Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете

Но с придружител от 9,30 ч. до 18,30 ч.
Обновена: 26 апр 2020 15:36 | 26 апр 2020 15:30,
207
Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

Още по темата

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;
- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки
и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
Не в парковете, а в някои паркове...Други *** така пишат, а тук ме облъчват с фалшиви нови, пък после мен ще глобяват...
107
0
 
4
 
! Отговори
НАРУШЕН Е ЗАКОНА преди 4 години
ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО Глава първа.ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО Чл. 1.Този закон урежда ограничаването на носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.Чл. 2.(1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето. ГЛАВА ВТОРА КОНТРОЛ И АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ Чл. 5.Контролът по спазването на закона се осъществява от органите на МВРчл. 6.(1) Който на публично място носи о
106
1
 
22
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
В Закона за здравето никъде не е позволена дискриминация! Европейската конвенция за защита правата на човека е ратифицирана от НС и по силата на Конституцията - чл 5, ал. 4, има по-голяма тежест от закона! Следователно, никой министър не може да ме дискриминира заради възраст, семейно положение и т.н. Никой министър не може да дава привилегии поради каквото и да било естество, например че детето ми е под 12г, че имам куче и т.н. ДА ГИ СЪДИМ! Делото със сигурност е спечелено!
105
3
 
0
 
! Отговори
Разпорец преди 4 години
Пряпорец, *** *** тогава.
104
1
 
29
 
! Отговори
Пряпорец преди 4 години
Ананиев, ГОСПОД ще те накаже. Какви са тия затворнически часове. ИСКАМЕ СИ СВОБОДАТА. На едно знаме ясно го пише - СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ !!!
103
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селялина с колелото: За кучета може, а за пр асета не?!
102
0
 
32
 
! Отговори
реалист преди 4 години
От цялата *** ГЕРБава заповед разбрах, че кучетата са по важни от децата над 12 г и че децата под 12 г не са под риск в парка за разлика от децата над 12 години. Тая заповед утре ще е променена, защото е написана от клоуни с влас.
101
0
 
0
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
СИГОРНО е така.
100
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104Тоест да не ви смятаме за част от българското племе, така ли да разбирам....? хахахах
99
2
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Няма никаква извънредна епидемична обстановка. Това извънредно положение е наложено в тотално противоречие със какъвто и да било съществуващ закон. Мерките са неадекватни. Изолират се рискови групи и болни ТОЧКА.
98
2
 
11
 
! Отговори
ПРЕДИЗВИКВАМ ВИ! преди 4 години
ПРЕДИЗВИКВАМ НАРОДА- утре всички в кучешки костюми и каишки на врата. Ходим на 4 крака и препикаваме дърветата, лаем след тичаши хлапета! Като ни срещне полицая лаем приятелски и опитваме да го близнем! Снимки и в нета! Който е най-якото куче получава кокал с месце! Приемате ли предизвикателството!?
97
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В амвриканския щат Джорджия с много повече заразени днес Губернатора даде позволение да заработят заведения, фитнеси, кино салони. Във Флорида отвориха плажовете, други щати до седмица и те ще отворят. На американците им писна, на нас кога?
96
1
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО НАРОДА ПЛАЩА? преди 4 години
ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТОЧл. 63. (1) При възникване на извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА ИЛИ ОТДЕЛЕН РЕГИОН . 2)Мерки по ал. 1 на територията на отделна община могат да се въвеждат и от кмета по предложение на директора на съответната РИОКОЗ.(3) ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ ОРГАНИ създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а СРЕДСТАВАТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО ИМ СЕ ОСИГОРЯВАТ от РЕПУБЛИКАНСКИЯТ БЮДЖЕТ , съответно от ОБЩИНСКИ БЮДЖЕТИ .
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селата не са България. Наградете ме понеже открих топлата вода.
94
1
 
1
 
! Отговори
Ковидчо преди 4 години
Отворени ли са стадионите? Аре да ходим да бягаме. Бягай ве.
93
9
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 4 години
Ами да не сте ги раждали с такава разлика. Кой ви е виновен? И сега сериозно, и пак да се повтори, защото хората четат и не разбират, може и с дете на 16 и другото на 7, просто закона е такъв, че деца под 12 години не може да са без придружител. Никой няма да ви забрани да влезете в парка с децата ви на 5 и 15 години. Друг е въпроса едно дете на 15 години колко иска да ходи с родителите си в парка.
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София не е България.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм и с куче и с дете и съм облагодетелствана от тези промени, но някак без мисъл и без стратегия като че се случват нещата. Охлабването щеше да стане след премианване на пик, при намаляване на болни и тн, а наскоро бяха максимално много обявени бройки. После разрешено за деца, но за някаква част от децата - нито във възраст за детска само, нито за ученици, ами нещо средно. На какво изследвания и очаквания почиват тези мерки и защо точно за тези групи? Как се вземат решенията???
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше един филм..."Сурогати"
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва се отнася само за Софето.