Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
12
 
! Отговори
+ преди 4 години
Преди няколко дни Тръмп каза, че ако кризата с този вирус продължи твърде дълго, ще трябва да се направи болезнен избор. Какво ли имаше предвид? Може би, че животът все пак ще трябва да продължи, защото съсипаната икономика също убива.
108
17
 
11
 
! Отговори
До статистика преди 4 години
Ами ако след две седмици имаме бум на заразените вследствие на призивите на президент, БСП и умковците по форумите да не спазват мерките и видяхме какво става по пазари, улици градинки.Какво като си плащал данъци и ти се полага лечение като възможностите за София при 900 доктора са да лекува максимум 1500 болни.Сега около 250-300 нормално са в болница.Ако стане както в други страни 20% скок това значи 200-300-400.. новозаразени на ден.Направи си сметка ще има ли място в болница и кой ще лекува
107
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефовете на държавните болници днес били строени да ни плашат с епидемията, дето не е епидемия. Станаха част от сценария на генералската хунта, която ще чака пика до Второто пришествие. Позор!Грозна картинка, добре, че съм я проспал.
106
6
 
23
 
! Отговори
Номерца преди 4 години
Лекарите си вършат работата за която са учили и вземат заплати. Военните ако не дай боже стане война ще трябва да воюват. Пожарникарите гасят, полицаите (понякога) имат работа с кой ли не, понякога е опасно. И т.н. . Хайде стига с тази героизация, както се казва - подвигът е ясен показател за липсата на организация и ресурси. Мен някой благодари ли ми, че плащам данъци в пъти повече от средно-статистичните? От които 99% се плащат заплати на професии, които когато трябва да действат като хората
105
2
 
12
 
! Отговори
Имайте срама преди 4 години
Шефа на Александровска каза че на 2 млн.София има 3000 доктора от които 30% работят в инфекциозните.Най заразени са докторите и при 10-20% ежедневно нарастване на заразените системата ще избуши.Вижте Москва за две денонощия в болниците са постъпили 5000 болни и капацитета им е запълнен а болестта се лекува минимум 6 дни.Тези 6 дни у нас докторите ги отработват за жълти стотинки.Българката на гости на сина си в Ню Йорк предпочете смъртта пред загробване на сина си с 80 хиляди долара за лечение си
104
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118Е ако хората изчезнат за да изчезне вируса вероятно ГЕРБ ще го отчетат за успех а лекарите на ГЕРБ няма да имат грижа и ще вземат заплати.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАвтогол на Тръмп и ЦРУ ако е нистина . Гадина която избива населението на САЩ е дело на САЩ.
102
12
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Стойте вкъщи, нищо не правете, не работете, чакайте да сте здрави и да живеете като ромите. Благодарим на лекарския призив. Нито ще ги послушам, защото не съм от стадото овце, което само си е виновно. Здрав съм, защото излизам сред природата, не ям мясо от 98-*** година и се храня здравословно. Работя здраво.
101
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така или иначе всички ще го минем, а повечето у нас най-вероятно вече сме го минали?Колко време ще мишкувате? Защо мишкувате? Болниците у нас са празни, а случаи нямащи и 700 за страната НЕ СА основание за епидемия дори. Ка-моли за такива груби несъстоятелни мерки, като сегашните. Такива мерки се поставят само когато и ако наистина има хиляди болни и смъртни случаи.Защото, така или иначе, вирусът няма да изчезне. Докато не мине през хората.
100
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пейзани наивни, готови ли сте да се криете като мишоци цяла година по дупките? Не говоря зда тия, дето са на държавна хранилка, като щабова мабове и политици. Говоря за обикновените хора. Докога ще издържите? Наистина ли смятате, че до 1-2 месеца няма да има вирус? Питайте истинските вирусолози и епидемиолози - те ще ви кажат, че това е смешно. Та докога ще се криете? И колко ще издържите?
99
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силните европейски икономики не са вързали хората по къщите и не са им поставили наморници, които доказано нямат никакъв ефект.Говорим за Норвегия, Дания, Нидерландия, Швеция. Такива мерки са приложили по-циг те държави, като България, Италия, Испания, които са потънали икономически и разчитат основно на европомощи. Те, така или иначе, икономики не развиват, поне да отчитат случаи и да просят пари. А ние изпросихме ли 10-те милиарда? Някой знае ли за какво ще се изхарчат и от Кой - най-вече?
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите от ГЕРБ ли цитирате?Понеже повечето са на друго мнение, но не са и политически обвързани и не изпълняват политически поръчки.
97
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли сте разговаряли с лекари?Аз разговарям с различни и мнението на доста от тях е, че мерките са прекали, преждевременни, съсипващи икономиката и ако се наложи наистина да се въведат, тъй като в момента не се налага, народът тогава вече няма да може да ги понесе. Отпуските вече свършиха, хората заляха бюрата по труда. А няма и 700 души доказани случаи не е по никои правила основание дори за обявяване на епидемия.А ако дойде истинска, тогава какво ще правите?
96
3
 
6
 
! Отговори
123ртъу преди 4 години
нали алчните лекари все ревът за пациенти
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Инфо.Още не си се научил да пишеш, тръгнал си света да оправяш! То бива простотия и нахалство... Толкова си ***, че даже не можеш да го разбереш!
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите, вместо да ни призовават, да си приберат премиера, че е рискова група - на възраст, с кръвно, наднормено тегло. Да треперим и за него ли сега?!
93
7
 
1
 
! Отговори
Инфо. преди 4 години
Не го мислете сега , то вече се е случило .До месец резултат ще има , ще разберете какво ви казвам.Corona Virus е много бърз ! Само за 3 месеца срина икономиката на Англия с 25% за първи път в историята !!!Ами Китай ... те пък ще шият маски до края на 2021 година ;))) В Китай умряха над 21 милиона хора , знаете ли ??
92
3
 
7
 
! Отговори
гг преди 4 години
До хичоЗдрави пациенти лекува само болницата на генерала .т.е. ВМА
91
5
 
4
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
до #103 Ето един умен човек . Не очаквай отговор Д-р. Генерала има решение и е точно това което казваш. Останете си в къщи , и ние ще си приберем помощите ;))) Стратегията тук е много добра . Ама хората в България няма да издържат и ще свалят това правителство . "Хляба и Народа" Прават една силна държава.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в един стар антикомунистически виц се казваше - "всяка грешка на лекаря - спасен човешки живот".

Спонсорирани публикации