На море у нас: Такса 2 лв. за външна тоалетна шокира туристи

Поддръжката на тоалетните била скъпа, защото в къмпинга нямало канализаци
142

Цена от 2 лв. за тоалетна шокира туристи в къмпинг Смокиня. Тя е външна и се намира до заведение на плажа, съобщава Bulgaria ON AIR. Две туристки пазят касовия бон за 4 лв. за тоалетната като спомен от българското море.

"Аз от 10 години не съм била на нашето море и бях поканена на едно събитие, което трябваше да се проведе там и посрещането беше с 2 лева", разказа Анна.

Още по темата
"Нямаше дезинфектант, а навсякъде се тръби, че морето е безопасно. Аз не смятам така, тъй като в една тоалетна нямаше дезинфектант", каза още тя.

Собственикът на заведението каза, че тоалетната се чисти на два часа, а за клиенти на заведението е безплатна. Поддръжката на тоалетните обаче била скъпа, защото в къмпинга нямало канализация. За всяко почистване на септичните ями се плащало по 120 лв., а наемът на тоалетните е близо 400 лв. на месец.

"Искам да направите една сметка колко излиза това нещо! Две жени имам, които чистят, плащам им по 600 лв. на жена, защото са на две смени, това са 1200 лв.", обясни собственикът на заведението Милан Кибаров.

Миналото лято 3000 туристи от къмпинга са ползвали само тази тоалетна, затова вдигнал цената. На самия плаж на Смокиня обаче има тоалетни.

"Към концесията на плажа има към всяко заведение тоалетни и са безплатни. Сега и чадърите са безплатни и определено са много 2 лв. за тоалетна на плажа", заяви управителят на плажа Владимир Дойков.

Разочарованието на Анна от посрещането на българското море обаче остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като си отворена тури една тоалетна и печели ***
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистка !
26
1
 
20
 
! Отговори
евгени от толбухин преди 3 години
Каква тоалетна бе? Аз ли да ви уча къде е тоалетната на морето?
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми стой си у вас *** !
24
15
 
9
 
! Отговори
Баце от Мичурин. преди 3 години
Къде си тръгнала на море като нямаш и лев за ти тоалетна ***?
23
2
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Има някои хора,които са скарани с използването на санитарния възел
22
2
 
12
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Какви 2 лева , бре.От утре става 5 лева .Да видиме ще ми ходите ли в Гърция .Барбарона ,ще е двоен ...
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18ти в саксия ли си расъл? Копаеш дупка - слагаш специален контейнер и като се напълни - идват с цистерна и го изпомпват.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало ще трябва тази жена следващата година да си носи гърне със нея и там да ходи.
19
4
 
9
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Сметката е: 57 лв. за издръжка на тоалетна и то външна на ден? Една опаковка препарат е около 10 лв! Ще ги сменят по 5 пъти дневно? Голямо акане ще падне. Пак селски номера!!!
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма канализация кой му е дал разрешение да вдигне заведение ,макар и от временен тип , как поддържа хигиената в това заведение дори повечето му работи да са за еднократна употреба пак има доста неща за миене ,къде отива водата ,след като е измил ,каквото трябва..е ми това е пълна анархия на около 250 километра морска ивица ..не може да се направи контрол ,или не искат да го направят..явно заинтересованите от този вид бизнес живеят с мотото - Сваляй 10 кожи от туристите ,ние сме с теб
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14е там е работата, че другите услуги не се продават. Идват външни хора, които не са клиенти и ползват тоалетната. А що се отнася до самото ползване - единственото по-лошо нещо от това как шофира средно статистическия ***, е това как се отнася към безплатните неща (безплатните градски тоалетни са "цветущ" пример)
16
2
 
5
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
По принцип съм съгласен донякъде че 2 лв може да ни се стори многожно, но не разбирам защо тая кака реве за дезинфектант като има *** в тоалетната??? Да си измие ръцете просто!? Аз ли нещо пропускам?
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2В норлните държави на това място нямаше да има заведение
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Умния собственик на едно заведение ще увеличи цената на другите продукти които предлага заведението и няма да таксува хората по 2 лева за тоалетна.Сигурно има и таксуваши по 10 стотинки за филлия хляб
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви други услуги, за клиентите на заведението тоалетната е безплатна,
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като този бизнесмен иска повече пари да разпредели тези два лева в цената на другите услуги вместо да таксува 2 лева за една тоалетна. Не е нещо сложно.
11
0
 
7
 
! Отговори
Калема преди 3 години
1200+400 1600 на месец. 800 пиканета. На ден по 27 пиканета и се избива. Това естествено, само ако платени влизат. Но и клиентите плащат щото разходът е включен в цените.Веспасиан го е измислил навремето.
10
0
 
32
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Ходили ли сте например на големия плаж до Неа Перамос? Непретенциозно, но прилично селце до Кавала. Доста оживено лятото. Плажа е много дълъг със ситен пясък и без камъни и таралежи, син флаг. Та там е пълно с барове и чадъри към тях. Едно на ръка, че за няколко евро пиеш бира или фрапе и това е достатъчно за чадър и шезлонг. Гироса за обяд е 5-6 евро. НО! Всеки бар има поне по 5-6 тоалетни, НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ ЗА ВСИЧКИ! Паркингите са покрити с мрежи и също са напълно безплатни!
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1720 лв разходи на месец - 3 месеца = 5160лв разходи. Ако цената на тоалетната беше 0,5 ст. трябва 10320 човека да минат през там (114 човека на ден), че да излезе собственика на нула. Да, тъпо е да дадеш 2 лева за едно п*кане, но никой не е длъжен и да бърка от собствения си джоб, понеже за вас 2 лева ви се струват много.