Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици

Четири от новите случаи са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.
Обновена: 1 юни 2020 08:28 | 1 юни 2020 08:06, Елка Василева
109
Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Шест са новите установени случаи на заразени с коронавирус у нас. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг.

Четири от тях са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.

Трима са приети в болница.

Още по темата

За вчерашния ден няма новозаразени деца до 18 г. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Няма и починал от COVID-19, съобщи оптимистичните новини Ангел Кунчев.

Изследвани за вчерашния ден са 346 души.

Кунчев посочи, че изявлението му ще бъде кратко, защото ситуацията става все по-оптимистична.

Днес близо 50 000 деца се явяват на матури, успешно полагане на изпитите, пожела доц. Кунчев на зрелостни[rте и увери както децата, така и техните родители, че нашите училища са едни от най-безопасните места сред направената дезинфекция и взетите мерки.

Няма съществено различие в международната обстановка, посочи още Кунчев. Водещи по брой заразени и починали са САЩ, Бразилия, Русия и Великобритания.

По отношение на международната обстановка няма някакво съществено различие. Продължава да има висок брой случаи както новозаразени, така и починали, като водещи страни са Съединените щати, Бразилия и Русия.

Само няколко числа: новозаразените в Съединените щати за вчерашния ден са 20 350 случая, в Бразилия са 16 409 и в Русия 9 268. Съответно починалите са 638 за вчерашния ден в Съединените щати, 480 в Бразилия и 138 в Русия, 113 във Великобритания.

Прави впечатление, че продължава да се разраства епидемията в Южна Америка, като освен Бразилия високи стойности на заболеваемост се отчитат и в Перу, и в Чили .

На Балканите също няма някаква особена динамика, посочи Кунчев. Най-много случаи традиционно новозаразени са установени в Турция за вчерашния ден. Това са 839 с 25 починали.

В Румъния 124 нови със 7 починали, в Сърбия 31 с един починал. Висок брой отчита Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали. 16 са новозаразените в Босна и Херцеговина и двама в Гърция.

 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Извратена преди 1 месец
Обичам да ми гад но!Да ме страх-без да има защо!Да ме сърби-без да има и 1 желаещ да ме начеше!Да се правя на умна,но простотията ми да лъщи зад всяка дума(и във форума).Да търся приятели,но да печеля само врагове.Мисля се за прекрасен човек,а всички казват, че съм пълна отврадт.Казвам се Златена ...и сигурно майка ми е имало извратено чувство за шега да ме кръсти така! Пълна гавра си е, мамо, нищо златно няма в мене - само едни лай на!
87
3
 
4
 
! Отговори
мнение преди 1 месец
тръгвайте към ресторанти и хотели - Мутрите требе да цоцат Милиони !
Парата е по-важна от смърта на раята .
Мафията управлява и си прави каквото и е изгодно !
86
2
 
6
 
! Отговори
Вуйчо преди 1 месец
Призовавам тези дето се оплакват от липсата на тествани, да отидат да се тестват и да попълнят бройката като толкова ви е зор.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почна се- по план.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21
ЩЕ ХОДИМ ЛИ НА МОРЕ ТОВА ЛЯТО?
83
2
 
12
 
! Отговори
asd преди 1 месец
Не схващам тука във форума каква е тая истерия за боря на направените тестове. Като има лица със симптоми - правят се тестове, като няма толкова - по-малко тестове. Какъв е проблема? По вашата логика миналата година по това време 0 тестове - 0 открити, значи то е имало много, ама не са правили достатъчно тестове.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21

Случайно да можеш да ми гледаш?
81
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 1 месец
До Анонимен 21

БРАВО БЕ - ПОЗНА ЗА ЕЛИН ПЕЛИ ДНЕС НА МАТУРАТА!!!
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е като са изследвани само 346 души,какъв резултат да очаквате?
79
3
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Жалко,пропаднаха милиардите от ЕС...
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо спирайте тестването и ще нулираме вируса.......
77
2
 
14
 
! Отговори
До мммм преди 1 месец
Не лъжи хората - от 15ти всичко в Гърция на море.
76
8
 
6
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 1 месец
Уханката Ви Дебне!!
75
5
 
3
 
! Отговори
инфо преди 1 месец
ПЕСЪКА Е УХО!
74
17
 
8
 
! Отговори
Златена преди 1 месец
До номер 70 нормално какво очакваш от невъзпитани Българи които не само се разхождат по градовете на цяла България но и шофират като луди по градовете и като се опарят с коварната болест коронавирус и направят някаква катастрофа ще кажат ние не сме виновни а правителството е виновно така разсъждават всички ненормални Българи включително и шоумена разочарование Слави Трифонов за неговата партия догодина ще гласуват само алчните бизнесмени и неуките много отворени лешояди роми
73
12
 
8
 
! Отговори
Златена преди 1 месец
До номер 70 нормално какво очакваш от невъзпитани България които не само се разхождат по градовете на цяла България но и шофират като луди по градовете и като се опарят с коварната болест коронавирус и направят някаква катастрофа ще кажат ние не сме виновни а правителството е виновно така разсъждават всички ненормални Българи включително и шоумена разочарование Слави Трифонов за неговата партия догодина ще гласуват само алчните бизнесмени и неуките много отворени лешояди роми
72
20
 
10
 
! Отговори
ммм преди 1 месец
В Гърция отново върнаха мерките. Ама тук сме екстра :)) Измислени цифри.
71
11
 
12
 
! Отговори
Тита преди 1 месец
Слънцето пекна, лято дойде, събрахме багажа и хоп - на море. Старата банда със нов антураж, гаджета, кръчми, всеки е ларж. Пилеем парите и ни е гот. Веднъж ни е даден този живот. Денем на плажа слънце пече, вечери бурни, купонът тече.
70
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трафика е ужасен, вече мисля с умиление за коронавируса, повечето гмеч беше заключена а сега всякаква тор е плъзнала по улиците!
69
23
 
5
 
! Отговори
Златина преди 1 месец
Уф, вече си сложих маската и съм добре! Хора съветвам ви да не се сваляте маските по никакъв повод, за да се чувствате добре и за бъдете с всичкия си! Спазвайте указанията на щаба, следете брифингите!