Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит

„Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба“
Обновена: 2 май 2020 17:25 | 2 май 2020 10:16, Елка Василева
778
Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит
Илияна Йотова. Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Очевидно ген. Венцислав Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред  БНТ.

"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт и премиера и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът.

Илияна Йотова отбеляза, че като българи и като общество имаме нужда от отговорите какво става. "Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Илияна Йотова.

Още по темата

Според нея ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака. "За този месец и половина слушахме много статистика. Доста внушения имаше за апокалипсис. Няма да забравя онази прословута пресконференция за пожара около горите в Чернобил, която беше абсолютно непредизвикана в 23.00 ч. и която в една доста изнервена и натоварена психологическа обстановка беше абсолютно ненужна", коментира още вицепрезидентът.

Припомняме, че тази сутрин не се състоя брифинг на Националния оперативен щаб, като пред журналистите не се появиха ген. Венцислав Мутафчийски, както и Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев. Началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова съобщи, че от днес актуалната информация ще бъде представяна пред медиите и обществеността като съобщения от секретаря на щаба доц. Димо Димов.  По думите й мотивът за спирането на редовните брифинги на щаба са убеждението, че хората вече са достатъчно информирани за подробностите около коронавируса, а и фактът, че все по-често се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


778
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
550
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** махат някой окончателно и безследно, затова им изглежда крайно подозрително, че Мутавчийски не им предава лично цифрите за деня. Чак избичиха сланината да пита и да се чуди публично какво става. Нищо не става, моме, потапяй се обратно.
549
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям страх ги тресе от Генерал Мутафчийски.Освен ,че е генерал е и Професор.И човек с мноооооого впечатляваща биография. Разбирам ги .Нормално е да се страхуват от него.И по време на "социализЪма" кадърните хора не ги харесваха.Само,че сега времената са други.Не случайно ТОЙ е начело на Щаба.
548
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай, щом тая близачка на жезъла на поп Кирчо Милиционера са я изкарали на светло, за каква деградация при кoмyнизите говорим!
547
14
 
11
 
! Отговори
Факт е, скриха го преди 4 години
Факт е, че можеха да му дадат на проф. Мутафчийски възможността сам да обясни защо се прекратяват брифингите.Но тъй като го казва Илияна Йотова, всичкото гербаджийски *** се е вдигнало да пише каквото му дойде.А Бойко реагира на всичко, което кажат от президенството (независимо за какво става дума) като че ли е призив за държавен преврат.
546
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнаха ли го тоя бе? Ти да видиш! Вярно, че нито веднъж тия канали не са пускани вкъщи, но се радвам, че няма да трови хората от екрана и да им пулни главите с апокалипсиси всеки ден.
545
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мис Пиги
544
15
 
24
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Е затова гласуваме на избори за Бойко и ГЕРБ,защото другото е талаш:):):):)До вчера реваха Махнете Мутафчийски от Телевизиите,а днес,защо го скрихте от телевизиите?:):):):)Така избори не се печелят:):):):)
543
5
 
13
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Румен е пиян и шипара го замества
542
12
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Махат плешивият ***,а някой си там пак ще чете стъкмистиката???Ама ще е без журналисти??? Няма цензура а??? Гарантирано от г.р.об. и бой- че- Ун!!!
541
1
 
12
 
! Отговори
Щабът преди 4 години
Си функционира, както досега просто няма да се дават брифинги, както досега.
540
13
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Допреди няколко дни"Що ни го натрапвате този Мутафчийски по няколко пъти на ден по телевизията?"Днес "Що го скрихте този Мутафчийски":):):):)Стари,мазни партизански номера:):):)
539
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До амииииНикъде по света няма такава практика, може би защото хората по света разбират какво значи ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ мерки. И защо това да е отговорност на Правителството. Изпращат хора да ги проверяват дали спазват карантината: една буля отишла на гости, друга да се види с приятел в съседен град, трети незнамсикакво си. Какво искате да направи правителството: да сложи под един полицай пред всяко жилище с карантиниран ли?
538
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб-калинка до калинка, бушон след бушон.И това са само "видимите резултати", а невидимите, просто не ми се мисли.
537
12
 
15
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ген Мутафчийски беше най-грозно употребен от Бойкои ГЕРБ и сигурно е станал неудобен с нещо и го изхвърлиха. Типично по герберастко-комунистически недостоен начин.
536
14
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
То, комунистите, все конспирации търсят! Досега се излагаше така наречения президент Радев, сега дойде ред на вицето! Червени, прости кратуни!
535
5
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Детелин е, детелини. Аз ви търсих по безкрайната земя ! Дидо ми е голям приятел, а от доста време е шеф на Ловешкия затвор. Дидо, ще те покривам, но само ако вкараш политиците на България там, където им е мястото ! Помниш ли когато играхме във Варшава. Thank you Mr. R a d k o M i t o v for your competence. Дъжд вали, а ние тичаме. Сняг вали, а ние пак тичаме. Ще изгрее слънце, а ние пак ще си бъдем същите хаймани на Ловеч !
534
7
 
19
 
! Отговори
Бива,ама цял вол за преди 4 години
Цялата карирера на Тиквун е такава - употреба на хората като парцали и хвърляне в кошчето. И като пожарникар,и като каратист,и като МВР-еец,и като министър-председател. Който се е докоснал до него ...всее изгорял- и колеги,и мафиоти, и професори,и службогонци. Генералът явно се усети,че го хлъзгат по пързалката. Сигурно разбра това,когат Тиквун не му даде стола си на една от пресконференциите.То бива нарцис и суеверие ама.....
533
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е по ***? Борисов или Караянчева? А сега де.
532
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнаха говорителя щот му завряха щепсела.Заради смелата акция на Щаба скурана вируса От понеделник всички глобени и опсихясани може де се струпат пред елитните адвокатски кантори за подаване на лични и колективни благодарственни искове към членовете и сътрудниците на изискания Щаб, които ден не спаха и нощ на дремнаха за да ни разказват сутрин и вечер за Баба Яга и смелата им и плодотворно работа скурана вируса.
531
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-долу чета коментари от очеивдни ГРОБари. Тикви безздарни, нито съм от БСП нито от нео-мутренската ви фашистка партийка ГРОБ.Всяка критика, всеки пръст към вас и 2ките които ви се пишат са комунистически истерии или образ на Путин в мъглата.Разберете, че колкото повече говорите за червени и розови докато ви набиват начетата, толкова по-жалки сте.На следващите избори ще го разберете.