Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит

„Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба“
Обновена: 2 май 2020 17:25 | 2 май 2020 10:16, Елка Василева
778
Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит
Илияна Йотова. Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Очевидно ген. Венцислав Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред  БНТ.

"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт и премиера и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът.

Илияна Йотова отбеляза, че като българи и като общество имаме нужда от отговорите какво става. "Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Илияна Йотова.

Още по темата

Според нея ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака. "За този месец и половина слушахме много статистика. Доста внушения имаше за апокалипсис. Няма да забравя онази прословута пресконференция за пожара около горите в Чернобил, която беше абсолютно непредизвикана в 23.00 ч. и която в една доста изнервена и натоварена психологическа обстановка беше абсолютно ненужна", коментира още вицепрезидентът.

Припомняме, че тази сутрин не се състоя брифинг на Националния оперативен щаб, като пред журналистите не се появиха ген. Венцислав Мутафчийски, както и Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев. Началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова съобщи, че от днес актуалната информация ще бъде представяна пред медиите и обществеността като съобщения от секретаря на щаба доц. Димо Димов.  По думите й мотивът за спирането на редовните брифинги на щаба са убеждението, че хората вече са достатъчно информирани за подробностите около коронавируса, а и фактът, че все по-често се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


778
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
570
10
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Нищо новоЗначи ти са много добре знаеш,че нещата ги решава Бойко и това е много добре:):):)Няма бежанци,няма коронавирус,няма БСП няма Иван Костов,няма Волен Сидеров,няма шоуто на Славей,няма СССР:):):):)Има кметове от Софето до Морето има Ф16 има вода в Перник има ЕС,има НАТО,:):):)Велик е Бойко
569
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ!Браво генерал,професор,доктор и тнт Мутафчийски!Ако четете това ,да знаете ,че истинския ми коментар е изтрит.
568
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
убийците от бсп ще си платят
567
8
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Тонката; Спри се малко със свободните съчинения. "Половината партизани от БСП се изредили по ТВ да плюят по Щаба"? Хайде кажи един "партизанин" и какво точно е казал? Ръсиш г'лупостите ама без да се замисляш.Имаше, а и сега има недоволни от ограниченията. Но БСП не се е ангажирала с нищо подобно.Нека излезе по телевизията ген. Мутафчийски и сам да каже кой е решил да няма брифинги и имало ли е партиен натиск срещу него и от кого. Но той не е *** като тебе, няма да съчинява конспирации.
566
2
 
10
 
! Отговори
до 495 преди 3 години
До Анонимен 495Ами, като имат по-добри програми ,що не предложиха нещо,а само на критики и празни приказки се наслушахме ? Не си наясно при тях,как сме гладували и как сме висели на опашки за храна.Така,че изобщо не ми ги хвали,програмите са за тях ,как по добре да си подредят живота,ние не сме важни.
565
3
 
16
 
! Отговори
Какво чака .. преди 3 години
Най-якото е, че тия дето реват, че били скрили Мутафчийски ще реват пак като се появи отново. Усещате ли го?:)))))))))
564
4
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До А кой е казал че?Стига лъга бе:):):)Половината партизани от БСП се изредиха по ТВ да плюят по Щаба:):):)А и не само те:):):)Психодесни ПсихоАтакисти,Шоуто на Славей всички плюха по човека:):):):)Той работата си я свърши,кви са некви всека сутрин да му задават политически въпроси като тези от 7/8 например?:):):):)Тех Бойко ше ги оправи:):):)
563
12
 
2
 
! Отговори
А кой е казал че? преди 3 години
До Кой е казал,че: А кой е казал, че "червените" (голямо определение, дума няма) са били против проф. Мутафчийски. Никой от БСП не е казал нищо против него.Но имаше хора, които се дразнеха, а и сега се дразнят от ограниченията.А че го скриха, скриха го. И не са го скрили от БСП. Не му дадоха думата сам да обясни защо и сега всеки може да си мисли, че е станал неудобен на гербаджийската дружинка например.
562
1
 
