМ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ

ТАКА ИЗКУСТВЕНО СА УДЪЛЖИЛИ ЗИМНИЯ СЕЗОН, ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ОЩЕ МЪНИ
227
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА ТОЗИ ,ЩЕ МУ ТЕГНЕ СЪВЕСТТА С МНОГО УМРЕЛИ ,ДЕМОНСТРАТИВНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ МАСКИ ОТ ЗДРАВИ . ПОВЕЧЕТО ОТ ХОРАТА СА БЕЗ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА. КОГА ТОЗИ ВОЕНЕН ЩЕ СЕ ПОКАЗВА НЕХАЙНО БЕЗ МАСКА, ЕГАТИ ЕГОТО
226
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Белене е за асоциалните, които не спазват карантината.
Инак Борисов да обясни, как с парите на гурбетчиите ще спасява България от кризата (понеже точно той се хвалеше, колко хубаво е, че хората бягат да работят навън).
225
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/№203

За Белене са асоциалните, които не спазват карантината.
Инак, Борисов да излезе да каже, как с парите на гурбетчиите ще спасява България от кризата (понеже точно той се хвалеше, колко хубаво е да бягаш да работиш навън).
224
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/№203

Белене е за асоциалните, които не спазват карантината... инак, тиквата да каже, как с парите на гурбетчиите ще покрива разходите за справяне с кризата с вируса (понеже тиквата се хвалеше наред, колко е хубаво, че хората бягат да работят в чужбина).
223
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Умрелият няма къде да се скрие, има си статистика. Много лесно ще се докаже колко са умрелите този месец сега и през изминалите години тук и по света. А за върналите се - не трябва да се връщат, или ако се върнат, строга карантина, а не парадокса аз затворена, то по пътищата на света!?
222
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До голямата лъжа - и аз също мислех така. После, като гледах Китай и не само него, си мислех трябва ли да си причиняват това ей така, за какво? Трудно ми е да разбера кой е прав и кой не е. Също като тези, дето се връщат - веднъж си мисля, че са прави, после като се сетя какви са ги приказвали пред мен, не само по форумите, не искам и да ги виждам и чувам.......
221
7
 
6
 
! Отговори
голямата лъжа преди 1 месец
През 2019г. в САЩ са умрели 4400000 души. Или около 12000 на ден.Днес и в следващите 10-15 дни ще мрът по 1000-1200 т.е. 10% от нормалната смъртност и то хора които тъй или иначе щяха да умрат в следващити 5-10г. Това че болниците са претъпкани с трупове и все ощеживи трупове е поради паниката.В нормална обстановка американците си умират в къщи на дивана защото в болницата е доста скъп престоя. Е,кому бе нужно да се връзва на номера на китайката и да си съсипе икономиката№1, която е твърдо №2 ?
220
10
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
Само да вметна, че статистически около 8500 човека умират в България от естествена смърт. Тука ни развяват 8 човека умрели в рамките на месец?
Може ли да ни оставите на мира и да се грижим за здравето си както намерим за добре?
Както сте ни оставили да се грижим за парите си, работата си, пенсията си и за всичко останало сами?
219
6
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 1 месец
Щаб от лъжци и натегачи,не им вярвам на сводките и стъкмистиките
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достоверността на теста, който е приет за "златен стандарт" е ясна и е заложена в математическия модел. Къде е проблемът, за да го наричате "манипулация"?
------

Проблемът е в това кой прави теста.
Кой отчита резултатите.
Проблемът е, че няма кой да провери и контролира.
Проблемът е като цяло в тълкованието на резултатите.
Проблемът е, че властта е узурпирана под предтекст за опазване на здравето, а опасност за здравето не е доказана.
217
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честито господа от ГЕРБ! -:) И не ние.А вируса ще ви свали от власт!
216
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази пандемия е най-голямата фалшификация във времето след Христос.
Търсете и четете за да знаете.
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 214.

Какво ли не рисуват хората, за да си върнат живота и стотинките. Защо мислите, че в САЩ плебеите се различават от нашите?

И пак не става ясно, какви са точно желанията на обществото? Всяка една държава има за решаване наболели проблеми. Сега си ги решават. Кой по-успешно, кой още напипва пулса на събитията. Защо да се спъва прогресът?
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 213.
Оказа се, че са закарали един празен камион и са изкарали 3 колички.
Търсете информация бе хора, имаше видео на една от сестрите работещи там, всичко се вижда.
213
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - е една огромна манипулация.
И хладилните камиони с трупове в центъра на Ню Йорк са също манипулация, да?

Достоверността на теста, който е приет за "златен стандарт" е ясна и е заложена в математическия модел. Къде е проблемът, за да го наричате "манипулация"?
212
0
 
2
 
! Отговори
националист преди 1 месец
До националист (204)-
Резултатът е показателен: Нормални/НЕНОРМАЛНИ.