Швейцарско издание: Ген. Мутафчийски - герой във войвата с COVID 19

В статията страната е обявена като най-бедна в ЕС, но справяща се с коронавируса
Обновена: 4 май 2020 08:10 | 3 май 2020 17:30, Петя Славова
421

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие "Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България" излезе в швейцарския всекидневник на френски език "Льо Том". Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

"Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на "Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. "Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на "лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на "небивало нещастие", коментира авторът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

"Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други - до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните", пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
6
 
17
 
! Отговори
Леле, леле, леле ... преди 4 години
До там ли опряха ГЕРБ ? Да плащат за рекламни статии на генерал Мутафчийски в треторазредни чужди издания ?
151
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТиквеноПрасешките медии и стадото на мисирките продължават да наливат вода в мелницата на дупнишкия канецеларски плъх.Погледнете автора на статията и всчико става ясно.
150
8
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Каква статия само. Разплаках се, наш Муфльо герой бил. А пише ли, че от този съсел и *** за зел'е не става. И от шефа му също.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам правописните грешки, мисля че писачите на пасквили в тоя сайт са или със забавено, умствено развитие или са прекалили с надигане на дамаджаната.
148
14
 
7
 
! Отговори
Иванов-Петров преди 4 години
Мутафчийски е следващият президент на България.
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде оправете го това "войвана" бе! Стига сте се излагали!
146
7
 
7
 
! Отговори
До ха-ха-ха преди 4 години
И кое е поръчковото на статията ? Всъщност как точно ти определяш коя е поръчкова и коя не ? Абе как се вреш навсякъде и един път не си похвалил,не си оценил,не си казал браво,не си признал някои с достойнство.Я всъщност кажи има ли изобщо личност,явление,казус,действие,на което се възхищаваш и аплодираш ?Има ли изобщо нещичко,за което не намираш критика ?
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1727 прозорци е закрита през януари 2020 но може да се удължи до 2023 ако си плащаш на Гейц.
144
2
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! А тази най-отгоре отдясно някоя си Петя-какво общо има с тази помния?(да не ме изтрият).И каква е тази нова дума в бълг.език ВОЙВАНА в заглавието на тази помния?-Ако смея да попитам в.Днес.
143
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият ДОСТОЕН президент на Република България!
142
4
 
4
 
! Отговори
До 172 преди 4 години
Добре отворко.Изплюй камъчето и кажи каква е операционната система на монитора отзад и дали официално се поддържа от производителя ѝ?
141
5
 
13
 
! Отговори
бай Тулуп преди 4 години
Не разбирам защо лимончетата толкова бранят тиквата си?Да не би да ви е страх че сте киселяци и за нищо не ставате?
140
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питайте БСП.Те са царе да обезличат и очернят хората.За това доносничеството беше на почит.Сега бившите доносници станаха *** на БСП,така че не се учудвам на коментарите им.Чест и почитания на всички медици спасили човешки живот!
139
9
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Оказва се, че въпросното швейцарско издание не само е никому неизвестно, а статията е пусната в него от пловдивдски езвреин емигрант от България на име Александър Леви.Ако това не е поръчкова статия здраве му кажете !Засрамете се !Не може да лъжете и мамите народа до безкрайност. Проумейте го и се спрете !
138
7
 
3
 
! Отговори
Don Lukas преди 4 години
До Киро БрейкаНе е нужно да се съди човека. Той си е вършил работата, според издадените заповеди.за него достойна пенсия и мемоари от типа "Аз и корона вируса".
137
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е само началото и далече не е минала заразата в България а напротив, броят на заразение и умрелите си расте въпреки бодряшкото пъчене на ГЕРБ и адмирал Борисов.
136
9
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Хунтата и техните платени *** по сайтовете са измамници.Разследване показва, че швейцарското издание Le temps, което е публикувало въпросната хвалебствена статия за генерал Годжи се намира на ... 127-мо място в класацията с основна читателска аудитория в Швейцария.Знаем колко "голяма" държава е Швейцария. Правете сметка колко "престижно" е едно издание намиращо се на 127-мо мясо по четене. :)Но изненадите не свършват до тук !Знаете ли кой е пуснал тази статия в това "престижно" издание ?
135
6
 
4
 
! Отговори
до 167 преди 4 години
Е ти много ги разбираш работите. Само дето това изобщо не е XP, ама да не задълбаваме. Защо ти работиш за 2000лв., като си много велик, я кажи?
134
20
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Не само е герой, той е следващият президент на страната. И за първи път ще имаме наистина достоен президент. това кара червените мухоморки около Безделника от Дондуков 2 и Позитано да пръскат от ярост хра.ч.ки и отрова срещу него.МУТАФЧИЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ.
133
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че се справяме добре. След като ломските селяндypи избиха родителите си и заразиха още 50, всичко стана много строго и всеки пpocт осморазряден бачкатор, изгонен от ЕС и върнал се у нас, беше сложен под карантина. Имаше сериозна дисциплина и кривата остана плавна. До ден днешен социалната отговорност е висока при добре платените и интелигентните хора и почти нулева при бачкаторите. То винаги си е било така- разлика между класите и масите. Бедният е пpocт почти винаги.