Държавата - още един играч на пазара на горива

Дончев отдаде критиките на Радев на недобра информираност
Обновена: 15 май 2020 15:28 | 15 май 2020 15:10, Веселина Йорданова
142
Държавата - още един играч на пазара на горива
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в конкурентен пазар и ще се конкурира с останалите, от което полза ще има потребителят.

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по въпроса за създаването на верига бензиностанции от държавата.

Още по темата
На пазара ще има още един играч, нито един пазар не е пострадал, ако на него има повече конкуренция, заяви Дончев. Според него когато държавата се включи и продава горива с минимална надценка, това ще е добре за потребителя. Обособено предимство няма да има, посочи той.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че едно такова дружество ще спазва всички законови правила.

Ще бъдем равнопоставени с всички други субекти, които са на този пазар, каза Караниколов, но призова проектозаконът да стане факт преди конкретно да се коментира, защото предстои работа и дълго обсъждане.

Целта е да се свали напрежението по отношение на цената и качеството на горивата, което е почти всяка година и да се изпълнят европейски директиви по отношение на държавния резерв, каза министърът.

Според него това ще направи сектора доста по предвидим и не е прецедент в Европа.

Отдавам критиките на недобра информираност, каза Томислав Дончев, попитан за критиките на президента Румен Радев за прилаганите икономически мерки от правителството.

Вицепремиерът каза, че ако се получи добро предложение, то ще бъде обсъдено. Съвети и щабове имаме много, въпросът не е в безкрайни съвети да се правят безкрайни дискусии, каза още той по повод предложението за социален и икономически щаб.

Над 290 хил. са заетите в моловете, тяхното неучастие в икономиката вреди и на бюджета на самата държава, каза Караниколов по повод отварянето на моловете от понеделник. По думите му целта е максимално много хора да се върнат на работа, но при спазване на всички здравни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
31
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Като преминат на електричество колите, тук може и нефтохим да построим. Тия дето печатат парата, не дават на територията да се правят смислени неща! Само мъка... от трудното изплащане!
139
0
 
31
 
! Отговори
Пак държавни? преди 3 години
Гербаджийското правителство най-накрая призна, че не може да се пребори с картела в търговията с горива. И започна със старата практика от бай Тошово време - държавни бензиностанции.Не си струва да се впечатляваме чак толкова. Все пак Бойко е бивш член на БКП, а има хора, които казват, че бивш комунист и бивш н'егър няма.
138
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Nov igrach ( darjaven ujkim i ujkim regulator) iska da pecheli biasno ot nenormalno visokite ceni na petrolnite produkti v rbg...Valeri ... ili iska da iztlaska i izbuta do izpadane na chujdodarjavni firmi v rbg, koito pak tasi sastata darjavichka im e dala gratis harmani da si ugraiat kak te si iskat i znaiat...
137
2
 
39
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Като имаше верига от бензиностанции се пребиха докато ги плячкосат. Сега им текнало ,че трябва държавата да има бензиностанции и петролна компания.
136
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво, абе тия луди ли са?
135
5
 
33
 
! Отговори
Някой. преди 3 години
1.Бензина в САЩ е стока от първа необходимост и е без всякакви данъци,налози и др.2.Първи ще изгорят малките бензиностанции,но те още не го знаят.3.Гориво с цена под 1,62 не може,ако плащаш всичко.4Веднъж като ги построят/закупящ ще започне да ги подържат.Поддръжката на 2бази на държавата годишно струва 420млн/година, а на Лукойл за 8бази 5млн!5.Когато минат изборите и Марешки го няма в парламента,да не излезе и пак да реве по телевизията -"някой ми сипва сяра в резервоарите".
134
3
 
36
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 3 години
А ДЪРЖАВНИЯ БЕНЗИН С КУПОНИ ЛИ ЩЕ ГО РАЗДАВАТ ИЛИ ОТ ПРОФ КОМИТЕТА?
133
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основна цел на новите бензиностанции ще е затвърждаване на монопола от Лукойл.
132
0
 
33
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Сигурно Валери симеонов ще предложи експроприация на бензиностанциите от частниците, подбно на лотарията
131
2
 
36
 
! Отговори
георги преди 3 години
Тук много хора залитнаха по това кой и какво ви налива в резервоара на колата,монополи картели и цени на горивата,Хора опомнете се и разберете,дилемата е да ви наливат,каквото искат във главата,а за другото останало не мислете-нови марионетки на войната на потреблението и чудесата!Само гледайте,слушайте,вярвайте и сте ...готови за Алиса в страната начудесата!
130
0
 
36
 
! Отговори
fory преди 3 години
Спестеното от слънчевата корона,държавата ще ви го налива в резервоарите,под формата на щедрост към потребителя!Ще се бръкнат и още социални дейности свързани с туризъм,това за което се тръби непрекъснато,почивно дело,екскурзии по цял свят,пътуване и лечение,нови правила с осигуряване,пенсионо дело и застраховане!Е СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗА КАКВО БЕШЕ ЦЯЛАТА НОЩ,ДЕН И ОБРАТНАТА СТРАНА НА ЛУНАТА!Продължавайте да плащате всичко от сърце и да вярвате,че бъдещето е до вас и,че всичко,което сте имали,го
129
0
 
37
 
! Отговори
Exec преди 3 години
До Анонимен #125Казаха, че няма Картел, не че няма монопол. Правете разлика между двете.
128
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си върне Петрол нали беше на *** Габровски и сега екипът прокурори, начело с Гешев и Филчев да разследват заврения ни зет Гар га мел
127
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 126Марешки и Инса А95 ????????Ти имаш ли идея че в бензина на тия двамата ИЗМАМНИЦИ има всичко друго но не и бензин.Или за теб е важнУ еФтинкУтУ само?!
126
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има държавен хранителен магазин само с българси БуКЛУЦИ............няма да ми тропне крачето в него.Същото се отнася за държавна бензиностанция, аптека и каквото и да е там държавно и българско.НИКОГА!!!!П.П. Тук изглежда никой не си спомня какъв беше бензина в държавните бензиностанции, М?!МЕШИЛКИ до смърт!!10% бензин и другото ......цялата менделеева таблица.Двигателите на колите тракаха като косачки за трева......Наистина ГаHя помни 2 минути като маймун.........
125
3
 
39
 
! Отговори
1 преди 3 години
Схемата е проста но трябва да знаеш каква.Към момента руската мафия владее 80% от производството и над 50% от търговията на бензин и нафта.Ако случайно не си видял лукойл е собственик на рафинерията в Бургас и на огромен брой бензиностанции.Газпром има следващото количество бензиностаниции.Откакто черния предател костов хариза без пари Нефтохим на руснаците те не са платили и лев данъци.Днес на българските бензиностанции Марешки и Инса А95 беше 1,45-1,49 лв. а на руските над 1,80.
124
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изказване е признаване на монопол на пазара на горива Сещам се , че правиха проверка и казаха , че нямало монопол Сега същите мишоци да излязат да се обясняват
123
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си върнем и рафинерията,продадена от Костов за жълти стотинки да пълни хазната?!
122
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119Много си просД !!За схемажия НЕ СТАВАШ.Куци са ти идеите.П.П. Никой нищо няма да строи, балък.Я погледни колко има за КОНФИСКУВАНЕ.9-Септ-1944 дойдИ...........
121
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ мачкай червените олигарси!След хазарта сега е ред петролния!Дълги години смукаха кръвчицата на народа!