Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов

Премиерът обяви, че държави търсят чували за трупове наравно с маски
Обновена: 16 апр 2020 14:24 | 16 апр 2020 14:20, Веселина Йорданова
149
Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил всяка декларация за преминаване през КПП да се проверява за достоверност след това и полицаите да бъдат максимално стриктни при контрола.

Още по темата
"Щом си лъжец, няма да вземаш от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш", ядоса се той.

Недейте да лъжете и да обричате на гибел дисциплинираните, призова отново премиерът, след като стана ясно, че доста столичани планират да пътуват за Великден.

"Кои мерки плавно да разпуснем?! Имаме поръчки освен за защитни облекла, за чували за трупове, всички търсят, дефицитна стока са", обяви Борисов пред журналисти. Той каза, че не насажда страх, а че това е истината.

Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май, но ако не спазваме мерките, от само себе си няма да се случи това.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. Той изрази опасение, че това "разпускане" ще доведе до бум на болни и ще ни е яд, че месец и половина сме стоели по домовете си.

Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък, не знам какви са тези хора, които ще отидат при близките си и ще разнесат вируса, заяви премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: "Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.

Борисов коментира и актуалната ситуация с исканията на Топлофикации за сериозно поскъпване на топлата вода. "Това е провокация, прокурорите и полицаите се надявам да намерят виновни", заяви той.

Премиерът посочи, че сам не си стои вкъщи, за да дава стимул на икономиката, там, където може, "да работи на макс". Спазваме мерките за безопасност, надяваме се да не ни хване, призна той. 

Борисов отчете огромен напредък по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза той, като инспектира изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция "Пътна инфраструктура" вчера разплати нови близо 20 млн. лв. за участъка Белокопитово-Буховци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 4 години
Намеря ли те, ше подбелиш очите.
14
11
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
да не са 2000 а ти това ли искаш бе дебббил.Онези с по 2000 бяха отворени като теб и сега са се оцъклили. Отивай заразявай майка си, какъвто те е възпитала такъв ще я умориш
13
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП значи криза, мизерия, глад, нищета, безработица и безпаричие!
12
3
 
16
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Защо трябва той навсякъде да се появи и да обясни А някой друг от неговите министри, завеждащи разни дирекции, отдели и т.н. не е ли в състояние да го обясни. Причината всъщност е че работата е свършена наполовина: щом въвеждаш някакъв нов порядък, трябва да има и някаква инструкция как да функционира този порядък Хора, нашето положение е безнадеждно Нас ни ръководи един самозабравил се дилетант
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали им взимат егн - автоматично в НЗОК и Никакво лечение за тях и техните роднини и деца ! че като ги тръшне първи ще мякат в болниците ! Никога повече няма да дарявам за лечение на дете !
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога повече тиранина румен радев на власт!
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега всички тарикати да пукнат от короната!Амин!
8
6
 
23
 
! Отговори
Съвестен гражданин преди 4 години
Другарю Премиер министър, кажете най-после какво стана с тези 75млн. дадени на бандитска колекторска фирма! Получила ли ги е или смятате, че с уволнението на Мавродиев, въпросът е приключен?
7
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 4 години
Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май,.....голям компромис хахахаха не до 13 май а до 11ти...и не сте го цитирали коректно...спомена думата "чували" и "трупове" сигурно около 20 пъти за въпросното интервю стил монолог
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя си Ти си никоя
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиша други имена и друго егн, никой не гледа а после ме търсете хохохож
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски долу!И реалните и виртуалните!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как ниама да лажа, бе. отивам си вкашти за велиген! ниама даме спрат немогат наи малкото. ште пием рикиа домашна и ште иадем агантсе- ветче са го заклали ощте преди 3 години, 40кг е младо и фкусно. мама и тати ме чакат даим покажа новата си кола коиято си купих сас барс кредит- ауди а6, 2009та година, чисто нова е от италияа внос. ште кажа че отивам да дам на мама и тати помошщт за празнмика.откаденакаде бя ниама да патувам
2
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало дефицит за чували за трупове??? По колко умират у нас на ден, от короната, бе мършоооо неземна? 2000 -3000?Басииии идиотааааа!
1
4
 
36
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
"Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината." е как да си дисциплиниран?