Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете

Но с придружител от 9,30 ч. до 18,30 ч.
Обновена: 26 апр 2020 15:36 | 26 апр 2020 15:30,
207
Официално деца до 12 години могат да влизат в парковете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

Още по темата

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;
- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки
и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ако хората подложени на тоя геноцид,имаме шанс да ги съдим по нашите човешките закони,бихме има простили,разбрали или ща ги замеряме с камъни??? Време е за анкета от всички социолози,и останали там всички ЛОЗИ ,но безплатна,да видим анкетираните какво ще отговорят???
147
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънредното положение не дава право на властта да нарушава законите.Оставка и съд за хунтата ГЕРБ.
146
7
 
1
 
! Отговори
мхм... преди 4 години
Много умно пишете, само дето пропускате, че положението е извънредно.Ако ви служи като разтоварване- о.к.
145
1
 
24
 
! Отговори
Арест преди 4 години
Всеки гражданин трябва да е равнопоставен пред закона. Ананиев да бъде арестуван за насаждане на дискриминация спрямо възраст и семейно положение.
144
1
 
13
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Бананиев , за пореден път доказваш колко си невеж , слабоумен и некомпетентен ! Народе , стига търпяхме , излизайте на протест , че тези герберасти ще ни доликвидират !
143
0
 
28
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Значи ако нямаш дете под 12 години или куче, не можеш да минеш през парка. Останалите не сме ли хора? Ако едно дете е на 12 може да излезе, но ако е на 13 - не може. Ако човек реши да потича в парка в 6 сутринта, когато няма никой, повече ли ще утежни епидемиологичната обстановка, отколкото когато излязат 50 - 100 човека в парка в 10 ч. Пълни недомислици. Доскоро съвестно спазвах всички указания, но вече ме загубиха с безпринципните си решения.
142
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дискриминираните от тази заповед утре на протест в парковете срещу дискриминацията
141
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно ЗАБРАНЕНО е хората да се дискриминират по възраст и семейно положение.Има закон за защита против дискриминацията. Тази заповед нарушава чл. 4 от този закон. Поредната заповед която е противо законна.
140
0
 
19
 
! Отговори
Който преди 4 години
е измислил тази заповед /глупост/,явно никога не е имал,отглеждал,обучавал или възпитавал деца!!!Абсолютна недомислица,глупост,простотия и тъпотия,както и много други такива насила въведени ограничения,лишения и свобода на движения!!!И само да попитам Господин Министъра,какви са подрастващите от 13 до 18 години,които сега растат и съзряват и духовно,и психически,и физически,и имат нужда от движение,разходки сред природата,чист въздух и т.н.,които насила държим затворени вкъщи???
139
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея комунисти ни разказаха играта... Сега Ив парка под строй
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляват ни най-големите и...ти раждали се в тая страна. Докога ще си мълчим и търпим всекидневните им простотии????
137
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да ми обясни в какво се изразява подобрението на епидемологичната обстановка? Аз не виждам положителна промяна в никакъв аспект. Това ме навежда на два извода :- до сега не е имало епидемологична криза и всички ние потърпевшите нахалост стояхме в къщи..Или решението да се отменят мерките е политическо с цел да се запази статуквото защото народа реве и се оплаква и рейтинги падат... може би не само...С две думи има ли опасност за здравето на хората наистина или се подиграха с нас? Сега по-малко болни и по-безопасно ли е отколкото преди 30 дни?
136
1
 
10
 
! Отговори
дед Мароз преди 4 години
С цел избягване контакт с повърхности, е задължително разхождащите се да са овладели левитацията.Левитирането да се извършва на не по-малко от 2 метра от земята. Буахаха! :)
135
0
 
16
 
! Отговори
Балконите преди 4 години
Ръкопляскате ли?
134
1
 
29
 
! Отговори
мнение преди 4 години
По-добре да отворят София и хората да се пръснат по планините,по вилите - и те ти дистанция !това с парковете е недомислица и угнетяващо - нема да пипаш,нема да сядаш,нема да мърдаш - егати "кефа" ! а пъ тея дето немаме деца и кучета хептен ни отписаха.
133
0
 
3
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Може би логиката да е до 12 и с родител е, защото по-големите вече пият алкохол, което пък значи, че полицията трябва да си прави труда да ги контролира. Друга логика не виждам... :)
132
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен акълът ми е като на 10 годишен, така че мога да си се разхождам в парка, освен това имам раздвоение на личността, тоест има кой да ме придружава
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ако няма пари да плаща, да полага обществено полезен труд! Да почва работа в Чистотата, че България затъна в *** при неговото управление!
130
0
 
7
 
! Отговори
Жан Патладжан преди 4 години
Аз като се самопределям за 10 хлапекой ще ме изведе?
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, плащай! Искаме си парите!