След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията разбрах, че журналистът не разбира значението на думата БУМ.
80
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Ф.С.В.Тва два шезлонга с чадър=2 кафета по 2 евро ми е любим лаф:):):):)Срам и излагация:):):)Аз и тук и в Гърция на плажа на ден харча по 150 лв минимум,ама минимум:):):)
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в някой места на Гърция има шезлонги и чадъри по 40-50 евро ,но от там снимки няма на касовите бележки все пак тукашните ходят по палатки и бунгала
78
3
 
10
 
! Отговори
пускай кепенците преди 3 години
Споко,сега здравния министър (счетоводител) като сложи 14 дневна карантина за влизащите в България и всичко ще си дойде на мястото.
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маска на плажа!
76
5
 
20
 
! Отговори
Vгладна преди 3 години
Гладна кокошка просо сънува. С тия поръчкови статии никой няма да убедите да дойде. Бях в Гърция. Мисля пак.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69Само че това са цени по селата в северна Гърция,в наистина хубавите курорти цените са доста по нагоре и кой те кара да се буташ по задръствания и да пътуваш с часове. Има самолети ако не знаеш.
74
3
 
6
 
! Отговори
ин лове преди 3 години
Абе някой познава ли тая мацка от снимката??? Стана трета седмица я гледам, че май започвам да се влюбвам...
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно под статията виждате ли рекламата на хеппи и гръцкото им меню,бравона дрогара Премянов,е тва е патриот НА ГЪРЦИЯ,требва да му позволът да си купи некой остров и без тва 90% са обезлюдени а дрогара ПРЕМЯНОВ има маса барем за неколко гърка,не че гърците са слаби де.Колко ли му плащат да има гръцко меню в летните месеци,А ДРОГАРИ!Никой да не е посмял да казе несто лосо за Еляда ей,це няма да ви пуснем в насите хепита,да зивее Еляда и,,танато на Церното море докат не стане пак еладско,УРА!!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБе като ходя не ми се струват дъртички а и под социално слаби какво разбираш щом българите ходят в Гърция не са ли такива ?
71
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
дО67 -=стига бе човече ! миналото лято бях на Тасос Лименас- вила Николета- 3 нощувки по 100 евро-апартамент всички екстри! -закуските бяха повече от всички Хотели в Сънито!! Обслужване! ресторантите на брега-Октопод на скара маринован с бейби спанак и чери-10 евро -Калмари пане -9 евро! Вода безплатно по 1.5 литра за мен и жена ми и хляб безплатно-десерт безплатно и като си вдигна пръста от масата -сервитьора тича-Бира 2,50 евро -узо 5 евро-Плаж -два шезлонга с чадър- ДВЕ кафета по две евро- !
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66Е и тука идват от другите страни,ама пенсионери и социално слаби.
69
12
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Според Сова Харис при избори днес Герб мачка Бесепето с 22%срещу12%:):):):)А догодина разликата ше стане още по-голяма:):):)Кво правим?:):):)Снимки,записи,шкафчета,къщи,острови,мутри,бетон нищо не не минава вече:):):):)Али Баба и той не е интересен:):):):)ГЕРБ-ПОБЕДА!!!!БОРИСОВ 4 НЕИЗБЕЖЕН:):):):)
68
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бира 300мл - 3 евро или повече Пържени картофи 4.5 евро или повече Гръцка салата 5-6 евро или повече Обяд за по беднички 25-30 евро Като добавя пътя и задръстванията НЕ МЕРСИ!
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката, ципура?
66
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПО ПОВОД .ДРАСКАЩИТЕ УГНЕТЕНИ АНДРЕШКОВЦИда видим какво се има предвид под почивка в Гърция от нашенския пролетариат и псевдоснобария,предимно попфолкадийики и техните любовници,тя думата е друга но както казват турците нейсе.Отиват НА Гърция,взимат фрапе за седем лева и дремат като *** цял ден на плажа,вечерта се яде от каквото си донесли от ЛИДЛ например,това ядат и на обед но на плажа.Да сте видели сметка от таверна на някой дето му било по- евтино в Гърция,не сте?Нема и да видите.лъжа е
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая Гърция бе ,който иска да си ходи ,но да натрапваш на хората да ходят там ...Те от другите страни за Гърция не са чували сякаш ,че си правят труда и тука да идват
64
8
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
От жалката опозицийка къде на протест изкарва макс 200 недоволни от управлението се радват,че заради коронавируса в България по плажовете през седмицата няма туристи:):):)И бате прокарват опорката за некво Мутроморие и Бетономорие:):):):)Абе той ше се разкара вируса и пак ше си говорим догодина като заприиждат"Братушките":):):)
63
3
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Забравих че Бългериан Еър са работодатели на сайта Днес БГ и всички сайтове завършващи на БГ- Та така за седалките в самолетите по 35 евро!! НИЕ плащаме седалките на европияндетата!! Та това е половин бЪЛГАРСКА пенсия за БОГА! АЗ и ВИЕ ще плащаме на хора взимащи заплати по 1500евро ЩЕ им плащаме седалките!!!?? та това е АБСУРД!
62
6
 
6
 
! Отговори
Куре Праднята преди 3 години
пълен е само ..я ми кви почиащи кви пет лееа пак лъжете хората ве