Заговор или реалност: Защо българинът не вярва в коронавируса?

Много наши сънародници убедени, че COVID-19 е създаден от човек
Обновена: 12 юни 2020 09:19 | 12 юни 2020 09:19, Красимир Ангелов
290

Българите са доволни от факта, че у нас не се случи ситуацията, която наблюдавахме в Испания, Италия, САЩ и Великобритания. По-скоро смятат, че ние сме успели да се справим. Същевременно обаче темата за 5G продължава да битува в публичното пространство, конспирациите не са само в България. 36% са на мнение, че това е опасно. Говорим за много висок процент хора с висше образование - това крие своите опасности. Много е важно компетентните органи да обясняват какви са тези антени и какво се случва. Притесненията на хората да бъдат туширани.

Още по темата
Това коментира социологът от ''Тренд'' Евелина Славкова пред Bulgaria ON AIR, след като проучване на изследователския център показа, че 43% от българите смятат, че COVID-19 е изкуствено създадена болест.

Почти толкова са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие
, създадено с цел да се намали населението на Земята. 22% от българите пък мислят, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

"Тренд" следи различни конспирации, суеверия и вярвания на хората. Поставяме червена лампичка на институциите. Крият се обществени страхове, които може да доведат до определени резултати. Самите политици имат влияние, създават такова усещане", обясни Славкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството. В електорално отношение ще се връщаме към нивата, които наблюдавахме преди коронавируса, прогнозира политологът.

"Част от новите политически партии все още не са регистрирани, това са само хипотези. Очакваме да видим заявката на Цветан Цветанов, регистрация на партия на Мая Манолова, Слави Трифонов. В БСП предстои пряк избор на председател. Нинова усети, че липсата на БСП като позиция в контекста на коронавируса доведе до ниски резултати. Тази активизация е опит за реабилитация. Не се възползваха от тази ситуация", каза още Евелина Славкова.

Тя очаква да има възстановяване на рейтинга на Румен Радев в нива около 50%. По думите ѝ президентът няма да прави политическа партия към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-достоверното в Тренд са очилата на Евелина.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Лигично е" Това е абсолютно нелогично. Ако си *** не само че няма да ти платя ами ще те изгоня с гръм и трясък, ако си глупав недей да пишеш по форумите. Писна ни от *** и ***. Защо редакцията не отсява и не трие Глупостта.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактически сме в национална Катастрофа, без да сме нация де.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36А твоите желания до какво се свеждат?
30
3
 
28
 
! Отговори
неверник, очевидец преди 3 години
Първата в историята изцяло виртуална пандемия. Не се разпространява чрез 5джи, а по т.нар. "медии". Основно, кред 80-те% от населението, както показва изследването.Особеното е, че жертвите са по-малко от обикновен грип, а страхът е по-голям и от чума.
29
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото една част от населението няма дори зачатъци на мозъчна дейност. Животът им се свежда до ядене ***..не, пиене и гледане на телевизия. 5G, рептили, кемтрейлс, световен еврейски заговор, чипирания, земята е плоска и т.н. простотии - кой с всичкия си може да вярва в това?
28
4
 
13
 
! Отговори
Неграмотен преди 3 години
Защото всичко се върти до едни пари а за народа никой не мисли
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ли да вярваме във вируса и да му се кланяме, да пийнем Белина или нещо ?
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който му пука за някакъв си вирус, да не излиза от дома си до края на живота и да носи маски дори и като спи.Какъв е проблемът?
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцентските и професорските титли ги раздавате на килограм кой да ви вярва. Всички специализации в Европа и света са завършени от хора заемащи места в администрацията. Изискванията са такива, че само администрацията ги покрива и така се възпроизвежда сама.Няма как да имам доверие на хора, които повтарят клишета по медиите. Отнася се и за Еврокомисията и ерокомисарите също са по клишетата.
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лигично е след някой вирус да се появи чипиране на населението по света с цел да се лекуват болните и така да се спира разпространението му. Всичко е въпрос на време.Може би за да се слечи чипирането трябва да се появи по-силен вирус и тогава хората ще имат причина да ни чипират.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Защото не си се информирал какво реално става там, а повтаряш като папагал нещо чуто някъде. Има епидемия и то с доста жертви.
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A защо намя ковид епидемоя в Швеция?
21
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешното в цялата работа, е че човек днешно време има достъп до толкова много информация, но вместо да прочете как реално стоят нещата той предпочита да чете разни смешни постове във фейсбук и да си мисли, че е истина... Ама така е... на глупавия човек му е по-лесно да вярва в конспирации защото са лесни за разбиране. Казват му, че Бил Гейтс е сатанист (понеже е милиардер) и иска да избие децата и *** му завира чайника ...
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази дама да не се е побъркала, българите смятали, че Бил Гейтс слага чипове ? Кога Бил Гейтс е идвал тука и да ни слата чипове, нещо сме пропуснали ?
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Едва ли ще позволят каквото и да е, защото гафа е голям. 300 000 безработни, икономиката дърпа назад, туристическият сезон нулев (това ще се усети по-късно), хората масово без отпуск ... А и реално държавата беше под домашен арест 3 месеца!!!!!Ако това за хората не е проблем, то хората си заслужават съдбата ...
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто тренировка, колко може да се Гаврят с робите. След тва глад и веселба, за да излезе тиквата спасител. Всичко е точно.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Ако си кисллл, че и в чужбина хората не дискутират и не търсят отговори ...А и какво очакваш? Изкачва някой, казва това е така, защото аз казвам, че в така и ще правите това и това и всички да следват ли? Да имало е такъв период в европейската история, в която сляпо са следвало разни попове и са горели хора за вещерство
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре ще е от форума да се съберем и да направим едно разследване за вируса в България, но едва ли ще ни пуснат навсякъде.
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко пусни им ималко коронавирус по 5Г антените да млъкнат малко ве... аман.