18
 
! Отговори
Кой е казал,че преди 3 години
генералът бил изхвърлен?Не,той е пренасочен за други дейности сцел запазване на името,авторитета и реномето му от дирижираната отчервените омерзителна,провокативна вълна по медиите.То не бяха гадниглупави въпроси от разни ***,то не бяха карикатури,мемета вицове и прочее гаври.И сега,след като с гаврите си накараха ББ и генерала даспрат брифингите,червените започват съжалителна кампания-"употребен иизоставен,това е съдбата на всички сътрудници на ББ".КН да оправисобствената си ***.
561
6
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До akudд: Още п'ростотии? Шумкарите, Путин, зеления чорап? Носиш ли си маската като ги пишеш.
560
4
 
14
 
! Отговори
akudд преди 3 години
докато можещите. вършиха работа, комунистуте се бяха върнали по горите като истински шумкари и разваляха дисциплината със фалшиви новини(пропаганда) колко ненужни са маските и как нямало заплаха от корона 19, докато шефа им в кремъл и днес се чуди какво да прави с разрастващата се пандемия в русия../
559
7
 
2
 
! Отговори
Някои факти? преди 3 години
До Някои факти: Ти си прозрачен, драги. Да кажеш на някого, че е свършил "черната работа" е признание че е свършил по-трудната и по-неблагодарна работа и заслужава уважение за това.Но опорната точка е да се напише нещо срещу Илияна Йотова, нали? Не е от Бойковата дружинка, там е проблема.
558
4
 
16
 
! Отговори
Някои факти преди 3 години
Шефката на Йотова КН каза,че ген.Мутафчийски бил свършил "черната работа".Ето я оценката(черна работа),заради която той не иска повече участие в брифинги.От една страна всички(без КН и клонинги)оценяват работата на щаба катонеобходима и полезна.От друга страна червената камарила,страхувайки се отнарасналия рейтинг на ген.Мутафчийски и възможно негово участие в избори,всячески го омерзява,за да свали този рейтинг.А сега и смешен опит за вбиванена клин между ББ и Мутафчийски.Прозрачни сте.
557
3
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 540 Може би, ако бяха ги срожили по летищата, границите...! Може би.
556
4
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Червената мухоморка Йотова се появи вместо Погребалния агент от Дондуков да ни залее със поредното надгробно слово. Да не би Безделника да е решил да даде малко отдих на българите от себе си и за това ролята на опечаления е поуела разплулата се от нищоправене Йотовица?До сега плюхте по достойния човек ген. Мутафчийски а сега "ривете" че го няма. Спокойно червени мухоморки - ще го видите отново като кандидат президент на предсрочните президнтски избори. Мутафчийски президент.
555
8
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Мнението на комунистите е последното, което ме интересува!НО - фактът си е факт - Генералът беше употребен и изхвърлен като дамска превръзка за еднократна употреба! Не разбирам от вирусология, нито от хирургия, но се занимавам от години със социално-политически анализи и едно ще кажа - явно стана неудобен на властта! Сега даже може и да го пенсионират, ама поне пенсийката му ще е над 1300 левчета, а и частната практика си му е "в кърпа вързана"...
554
6
 
5
 
! Отговори
Какво плюене? преди 3 години
До ТАНИТКА: И какво е плюенето по-точно? За скриване, скриха го. Да кажем,че пак го виждаме, някак не върви. А и никой не прави проблем от това, че вече няма да го показват сутрин. Но някак много тихомълком стана работата. Този човек заслужаваше да му дадат сам да обясни защо прекратяват брифингите. като че ли стана неудобен на гербаджийската дружинка.
553
2
 
4
 
! Отговори
Оруел преди 3 години
Абе журналята от днес,какво става с телевизия Бг он Еър? Нали са ви колеги.От 3-4 дни ми изчезна от тв ,а онлайн върви?
552
3
 
14
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
БЕШЕ ВИ ПИСНАЛО ОТ ГЕНЕРАЛА А СЕГА ЗАЩО СЕ СКРИ ГОЛЯМО ПЛЮЕНЕ ПАДНА ЧЕСАХТЕ СЕ ЕГОТО И ДРУГИ НЕЩА СНЕГО АБЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ
551
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо петолъчките излизат с три петолъчки?