Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов

Премиерът обяви, че държави търсят чували за трупове наравно с маски
Обновена: 16 апр 2020 14:24 | 16 апр 2020 14:20, Веселина Йорданова
149
Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил всяка декларация за преминаване през КПП да се проверява за достоверност след това и полицаите да бъдат максимално стриктни при контрола.

Още по темата
"Щом си лъжец, няма да вземаш от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш", ядоса се той.

Недейте да лъжете и да обричате на гибел дисциплинираните, призова отново премиерът, след като стана ясно, че доста столичани планират да пътуват за Великден.

"Кои мерки плавно да разпуснем?! Имаме поръчки освен за защитни облекла, за чували за трупове, всички търсят, дефицитна стока са", обяви Борисов пред журналисти. Той каза, че не насажда страх, а че това е истината.

Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май, но ако не спазваме мерките, от само себе си няма да се случи това.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. Той изрази опасение, че това "разпускане" ще доведе до бум на болни и ще ни е яд, че месец и половина сме стоели по домовете си.

Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък, не знам какви са тези хора, които ще отидат при близките си и ще разнесат вируса, заяви премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: "Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.

Борисов коментира и актуалната ситуация с исканията на Топлофикации за сериозно поскъпване на топлата вода. "Това е провокация, прокурорите и полицаите се надявам да намерят виновни", заяви той.

Премиерът посочи, че сам не си стои вкъщи, за да дава стимул на икономиката, там, където може, "да работи на макс". Спазваме мерките за безопасност, надяваме се да не ни хване, призна той. 

Борисов отчете огромен напредък по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза той, като инспектира изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция "Пътна инфраструктура" вчера разплати нови близо 20 млн. лв. за участъка Белокопитово-Буховци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.* * *Той също така държи границите с ЕС отворени, току виж да влезе и някой друг заразен, ама с такъв капацитет начело на държавата дотука.
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кара си джипа сам .носи маската за парлама,пример за всички!
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АХЕ до 38Еми то вината ще си е в народа - по-точно в тия от народа които са пренесли заразата из другите градове. Пък народа ако иска него да обвинява за това че не щат да спазват забраната и отиват да пренасят зарази.
52
2
 
9
 
! Отговори
Вреден преди 4 години
Прищявки, заради които цялото МВР ще работи с дни заебавайки останалата престъпност.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха, сигурно ще се проверяват да припомня разговор между журналист и полицай на КПП- Колко декларации събирате на ден- Багажник, багажник и половина ...:D та познайте как ще се проверяват. Цялото МВР ще трябва само с това да се занимава
50
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойче! Народа те подкрепя...Хейтърите са безполезни и безвредни тук.
49
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
100% доказателство за произхода на вирусът.Документален филм които в момента се превежда на десетки езици.Origin of the CCP Virus by Epoch Times / Joshua Philip
48
9
 
19
 
! Отговори
Къчо преди 4 години
Ко цъкаш минус бе, неумитмик. Дали при всеки грип ще ти правят корона тест? На есен и да имаш корона никой няма да му пука, ще видиш, ама парите ги няма. Е има ги в барцелона
47
4
 
27
 
! Отговори
епичен провал преди 4 години
пълен провал на бойко, слаб немощен хората просто му се изплюха в лицето. полицаите не проверяват нищо, пускат всяка кола, преди 30 мин имаше хиляди коли на влизане в софия от към калотина, на обратно същата работа.
46
2
 
19
 
! Отговори
Пародия на държава преди 4 години
Той Булгаристана е като дупка на к е н е ф и приема всякакви заразени елементи от целият свят па Баце се загрижил българите да не пътуват. Ми кат си толкоз загрижен що не затвори летищата бе Баце. Не от София а от летището превърнато в дупка на К Е Н Е Ф се стеле заразата.
45
2
 
29
 
! Отговори
оффф преди 4 години
До Анонименя не се прехласвай толкоз по идола си. Той е напълно неадекватен. Такива мерки като неговите, и баба знае. Той изгони лекарите от Бг и сега всеки интубиран просто умира. Няма специалисти-тва е по тази причина си седим вкъщи. Да не претоварим болниците. Така е, когато си недалновиден и пропъдиш кадърните специалисти. После превръщаш страната в затвор, защото нищо по-умно не можеш да измислиш
44
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Народа не е съгласен. Народа знае най-добре.. Дънинг-Крюгер ftw ...
43
4
 
19
 
! Отговори
Къчо преди 4 години
При 10 заразени затвориха всичко, при няколко хиляди ще паднат забраните. Да ви имам логиката, у р о д и мръсни. Или как, на 15 май няма да има заразени ? Мръсната тиква има на всичко отговор, господ няма, ама *** има. Майкяти ***
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
диктатурата на бойко
41
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
на мен така ми се струва ама нито един от управниците не отслабва мн огоохранени
40
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
И досега най-много работа в Бг имаха аптеките,и отсега нататък - пак.Не ми хвалете такава държава, пък ако ще и да е бойкова бащиния !!
39
19
 
8
 
! Отговори
Сопол преди 4 години
Аз съм поклоник на Борисов. Да спасим хората, защо да оставим пенсионерите да умрат за няколко дни, вместо както майка ми със 190лв пенсия да умира бавно. Ние се грижим за хората. Бойко дръж се, с теб сме.
38
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко , хвърлай власта на нинова и радев , та да видят Овцето какво ще стане , е тогава ще е глад,мизерия ,анархия , ще грабят като през 89г , долар евро борд всичко ще иде на кино ,инфлация и скърцане със зъби !
37
0
 
2
 
! Отговори
хмммм преди 4 години
До Анонимен 40 защо мислиш така ??????
36
5
 
30
 
! Отговори
АХЕ до 38 преди 4 години
ООО нямате си представа колко сте прави!!!! Така се запасява за евентуален момент да прехвърли вината на народа, в стил : "Е КАТО НЕ МЕ СЛУШАХТЕ СЕ РАЗБОЛЯХТЕ, ОПРАВЯЙТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!" Вирусът е сериозен, но не трябва да унижаваш НАРОДА, КОЙТО ТЕ Е ИЗБРАЛ ЗА МИН.ПРЕД.