Заговор или реалност: Защо българинът не вярва в коронавируса?

Много наши сънародници убедени, че COVID-19 е създаден от човек
Обновена: 12 юни 2020 09:19 | 12 юни 2020 09:19, Красимир Ангелов
290

Българите са доволни от факта, че у нас не се случи ситуацията, която наблюдавахме в Испания, Италия, САЩ и Великобритания. По-скоро смятат, че ние сме успели да се справим. Същевременно обаче темата за 5G продължава да битува в публичното пространство, конспирациите не са само в България. 36% са на мнение, че това е опасно. Говорим за много висок процент хора с висше образование - това крие своите опасности. Много е важно компетентните органи да обясняват какви са тези антени и какво се случва. Притесненията на хората да бъдат туширани.

Още по темата
Това коментира социологът от ''Тренд'' Евелина Славкова пред Bulgaria ON AIR, след като проучване на изследователския център показа, че 43% от българите смятат, че COVID-19 е изкуствено създадена болест.

Почти толкова са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие
, създадено с цел да се намали населението на Земята. 22% от българите пък мислят, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

"Тренд" следи различни конспирации, суеверия и вярвания на хората. Поставяме червена лампичка на институциите. Крият се обществени страхове, които може да доведат до определени резултати. Самите политици имат влияние, създават такова усещане", обясни Славкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството. В електорално отношение ще се връщаме към нивата, които наблюдавахме преди коронавируса, прогнозира политологът.

"Част от новите политически партии все още не са регистрирани, това са само хипотези. Очакваме да видим заявката на Цветан Цветанов, регистрация на партия на Мая Манолова, Слави Трифонов. В БСП предстои пряк избор на председател. Нинова усети, че липсата на БСП като позиция в контекста на коронавируса доведе до ниски резултати. Тази активизация е опит за реабилитация. Не се възползваха от тази ситуация", каза още Евелина Славкова.

Тя очаква да има възстановяване на рейтинга на Румен Радев в нива около 50%. По думите ѝ президентът няма да прави политическа партия към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
11
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Българите мислели....не е сигурно,че са много тези които го могат. Ако мислехме нямаше да е има тази глупава статия.Наистина много е изпростял народа...а искаме да живеем като Европейци. С това мислене просто няма как да стане
13
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
висше образование!!!!?!VV....останалите сме прости про сти и може би ще подлежим на унищожение
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото въпреки мерките, които бяха забраняваме да СВ излиза от София а после 30000 парчета си излязоха от София, нямаше масово починали, до степен до която им били свършвали чувалите. А и разби келемета реваха, че по време на пандемия нямало права и не важела конституцията :) ..... като се замисля, даже съжалявам, че короната не е тошкова опасна.
11
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е роден вирусулог и ги разбира нещата. Той също разбира от астро и ядрена физика, разбира от веонни самолети, коли, компютри, нано технологии, ваксини и сателитни системи и радио антени. Няма топик по който да не е наясно. За това 30 години копа дъното.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И естествено простотията почна да се вихри из коментарите :) чакайте да си направя едно кафенце да се позабавлявам с жалките ви напъни.
9
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Бай *** не вярва на нищо, което не може да се види или пипне...Толкова му са гънките на мозъка.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 сложих ти плюс по погрешка, но ти защо не си си сложил сам знак.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото коронавируса се превръна в Бог а последователите му в секта.
6
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус вероятно няма, но дори да има не е по смъртоносен от грипа. Фактите го показват. Стъкмистиката показва друго, то е за ***.
5
23
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус има само в празните глави. Най-голямата измама в човешката история.
4
20
 
31
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Всеки човек с поне половин гънка в мозъка знае, че такъв вирус НЯМА и тоива е най-голямата измама на 21-ви век....в България естествено мислещите хора са рядко, приазката с лошия материал вАжи с пълна сила !
3
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Българина има умствен капацитет на балкански селянин и си мисли, че разбира от всичко, а реално ако знаеше колко е глупав щеше да умре от срам.
2
4
 
41
 
! Отговори
социолог голфър преди 3 години
Така е, защото хората вече не вярват на лъжливите *** - и в журналистиката, и в подобието на социология.
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството." Някой изобщо вярва ли ви? 2мин под една статия за Боката и ще видите, че реалноста далеч не е такава....