Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит

„Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба“
Обновена: 2 май 2020 17:25 | 2 май 2020 10:16, Елка Василева
778
Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит
Илияна Йотова. Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Очевидно ген. Венцислав Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред  БНТ.

"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт и премиера и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът.

Илияна Йотова отбеляза, че като българи и като общество имаме нужда от отговорите какво става. "Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Илияна Йотова.

Още по темата

Според нея ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака. "За този месец и половина слушахме много статистика. Доста внушения имаше за апокалипсис. Няма да забравя онази прословута пресконференция за пожара около горите в Чернобил, която беше абсолютно непредизвикана в 23.00 ч. и която в една доста изнервена и натоварена психологическа обстановка беше абсолютно ненужна", коментира още вицепрезидентът.

Припомняме, че тази сутрин не се състоя брифинг на Националния оперативен щаб, като пред журналистите не се появиха ген. Венцислав Мутафчийски, както и Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев. Началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова съобщи, че от днес актуалната информация ще бъде представяна пред медиите и обществеността като съобщения от секретаря на щаба доц. Димо Димов.  По думите й мотивът за спирането на редовните брифинги на щаба са убеждението, че хората вече са достатъчно информирани за подробностите около коронавируса, а и фактът, че все по-често се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


778
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
610
6
 
10
 
! Отговори
акуд преди 3 години
докато можещите. вършиха работа, комунистуте се бяха върнали по горите като истински шумкари и разваляха дисциплината със фалшиви новини(пропаганда). колко ненужни са маските и как нямало заплаха от корона 19, докато шефа им в кремъл и днес, се чуди какво да прави с разрастващата се пандемия в русия..////
609
2
 
12
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
При взетите проби за тест на корона вирус от госпожа Йотова,от тъканна лаборатория са потвърдили съвпадащо ДНК на руския патриарх
608
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не разбирам защо щабът обръща внимание на малкия брой хейтъри, червени демагози, разни безотговорни ***, и други негативни елементи,които колкото и да са активни, не решават нищо ! Огромното мнозинство показа, че одобрява и уважава наложените мерки, така че тия другите просто трябва да изпълняват, колкото и да се правят на всезнаещи, сърдити, ущипани отзад, и други детски истории !
607
2
 
5
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 3 години
До Истината е правоДа теглят кредити- кой ги спира! Не били снабдени....ми да са се снабдили!
606
8
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аре Лека:):):):)Бойко да сънувате:):):):)
605
5
 
11
 
! Отговори
Истината е право преди 3 години
Прекратяването на официалните брифинги означава още повече непрозрачност,своеволия,бягство от отговорност и отказ да се отговаря на неудобни въпроси на журналисти и народа като "Кога ще направят нещо за оцеляване хората без никакви доходи като безработните на сезонна работа със стаж под 12 месеца за последни 18 м. "Защо лекарите на първа линия от провинцията не бяха снабдени отначало с необходими защитни средства,нито безработните и роми. Защо не може да се сяда на пейките в паркове и градини?
604
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари,"ептян" го закъсахте, ние от ГЕРБ сме с "вишу" като Калинка, и с "дуктурати" като Бойко!
603
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 633 Просото ше питаш:):):):):)
602
5
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тогава На Доспат един от ИАРА идва и ми казва да си прибирам Джета,че съм носил харпун:):):):)Че идва и с двама полицаи да ме плаши:):):):)След два дни бехме на Слънчака:):):):)Рибата я дарихме на местните:):):):)
601
2
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Права е, барба ганьос трудно понася некой да има по-гуем рейтинг!
600
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ептян" на какъв език или диалект е?
599
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще запомни ли с нещо Йотова като вице *** ?!
598
12
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
СевероЗапаза:):):):)Ептян изперкахте бе другари:):):):)
597
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LA hereЗа инфо, никой досега не е умрял от спин. Никога.
596
9
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Един от СеверозапазаСа вече му викате Севрозапаза ли бе?:):):):)Става:):):):)
595
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно да си вице на оня *** зеления чорап е диагноза.
594
3
 
16
 
! Отговори
LA here преди 3 години
Важно инфо : CDC току що обяви 50 хил смъртни случаи от ковид за невалидни, като казаха че всъщност e било грип !!!!!!CDC - Centers for Disease Control and PreventionМанипулацията започва да излиза на светло !!!!
593
7
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапаза преди 3 години
До Факт Колега по сайт, само като гледам правописа ти, ми е ясно, че си привърженик на Герб.Поне прочел ли си повече от "Винету"?
592
6
 
3
 
! Отговори
ГМ преди 3 години
Как са пропуснали да та питат *** !
591
13
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Последния път кога бехме на яз.Доспат 30 човека с 3 кемпера и няколко каравани така викахме като се напихме,че цялата полиция на Сърница пристигна да ни глобява:):):):)Тези Протестърите и Партизани те по София нищо не викат:):):)А ние даже хванахме и 100 кила риба:):):):)