Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете

Но с придружител от 9,30 ч. до 18,30 ч.
Обновена: 26 апр 2020 15:36 | 26 апр 2020 15:30,
207
Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

Още по темата

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;
- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки
и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
3
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Уморен родител не може да дезинфектира пейката и да седне?!?! Глупост,като тази при която едно самоизолирано домакинство /семейство/ ,не му е разрешено да се самоизолира на вилата си и да се прибере отново в апартамента!
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А рудителите над 12г можеме ли да влизами?
166
0
 
11
 
! Отговори
Уфце преди 4 години
Айде сега ще "накарат" офцете в парка и ще им кажат как трябва правилно да се разхождат... Ако някой не е разбрал, ще има и овчар да ги напътства...
165
0
 
5
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
Ако си на 12 години и 1 ден отиваш на почивка за 24 часа.
164
3
 
8
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 4 години
Стига глупости, не се сомозаблуждавайте! Не се връзвайте по глупавите разпоредби на властимащите. на 14.05. от 12.00 1. вси1ки на всенароден протест пред народното събрание, за да свалим властта. трябва да се съберем поне 120-15 000 души. Повече информация на ПП Възраждане - сайта или фейсбук.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До написалия : "Спортуването в парка не е забранено, казаха го изрично, защо ревете, и не мисля че 13годишно дете ще ходи за ръчичка с мама където и да е тези деца и сега са нон стоп по улиците аман от мрънкалници"----------Ми НЕ обаче, забранено е. Не знам кой какво е казал, четох заповедта на министъра - сутрин и вечер кучкарите, през деня родители с деца до 12 години. Толкоз. И не виждам някой на мрънка. Чета мнения на възмутени от поредното безсмислено ***.умие.
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ти твойто 15годишно дете за ръка ли ще го водиш в парка?"------ в смисъл? човекът казва, че на практика от 13 години нагоре децата им е забранено да ходят в парка, за ръка, не за ръка, няма значение... каква е ЛОГИКАТА, СМИСЪЛЪТ за едните да може, за другите - не
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епа аз като синът ми е на 13 години какво да прая?Миналата година навърши 12, сега е 13.Как ще познаят точно на колко е?На челото не му пише.А лошото е че изглежда по-голям щото е едричък като мама и тате.
160
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
продължават да нарушават човешки права и го представят като даване на права
159
6
 
0
 
! Отговори
До абе умници преди 4 години
Ти твойто 15годишно дете за ръка ли ще го водиш в парка?
158
9
 
1
 
! Отговори
За спорта преди 4 години
Спортуването в парка не е забранено, казаха го изрично, защо ревете, и не мисля че 13годишно дете ще ходи за ръчичка с мама където и да е тези деца и сега са нон стоп по улиците аман от мрънкалници
157
2
 
13
 
! Отговори
АБЕ " УМНИЦИ&qu преди 4 години
А С ДЕЦАТА НА 13,14,15,16 ГОДИНИ КАКВО ПРАВИМ ? ИЛИ ТЕ НЕ СА ДЕЦА?!?!?
156
5
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Пълна зараза на цялото население, анархия и бой до смърт всеки срещу всеки. Което остане ще е читавият материал. Дотогава ще е само мижитурско съществуване.
155
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна малоумщина. Има хора със сериозни здравословни и психични проблеми, които едва издържат вкъщи и имат належаща нужда да са сред природата, но това този министър на "здравеопазването" не го интересува явно.
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отваряй София ,за да си идеме всички Законно по вилите ! това с парковете е тъъъпня ! Младите с децата си се събират и си ходят на гости по къщите в Драгалевци,Банкя,Бояна,Симеоново -нама кпп .
153
2
 
16
 
! Отговори
НЯМА ЛОГИКА преди 4 години
Когато почти нямаше заразени, парковете бяха затворени, а хората се блъскаха на тълпи по улиците. Сега, когато изглежда сме в пика - парковете се отварят (частично..). КАКЪВ ТОГАВА ИЗОБЩО БЕШЕ СМИСЪЛА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ!
152
1
 
15
 
! Отговори
НЯМА ЛОГИКА преди 4 години
В парковете само с дете или куче може...На Витошка всеки може - направо са *** от хора. Цялата пешеходна площ около НДК е затворена и поради това целия човекопоток минава по велоалеята покрай НДК. Там буквално, ама буквално НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗМИНЕШ. Някой ще обясни ли какъв е смисъла? Приятели в Германия, които в момента не работят споделят, че цял ден прекарват в парка..простор, чист въздух, зеленина..ами това УСПОКОЯВА. А ние сме принудени да зе взираме в беттоната сивота на улиците..
151
1
 
16
 
! Отговори
пенционер щастлив преди 4 години
Хммм...Вече започна да ми се изяснява картинката! Ето, например аз! На 70 съм. Имам съпътстващи заболявания като прекаран инфаркт и поставени стентове, диабет който контролирам с диета, хиперплазия на простатата...Кръвното и то играе! Преди извънредното положение се движех по около 8-12 км всеки ден.Чувствах се сравнително сносно! Но, самоизолацията си каза думата...До третия етаж вече се задъхвам, въздуха не стига.И сега какво?Като не ме свали вируса,създателите на карантината ли ще ме .....!
150
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази заповед министъра да си я навре в...!Също там и заповедта за маските!
149
0
 
1
 
! Отговори
мхм... преди 4 години
До Анонимен 164-да, това става в арменската църква.