Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души
Обновена: 5 апр 2020 17:45 | 5 апр 2020 17:39, Анисия Иванова
552
Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цялата трагедия по света и всички загинали :( Има поне малко хумор.... Форумните конспиратори. Плача по цял ден с техните филми и психични разстройства.
244
4
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Кралю Слънце, осъзнай се бре, осъзнай се. Ще останат данъкоплатци. Няма къде, да избягат.
243
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионарите, сини или червени да стягат багаже за Бузлуджа и по-нагоре.
242
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак трябва да признаем професионализма на нашите доктори и на световните ,които много добре обгрижват останалите пациенти!Вече никой не умира от инфаркт,инсулт,пневмония,белодробна емболия ,а всички умират от короновирус!Същото е и с болните ,всички са болни от короновирус ,но не и от заболявания на сърдечно-съдовата с-***,белите дробове и др.,скоро време и няма да има хора с травми,счупен,крак,ръка и др. ,всички ще са счупени от короновирус!Пък после казвайте ,че короновируса не е опасен
241
2
 
9
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
"Смъртта може да е и най-голямата благодат за човека." - Сократ
240
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече - тестове, повече информация. В момента много хора като теб си мислят, че ако не са гастарбайтери и скиори /или депутати/ и не ходят в парка, няма начин да пипнат ковид. Така тези хора са готови месеци наред да пазят карантина, само и само да се опазят, от друга страна - ако случайно вирусчето все пак ги пипне в домашни условия, много трудно ще убедят първо себе си, а след това и джипито /защото и то има същите инструкции/ , че са заразени и ще стигнат до болница полумъртви.
239
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз пък вирусулог завършил електротехникум. 70 % трябвало да се заразят. Само невменяеми в това общество. То едно племе в Африка, ще действа по единно.
238
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неадакватна работа. Генералчето и Бойко заблуждават хората, че ако си седят вкъщи до 13 май вируса ще изчезне и няма да ги закача. А то всъщност само се отлага агонията, защото докато не го преболедуват 70% от населението няма да се свърши. Не може вечно да се крием по панелките. Само Мангъров го казваше и го уволниха. Ще има доста неприятно изненадани идиотчета след 13 май, лошото е че заради тяхната простотия ще страдаме всички!
237
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионери, страх ли ви е да не ритнете короната?
236
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На месец от коронавирус правим жертви, колкото на ден от катастрофи по пътищата.
235
3
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Политиците са много опасни склопендри. Склопендри. Склопендри.
234
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 252От такива нежни, като тебе ревльовци Едвали ще ям бой. Писукай там, колко си гладен и колко ти се излиза. Такива женички, като тебе... Само бой и в затвора. Всеки нарушил карантината да го бутат в ареста в службите. Няма после аз да погребвам близки заради безмозъчни олигота.
233
4
 
9
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
В България има около 300 болници!Колко ли починали има общо в тях днес?Я този въпрос да го зададе на Генерала на утрешния брифинг!Не може ли освен починалите от "коронавируса" да се дава ежедневна информация и за починалите по други причини?Интересно какво ли ще е съотношението?
232
1
 
3
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До БауТва би могло да обясни неговото мненье, баце. Винаги съм бил респектиран от таксиджии, които имат смелостта да си слагат лепенки на СОТ-166 обаче да не са осигурени към фирмата. Тва се нарича наистина да нема страх към отвъдното. Нека се пак да дадем възможност на Лан да си каже дали е верно тва.
231
1
 
1
 
! Отговори
Смедарчина преди 4 години
половината от тях ще умрат.
230
1
 
2
 
! Отговори
Гани преди 4 години
Баце,много са хората заразени с короновирус.
229
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затягайте мерките, че заради шепа идиотии конспиратори, които по цял ден обикалят... Накрая ще страдаме всички. Нито лекарите ще издържат, нито парите на държавата.Въвеждате забрана за изльиане и бой наред всички отворени, че го обърнаха на бащиния.
228
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Баце100% кара такси ...
227
0
 
4
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До LanНачи баце, напълни ми душата с твойта жертвоготовност. Само исках да ти кажа, че таа работа със страха от смърта си е нормална и не требва да кориш другите за техните слабости. По принцип каква е твойта професия, требва да е много опасна?
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 251Какво правилно говори, бе тоя LAN?За какви 4000 души умрели от свински грип говори, като няма нито един умрял у нас от свински грип по простата причина че от свински грип човек не може да умре а само да е НОСИТЕЛ.