Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов

Премиерът обяви, че държави търсят чували за трупове наравно с маски
Обновена: 16 апр 2020 14:24 | 16 апр 2020 14:20, Веселина Йорданова
149
Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил всяка декларация за преминаване през КПП да се проверява за достоверност след това и полицаите да бъдат максимално стриктни при контрола.

Още по темата
"Щом си лъжец, няма да вземаш от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш", ядоса се той.

Недейте да лъжете и да обричате на гибел дисциплинираните, призова отново премиерът, след като стана ясно, че доста столичани планират да пътуват за Великден.

"Кои мерки плавно да разпуснем?! Имаме поръчки освен за защитни облекла, за чували за трупове, всички търсят, дефицитна стока са", обяви Борисов пред журналисти. Той каза, че не насажда страх, а че това е истината.

Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май, но ако не спазваме мерките, от само себе си няма да се случи това.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. Той изрази опасение, че това "разпускане" ще доведе до бум на болни и ще ни е яд, че месец и половина сме стоели по домовете си.

Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък, не знам какви са тези хора, които ще отидат при близките си и ще разнесат вируса, заяви премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: "Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.

Борисов коментира и актуалната ситуация с исканията на Топлофикации за сериозно поскъпване на топлата вода. "Това е провокация, прокурорите и полицаите се надявам да намерят виновни", заяви той.

Премиерът посочи, че сам не си стои вкъщи, за да дава стимул на икономиката, там, където може, "да работи на макс". Спазваме мерките за безопасност, надяваме се да не ни хване, призна той. 

Борисов отчете огромен напредък по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза той, като инспектира изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция "Пътна инфраструктура" вчера разплати нови близо 20 млн. лв. за участъка Белокопитово-Буховци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
8
 
! Отговори
ей така опреснително преди 4 години
пълно с философи разбирачи по борба с вируси икономисти и кви ли не още соло ташшшаци.Плюнчете се тук ама ще козирувате на Баце....Баце е тарикат и ще ви свие сърмите,щото знае как. Пробвайте го и ще разберете
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък мисля че ние трябва да проверим IQ-то на всеки един от властимащите, който няма IQ поне с 30% по-високо от средното за страната да бъде лустриран. А ми се струва че на повечето от тия в парламента дори им е под средното ниво.
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо *** постоянно лижат газа на Борисов?
32
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, Нинова и техните *** бутат българският народ към пропастта.
31
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушайки думите на Борисов оставам с чувството, че нещата не се развиват както си ги е мислил. Ама никак. И не хората, които уж са безотговорни имат вина за това. Май му се ще да прехвърли от болната на здравата глава.
30
3
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Дебелия ако не нареди не може да спи
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непрекъснато си разхожда баджаците,а ний се схванахме от седене на едно място.
28
2
 
29
 
! Отговори
Карантина преди 4 години
Тоя като го гледам как си развява крачолите из България,дали няма опасност да разнася вируси? И после лошия материал е виновен!?
27
2
 
19
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
хайде посмали цифрите, ти за година умори 200000 българи. а се раждат 56х
26
3
 
1
 
! Отговори
интерсно преди 4 години
До Анонимен 10 не ти ли искат и лична карта при проерката
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анатоли Не искам да бъда циничен и да звуча глуповато , но прекалиха и то от доста време ! По- католици от Папата , че и тримата наведнъж , които са галели нечия главичка ! Колко време Ви трябва да " усвоите" правилно средствата ?! За да знаем до кога ще продължи представлението? ! Колко време Ви трябва , за да си преброите овцете , които Ви вярват или просто за някой сребърник , споделят идеите Ви ?! И на Вас е ясно , както и на нас , тези на които не можете да изпъните гънките на мозъка !?
24
2
 
22
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 4 години
Абе на спящата красавица няма ли кой да и обясни как да си носи маската?Или ще се глоби сам за лоша дисциплина..
23
1
 
18
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
Айде,отрочето на Държ.Сигурност пое щафетата. Ще се съставят досиета по декларации. Не забравяйте-тъй като сме честни и предоставяме ЕГН, просто ще ни турят отново в папките. Навремето, след 1989 имаше хора с по две и повече пълни класьори, тип "ДЕЛО" с описания и докладни за тях. И така се контролираха, не забравяте МВР картона на Божков от преди 1989г и как се е озовал при него. Така се изграждат и профили на хора, които в комбинация с Фейса и другиАППс можеш да им видиш живота и ги контролира
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха ще трябва да назначат още поне 1000 четящи калинки... Пълни глупости, няма ли кой да го сложи под карантина тоя, за да не върши глупости
21
8
 
7
 
! Отговори
27, преди 4 години
Точно БСП е на власт - вече 30 години, когато наследи БКП. Дали ще се кръсти БСП или по друг начин - бардакът не е нов.
20
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че БСП не е на власт, трагедията щеше да е страшна.
19
1
 
8
 
! Отговори
Не се косете преди 4 години
Чувяле има, на 3 мили след морето нищо се не намира
18
5
 
26
 
! Отговори
Стига ПиаР урод преди 4 години
Борисов защо не е под карантина,къде са санитарите да си го приберат!?
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълно с философи разбирачи по борба с вируси икономисти и кви ли не още соло ташшшаци. Плюнчете се тук ама ще козирувате на Баце....Баце е тарикат и ще ви свие сърмите,щото знае как. Пробвайте го и ще разберете
16
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 13ти март досега са починали над 12500 души !!! СТАТИСТИКА ОТ НСИ !!! 40 от тези 12500 българи са си отишли от тежки хронични заболявания с наличие на коронавирус в тялото....което не е нещо ненормално или смъртносно ??!?! Смъртоносни са усложненията които са неизбежни след като си захранваш упорито населението само с палма и трета ръка храна което ни праща на челно място в класациите по смъртност но там извъредно положение няма НЕКА ДА СЕ МРЕ!!!