Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
17
 
! Отговори
Д-р преди 4 години
Стойте в къщи, не ни звънете, не ни викайте, не идвайте в болниците, .. свалете си приложението, купете си маски и дезинфектанти повечко и по-скъпичко - това ли е политиката сега?
88
5
 
16
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
Закон на природата:Каквото посееш , това ще пожънеш2 месеца няма да сеете , 2 месеца няма да жънете . Да смятате можете ли ?? А държавата какво ще ви помогне през тези 4ри месеца ???Ще ви дой като крави !!!! Няма да ви помогне по време на ПАНДЕМИЯ !!!!!!Това ще ви доведе до тотален ФАЛИТ !!!
87
3
 
7
 
! Отговори
инфо преди 4 години
Виждате ли как фалирвате , ами кредитите който дължите ?? Сега всичко спира работа .Ресторанти , Таксита. Ами земята кой ще ви обработва сега ?? Ами "лъжливите цени" по магазините ???Вие имате ли си напредстава какав фалит ви чака ????
86
5
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Бизнеса в България Умира без помощ от държавата .А помощ от държавата няма да има за 90% от бизнеса и фалирвате много зле .
85
6
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Не очаквам отговор защото парите изчезнаха вече !!!! А сега положението става страшно !!!
84
5
 
14
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Питам всички вас умници Каде отидоха 800 милиона евро отпуснати от европеиския съюз за борба с Корона Вирьса в България ???
83
0
 
3
 
! Отговори
До някоя си92 преди 4 години
Много ме разсмя.Нищо не позна.
82
6
 
3
 
! Отговори
i6 преди 4 години
До ХХХИ кой точно каза, че изброените от теб хора не могат да ходят на работа? През цялото време се говори да не ходиш безцелно напред-назад. И да носиш маска, да.
81
7
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Предполагам, че само хората от провинцията нарушават забраните. Чистокръвните кореняци са примерни.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам, в гработо предлагат тестуване на половин цена, лаболаториите също са обявили промоции за работодатели, само на щаба му е много трудно да ги достави тия тестове. Кой саботира дейността на щаба, питам?
79
2
 
9
 
! Отговори
До някоя си преди 4 години
Сигурно имаш какво да губиш /джип, къща и т,н./ на други им остана само слънцето и въздуха.Вече и това нямат .
78
1
 
2
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
До инфо!!С пари от помощи тестове не се купуват, държавата ги поръчва, внася и купува, ако се вреди от другите страни.С даренията се взимаха предпазни средства и дезинфектанти. Никой самосиндикално не може да си купи тест!
77
0
 
8
 
! Отговори
СС преди 4 години
В Банско , Швеция всички са "мъртви" според "Годжи" ???
76
2
 
6
 
! Отговори
19 преди 4 години
До Анонимен 75Ще се молиш ти на "бялата мафия" да те лекува после, нали ***? Тестовете да не ги правят лекарите, семпъл мозък такъв? Внасят се от държавата, отделно, че не са достоверни половината резултати. Зависи от безброй неща - дни на заразяване, количество вириуси и антитела, ... Още няма измислен тест, точен на 100%
75
3
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Като спрат да внасят храна , лекарства и техника ще излезете навън гладни и болни !!! Енергетици , хлебари , магазинери и всички работещи да се скрият и да видим как блокира държавата !!!
74
3
 
12
 
! Отговори
еееее преди 4 години
До някоя_сиМного заблудено мнение. Вирусът при здрав човек има смъртност 1-2 на 10 000. Това е страшната чума, от която се криеш. Вирусът няма да изчезне скоро, така че ние "безсмъртните" ще излезем и 99.99% от нас ще останем живи, а вие разсъдливите си стойте следващите 3 години по къщите, защото най-малко толкова ще продължи да съществува вируса.
73
1
 
8
 
! Отговори
инфо!! преди 4 години
#81 Бонго каде са парите от помощите за тестовете ?? Каде отидоха парите за помощите който са за тестове ???? 800 милионна евро каде отидоха ????????Вие това знаете ли го ?
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчерпаха се вече господата от щаба, затова тази сутрин решиха да ни запознаят с развинтените фантазии на свои колеги, като напр. на директора на Александровска, който успял да уреди само 200 чувала и 100 хладилника за двамата заразени с ковид в подопечното му заведение.
71
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 4 години
Бойните дежурства са с продължителност месеци т.е преди декември 2019г така че няма как да им пуснат вируса чрез контакт с външни лица!!!
70
2
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
До Инфо!!!Какво ще ти помогне тестът, бе!? Болен - неболен - спазваш дистанция и изолация, и тва е. Приемете, че здрави хора няма - има неизследвани!

Спонсорирани публикации