Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка

НФСБ внесе предложенията си в подкрепа на туризма
274
Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка
Снимка: БГНЕС

Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Това предлага НФСБ в законопроекта със свои мерки за сектора.

Още по темата
Според предложението ваучерите ще важат и догодина. Предлагат се още ваучери по 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %, е друга записана мярка.

3аложена е възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти, предлагат още от НФСБ.

В законопроекта е записано удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон. Очаква се срокът за това да е 15 юни.

Друга мярка е удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

Според лидера на партията Валери Симеонов българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
39
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Симеонов е държавник. Мисли за най засегнатия сектор. Малко са. По 500 лв да е ваучера. И да се забрани излизане към Гърция и Турция. Да помогнем на българския бизнес
19
0
 
4
 
! Отговори
До 15 митьо очите преди 4 години
Митьо, ти ли умори гигантската акула дето показаха преди 2 дни в Бургас? Блещеше ли ти се нещо?
18
0
 
3
 
! Отговори
А11нонимен преди 4 години
др.балевски,за "Козия рог"няма ли да са малко 210 лева.
17
1
 
27
 
! Отговори
jeger преди 4 години
Този умен човек каквото е предложил всичко остава в сверата на пожеланията ! Беше предложил и пенсии по 1000 лв минимални си спомням . Но фирмите му умеят да усвояват държавни пари по строителство на ограда за 27 милиона която вече на места я няма НО ЗАТОВА ПЪК БИЗНЕСМЕНА ПОЛИТИК ПРИДОБИ ДВА ГОЛЕМИ ХОТЕЛА В М.ТЪРНОВО И В ЗЛАТОГРАД А сегс ще привлече и хората който ще почиват с държавни пари в неговите хотели както беше приютил бългаските полицай който охраняваха границата
16
6
 
2
 
! Отговори
В. Узунов преди 4 години
Пак е нещо де. Аз ракия си нося от нас а по нужда ходя и си го заравям директно на плажа да не плащам за тоалетна.
15
0
 
34
 
! Отговори
Митю Очите преди 4 години
Хайде на ваучерите. Кат са дадат щеш не щеш ша трябва да а го изхарчиш в хотел. Заповядайте в Несебър и Слънчев бряг. Работим с ваучери. Очакват ви любезни едри момчета с чантички на вратовете и ланци. Ще си изкарате страхотно. Хайде, че имаме нужда от постъпления, ша купуваме жипове имоти и да има за плеймейтки ве ей
14
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
Брей,брей,голем политик.
13
0
 
38
 
! Отговори
Просто си питам преди 4 години
Миналата година не реализираха ли печалба родните бизнесмени, толкова ли не си оставиха резерв или всичко отиде за коли, кръчми и к.......и?
12
0
 
10
 
! Отговори
Алкохолен турист преди 4 години
Мезе ще се раздава ли безплатно и сянка ? Като не мога да забия някоя мадама на морето и трябва да вардя дистанцията да не ме наближат мадамите какво море ми дрънкате и ваучери.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя дето направи Слънче бряг на балнеосанаториум сега ще го спасява голяма смешка
10
1
 
60
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Не може ли да стимулираме българското производство с тия ваучери? Бих си купил пастърма, лютеница, кашкавал за 200 лева ваучер и ще изкарам цял месец. На морето тая година всичко ще е двойно и тройно, защото и руснаци, и англичани няма да дойдат. Не лъжете хората с чадърите.
9
1
 
47
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Законен рекет от всички. Тези пари са на всички, а ще влязат в джоба на хотелиерите. Гарантиран приход. Гладните и безработни - кучета ги яли
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По морето има много шум, тихо е тогава когато няма шум.
7
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почивка на нашето Черноморие - никога повече. На опашки ще се редят, 2 дни ще чакам, но за Гърция. Аз пари на мутри не давам.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След цирка, който още търпим, не бих отишъл на никаква лятна почивка
5
0
 
56
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Ко. Не. Това си е чист субсидия за хотелиерите - т.е. мутрите и политиците. На море само в Гърция. Бойкот на бг. мутрите. Този ваучер от 210 лв. може да е за лекарства, ток и храна. Мушенницииии
4
1
 
63
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Виждате ли разликата - тръмпи даде по 1500$ на човек. Тия ваучери за хотели- т.е спасяват си техните хора и изобщо не им пука за безработните МИ дайте им 210лв пък хората да решат как ще ги харчат!
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛУПОСТИ КАКВИ ВАУЧЕРИ БЕ ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ НЯМА ДА ХОДИМ НА ПОЧИВКА СТРАХУВАМЕ СЕ ДА НЕ СЕ ЗАРАЗИМ ТУРОПЕРАТОРИТЕ ДА ТЕГЛЯТ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ И ДА ВРЪЩАТ КИНТИТЕ
2
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай ми 210 лв в джоба, ще стимулирам малките магазини. Може и ваучер, за малките магазини.
1
1
 
34
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Нали чакахме чужденци какво стана?

Спонсорирани публикации