Всеки абонат на топлофикациите с известие за надвзетите му пари

Валентин Николов: Цената на парното пада на годишна база с 15%
5 юни 2020 09:40, Анисия Иванова
15
Всеки абонат на топлофикациите с известие за надвзетите му пари
Снимка: БГНЕС

Всеки доставчик на топлинни услуги трябва да уведоми своите клиенти с колко е надвзел поради факта, че цената на газа е била по-висока. "Топлофикация-София" трябва да получи 45 млн.лв. и да ги върне на клиентите си". Това заяви пред Нова тв председателят на Комисията по енергетика в НС Валентин Николов.

Той допълни, че засичане на парното се прави веднъж в година поради факта, че измервателните уреди се намират в дома ни, а не извън него.

Още по темата
"Миналата година изчисленията се направиха на тримесечна база заради договора с "Газпром". Тогава дериватите бяха единствените в сметката на газа, а той се сменяше на всеки три месеца. Много по-лесно можеше да изчислиш каква ще е цената му в отоплителния сезон и съответно на парното.

Дойде моментът, когато цената на газа вече е договорена и е паднала с 40 %. Г-н Иван Иванов реши, че ще направи сметка на парното за месец май, за да покаже каква ще е цената му при ниска цена на газа.

И когато вече КЕВР направи новата цена за целия отоплителен сезон изведнъж се получиха 22% спрямо месец май. Ако сравним обаче годишна база на годишна база, цената на парното пада с 15%. Ако  сте платили 1000 лв. за един отоплителен сезон, сега ще платите 850 лв.", обясни Николов.

По думите му цената на газа към момента е 22 лв. Не можем обаче да бъдем сигурни колко ще бъде тя през целия отоплителен сезон.

"Помолих топлофикациите да направят калкулатор на сайта им, с който всеки потребител да може да изчисли данните си, заключи Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София може да стане много просто ама не искат!Софийска вода засича и топлия и студения водомер може да им даде данните а на радиаторите са с дистанционно!Щом е за крадене лъжат като звездички
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е луд да верва на приказките на ББ за цената поискана от общинската топлофикация на която шеф е Фандъкова
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е всяка вечер в новините да ви показват КАТ и Каскера за да ви плашат!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо общо с това, че уредите са у хората а защо общия на абонатната не го засичат както трябва а изравнението е въпрос на топлинен счетоводител обаче той разпределя нещо не реално и няма ка да се получи справедливо.
9
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
То като има бала и мишки ще има измамници и крадци, нали? така че никой не и е виновен...!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Топлофикация София каквото и да кажат винаги лъжат и крадат.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега уредите са с дистанционно и не влизат а нали всеки месец отчитат общия защо пак е висока цената. Ще ни лъжат дикато може
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да не направят така, че хората сами да подават всеки месец а накрая да минат и изравнят!?Да ама не искат да е честно а да крадът
5
0
 
13
 
! Отговори
Стига преди 3 години
лъгали! Месец март говорехте да намаление над 20 % и то от 01.04.2020л Сега говорят за намаление от 14%. При намаление на цената около 45% е смешно намалението да бъде само 14%б Разликата къде отива , в кои джобове?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не нужно да откривате топлата вода!Софийска вода има сайт на които всеки може да подаде самоотчет и когато минат да засекът се изравнява защо парното не може!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каролев предлага - приватизация на Топлофикация. Дариткова предлага да няма държавни болници. Но последните месеци стана ясно кой пое основната тежест. как 80 лекари от частните болници във Видин ОТКАЗАХА да работят с болни с Ковид 19.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато соц модела стои ще си правят каквото искат.Топломерите са порнография.Трябва отделна тръба до всяко жилище.На входа на жилището измерителен уред колко минава и това е.Тия мантри,че един като се изключи другите му плащат трябва да спрат.Общи части ако се отопляват стълбища на отделен уред и се дели на всички.Отчитане от дистанция и то всеки месец.Проста работа,ама тогава няма как да надписват и да измислят неразбираеми формули излишните топлинни счетоводители.
1
0
 
13
 
! Отговори
huhu преди 3 години
като не знаете колко ще е цената на газта след 2. 6 или 9 месеца, което е разбираемо начина за справяне е спроблема е ежемесечно отчитане, а не един път в годината и всичко останало да е прогнозно.Интересно защо всички останали монополи имат тази възможността да го правят, а Топлофикация не.