Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете

Но с придружител от 9,30 ч. до 18,30 ч.
Обновена: 26 апр 2020 15:36 | 26 апр 2020 15:30,
207
Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

Още по темата

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;
- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки
и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
26
 
! Отговори
нов световен абсурд преди 4 години
абсолютно нагласена работа.тези хора не се грижат за здравето ни, а изпълняват заповеди на правителството в сянка - американското посолство и никому неизвестни "експерти", платени от илюминатските сектанти ротшилд и сорос. вече стана ясно, че тестовете за ковид не намират ковид19, а реагират на всички анти-тела, произведени от всички коронавируси, настинки, и грипове. дори реагират и при абсолютно здрави хора без симптоми. после те наричат това ковид19. смъртните актове се фалшифицират. мафия !
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Фурмата и мисирките му да връщат всички пари на хората! Наиграха си коня, сега да плащат!
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко да не се ослушва, а да връща парите на народа.
125
1
 
11
 
! Отговори
Lan преди 4 години
А в Швеция...хората все още си се чувстват добре!
124
0
 
18
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Хората са наплашени достатъчно, за да се пазят сами! Ама за целта им трябва МЯСТО! Ако всичко е отворено и се въведат мерки "на два метра", могат да зарабоят и заведенията! НЕ вярвам, че на кафе е по-опасно от в метрото или в автобуса!
123
1
 
28
 
! Отговори
Ало, Фандъкова преди 4 години
Върнете парите от данъци на хората за времето на извънредното положение! Дори трябва да платите такса "вредни" за нанесени щети и пропуснати ползи!
122
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурдната ситуация е, че децата между 12 и 18г, хем не са възрастни, т.е. не можеш да пуснеш 13 год в 20 ч в парка да търчи, хем не са деца и не могат да посещават парка с придружител, че да им е спокойно на всички! Т.е. така сте се загрижили за хората, че подстрекавате тинейджърите да търчат в парка в тъмното, защото е много безопасно за тях! Браво Данче, изключително отговорно поведение, направо човек да си помисли че си работила с тинейджъри!
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големи *** овце сме щом наи тъпият овчар ни дава наклон на оная ни работа значи сме роби БЕЕЕЕЕ
120
1
 
11
 
! Отговори
Свобода преди 4 години
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ. Робиииии
119
0
 
2
 
! Отговори
до разпорец преди 4 години
ти си метастаза на юда
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дементирал старец тотално изкука.
117
1
 
35
 
! Отговори
НДК-то на Културата преди 4 години
Площадите около НДК са оградени с ленти, а хората се прескачат по тротоари, наполовина превзети от велоалеи, за да се наблъскат в Lidl по 50-100 човека накуп.Логиката ви се отдава, господа държавници! Аз лично знам какво ще правя на следващите избори. НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ
116
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка герберска свинщина е предпоследна.
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво плащам данъци, като не мога да ползвам? Искам да ми върнат парите!
114
2
 
12
 
! Отговори
ХАХА преди 4 години
12 годишни да ходят по парковете да пушат трева ,а възрастни хора да умират без движение
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова разрешава спорта след 18:30 по еденично.Пише го в страницата и. Скриншотнах си го нека ме спрат.
112
1
 
6
 
! Отговори
1-n преди 4 години
Подигравка!Слезте от мерцедесите и минете през Западния Парк- строителна площадка и точно най-тясната част е определена за "отворена".Широките пространства не са разрешении- аре спазвайте социална дистанция...Мислете с главите си...!
111
0
 
9
 
! Отговори
Гърмян Заек преди 4 години
ХахахахСега куките вместо да гонят наркодилъри, ще гонят тревоманчета по парковете, като Луи Дьофинез.Гответе се за "[Компилация][HD][4K] Най-комичните полицейски клипчета 2020" в Тубата
110
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се, че обществото е разделено. Да пускат една декларация за доброволен отказ от лечение, и който я подпише да си живее нормално. Аз веднага бих я подписал. И без това 85% от хората, които ги интубират умират, сигурно ако си стоиш вкъщи имаш по - добри шансове. Предпочитам 0.5% шанс да умра, от колкото да седя заключен с години и само да гледам бригинги с пожарникари и военни.
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
л. 6.(1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение;2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение.(2) Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е:1. глоба в размер на 500 лв. - за първо нарушение;2. глоба в размер на 2000 лв. - за всяко следващо нарушение.(3) Наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите.