Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов

Премиерът обяви, че държави търсят чували за трупове наравно с маски
Обновена: 16 апр 2020 14:24 | 16 апр 2020 14:20, Веселина Йорданова
149
Всяка декларация на КПП ще се проверява после, нареди Борисов
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил всяка декларация за преминаване през КПП да се проверява за достоверност след това и полицаите да бъдат максимално стриктни при контрола.

Още по темата
"Щом си лъжец, няма да вземаш от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш", ядоса се той.

Недейте да лъжете и да обричате на гибел дисциплинираните, призова отново премиерът, след като стана ясно, че доста столичани планират да пътуват за Великден.

"Кои мерки плавно да разпуснем?! Имаме поръчки освен за защитни облекла, за чували за трупове, всички търсят, дефицитна стока са", обяви Борисов пред журналисти. Той каза, че не насажда страх, а че това е истината.

Премиерът уточни, че не иска да се удължава извънредното положение и да бъде "както при французите" до 11 май, но ако не спазваме мерките, от само себе си няма да се случи това.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. Той изрази опасение, че това "разпускане" ще доведе до бум на болни и ще ни е яд, че месец и половина сме стоели по домовете си.

Ще накажем тези, които са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък, не знам какви са тези хора, които ще отидат при близките си и ще разнесат вируса, заяви премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: "Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Премиерът даде да се разбере, че няма да се допусне младежи да отидат да учат в чужди университети, докато ситуацията не се промени.

Борисов коментира и актуалната ситуация с исканията на Топлофикации за сериозно поскъпване на топлата вода. "Това е провокация, прокурорите и полицаите се надявам да намерят виновни", заяви той.

Премиерът посочи, че сам не си стои вкъщи, за да дава стимул на икономиката, там, където може, "да работи на макс". Спазваме мерките за безопасност, надяваме се да не ни хване, призна той. 

Борисов отчете огромен напредък по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза той, като инспектира изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция "Пътна инфраструктура" вчера разплати нови близо 20 млн. лв. за участъка Белокопитово-Буховци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за фурмите ?
94
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да сме благодарни че ни наложиха тези мерки, защото виждате какво е в западноевропейските страни. И въобще не ни харесва .Нали! Искали да пътуват.Няма да пътуват. Това е за общонародното благо. Чета тук теории как идвало лятото. Първо, болеста трябва да си отиде, после ще мислим за лятото.
93
3
 
12
 
! Отговори
100, преди 4 години
Отдавна не им вЕрвам, щото редовно с едно осъмваме, с друго сме по обяд и с трето замръкваме. Сами не знаят какво и защо правят.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи човечецът предлага да намалим срока на ИП, щом ще е "като французите".
91
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Торбалан преди 4 години
Торбалане, имаш ли едно интервю в последните дни, в което да не говориш за трупове и чували? Така ли искаш да управляваш народа, със заплахи?
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Ако то не е същото 85.То тук са сигурно 5-6 пратени на хранилка да плашат хората и да ги убеждават, как ако може и със скафандри трябва да се ходи, вкл. лятото на 40 градуса. Уникални глупости просто!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другото, което следва да се позапре, е това, дето се именова "една" или "някоя си" - тръгнало директвно да поръчва на хората дървени ... сещате се какво и пак същата песен - чували и т.н. глупости.Не само че няма да изплашите нормалните мислещи хора, а ги настройвате по този начин още повече срещу безумните мерки и тези, дето ги наложиха със сила.
88
3
 
11
 
! Отговори
85, преди 4 години
Обяснявам бавно и елементарно - никой не твърди, че няма такъв вирус. това, което вечезнаем, и то от близки и познати от други държави, е че дяволът не е толкова черен, колкото се опитвате да го покажете тук няколко души и то - по поръчка.Винаги и навред по света се мре,вечни няма, но на този вирус в някои конкретни държави се приписва повече смъртност,отколкото той е донесъл. Това НЕ Е нито испанският грип,нито еболата. Иначе досега да сме измрели половината Европа, особено населените държави.
87
3
 
13
 
! Отговори
91, преди 4 години
Ако у нас прокуратурата работеше и то справедливо, да ги е издирила всичките такива, които се опитват да плашат и да пустосват всички, които изразяват несъгласието си с някои мерки. Защото определено не всички въведени тук са адекватни. А това изразяване на несъгласие е законно и никога не може да бъде отменено в нито една правова държава, дори при извънредно положение. Да се запитаме в този ред на мисли: Ние правова държава ли сме?
86
2
 
18
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
Пак те предупреждавам !Ще ти издиря IP, от което пишеш и ще пуснем сигнал срещу теб за всяване на паника сред населението.Не пиши за масови гробове, за чували с трупове, за камиони с трупове и други подобни глупости.Такива неща в България няма да има !Спорно е дали е имало и другаде.И понеже тънко се опитваш да заплашваш хората, които свободно изявяват мнението си тук, те предупреждавам, че, ако се окаже, че си служебно лице, законът е още по-строг в случай на изънредно положение към теб.
85
1
 
11
 
! Отговори
БАНТИ преди 4 години
До АНТИЛошото е,че баш крадците правят военния режим.
84
4
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
до до АНТИНие сме само за Военен режим, защото:1.Иначе самоизяждането в племето, тръгва с пълна сила.2.Крадците много се наплодяват и стават безчет.
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми аз писах грешни егн и номер то никой не гледа вярно ли е
82
1
 
16
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
Свободолюбив съм, но какво да правя в Италия, Испания, САЩ........тук съм роден......за съжаление.
81
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше толкова опасен този вирус, Борисов който е самовлюбен в себе си нямаше да я сваля тази маска от лицето си и да обикаля като цветарка нагоре надолу.
80
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във форума има няколко човечета които, или са много заядливи, или са изключително прости за да дразнят по този начин. При цялата обстановка в европейски мащаб твърдят, че болест няма и нахъсват хората да не спазват правилата на карантината. Ей, просто плачете да се наредите в редичката на Сидеров и Каролев с по 50 000 лева гаранция. Като сте толкова свободолюбиви, ами идете във Италия, Испания, САЩ. Като умрете ще ви заровят в масов гроб и никой няма да се разправя с вас. Негодници.
79
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИКаква демокрация с толкова глупаво племе което 30 години не можа да разбере какво е демокрацията и дали се яде? Демокрацията не е анархия. При демокрацията има закони които трябва да се спазват.
78
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Анонимен83, докато командва ДС мафията, забрави за демокрация.
77
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замеряйте ги с камъни ,режете им гумите нощес , накажете ги тея долни *** - заради тях ще пламне цяла България !Хора,в Провинцията - Заразата тръгва към вас !
76
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОРИСОВ ЕИ това кой го казва? Една блаевградска подпухнала стрина! Равнис по нея! Кръгом и бегом марш! Матреал! К'во да го правиш? Толкова стига акъла, ама броят книгите на ББ.