Борисов: Протестирайте, но мирно и се пазете от вируса!

Премиерът пита президента и опозицията къде ни е единението: Идат тежки месеци!
490

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова да се спазват Конституцията и парламентарните процедури, и протестите да са мирни.

"Протестирайте, чуваме ви, мислим, и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера", заяви той. Взаимно се пазете - и полицаите, и гражданите, апелира Борисов в началото на заседанието на правителството.

Още по темата
"Обръщам се и към президента и към опозиционните партии. Предстоят много тежки месеци и тогава, ако има друго правителство, всички ще започнат да говорят - къде ни е единението, съгласието и защо те така правят. Защото вие така ни правите, а ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите", каза Борисов.

Той обясни и че при предсрочни избори няма да има машинно гласуване, защото коронавирусът е спрял процеса.

Премиерът напомни, че единственият суверен е народът, той определя кой, как и кога да управлява.

Досега сме побеждавали винаги в честни избори много пъти, спазвайки Конституцията и демокрацията.

"Взривяват се бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протестът, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам, затова бяха тези пликчета с червена боя, коментира той протестите.

Премиерът Бойко Борисов предупреди и че големите ни проекти със сигурност вече са поставени под риск, защото се вижда навън, че държавата е дестабилизирана и няма доверие.

"Всички чакат да видят как ще се развият нещата по-нататък, това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти горчиво се е вайкала", подчерта Борисов.

Премиерът призова министрите да си вършат работата, но да не бъдат упреквани хората, които идват да протестират със социалните си искания. Борисов допълни, че се тревожи точно за тях.

"Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще бъдат в толкова по-тежко положение, че ще съжаляват, че не сме успели да прокараме държавата през тези иглени уши, които са финансовата и икономическа криза", подчерта той.

Премиерът каза още, че от парламентарните квоти във ВСС никога не се е виждал и не се познава с никого, за да предопределя даден избор. Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да участва през социалните мрежи в спорове с "Да, България".

Той даде да се разбере, че приемлив партньор за управление за ГЕРБ са Обединените патриоти. Ако сме заедно, управляваме, ако не сме заедно - който може и да си понесат отговорност за това, което правят сега, заяви министъ-председателят.

По вчерашните записи е ясно, че проблемът сме само аз и Горанов - защо, защото вече всичко е под наблюдението на Банковия съюз, заяви още Борисов.

Премиерът предупреди и че пандемията не е отминала, но от отличници редица държави са ни поставили в червените си зони. Това си го правим ние с поведението, но аз нямам лостове, всичко е в ръцете на всеки един индивидуално, коментира той пандемията в контекста на протестите и събирането на много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
5
 
18
 
! Отговори
ЗЗД преди 3 години
ББ е един надут балон от медиите и е време да се спука. Много мръсотия за управлението ще излезе след него и за това го е толкова страх от служебно правителство. Платените *** на герб нямат спирка, налазили са всички електронни медии и се стремят да направят разкол сред протестиращите. Жалки сте в опитите си. Дано герб си замине завинаги от политическата система на Родината ни. По нагли и безкрупулни от тях няма в българската история. На *** мястото му е на бунището.
274
12
 
6
 
! Отговори
anon преди 3 години
страшно тъпое, но боко за едно нещо е прав- по-добро от него за момента няма. хубаво- ще гласуваме да падне правителството, ще има нови избори... за кого да гласуваме? новите дето ще дойдат ще са още по-гладни и ще крадат още повече. да не говориме, че няма никоя партия със смислена, стройна програма която да е в полза на родината. ама ние сме си виновни... нека сега всеки които ми напише минус да напише каква е алтернативата. да се посмееме заедно ако не друго...
273
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се научи как да носи маска, а тоя *** зад него дали не е облажил от милионите рекет на Черепа, че сигурно и на други бизнесмени?!? Вижте ги как плачат за съд и затвор! Оставка до дупка!
272
7
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Вчера Ви казах -че до 2-3 дни ще излязат много Позорни Комромати с Борисов и ГЕРБ -скоро ще разберете!!! ЕНДЖОЙ!!
271
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх ви е от подписката а? Нека се види колко българи ще застанат зад законното правителство и колко ще продължават да бъдат маша на черепа и цветан василев.
270
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата знае ,че го чакат предсрочни избори и правителство съставено от Президента !Служебното правителство ще изкара цялата Гнус на 11 годишният ужас....ГЕРБ .Опитват с всички сили да предотвратят това и така отново Мафията ГЕРБ да организират-Фалшифицират редовни избори догодина !Това ние ВСИЧКИ ЗАЕДНО ....Няма да допуснем !
269
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що се появяваш да нервираш народа ли. Или си мислиш че така ше ни умилостивиш. Ние сме 25 годишни не сме нито комунисти нито гербави. Ти какво си мислиш че ше ни привлечеш на твоя страна ли. Ше подхвърлиш некое кюлче или пачка и ше ни купиш. Алооо ние не се такоаме по комунистически параграфи. Ние искаме да ви видиме озъбени у малашевци и орландовци. Нашето бъдеще трябва да е светло а не комуно гърбаво. Видяхме ви вас комуно гърбавите как крадете и унищожавате.
268
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 313Охоо, подписка. И както на изборите, повечето "подписали" ще са лица, починали преди 50 години. А 30-толевните с целогодишния тен какво ще ги правите, с хиксче ли ще подписват? Умирам от смях.
267
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходимо е ГЕРБ час по-скоро да организират подписка в по-големите градове, а защо не и в по-малките в защита на правителството. Откъде накъде няколко хилядна "тълпа" насъсквана от фигуранта и черепа ще иска оставка на правителството? Идват избори и нека там хората гласуват спокойно и свободно. И без машини, защото никъде в Европа ги няма!
266
5
 
18
 
! Отговори
С други думи преди 3 години
Вие си протестирайте кротко и дисциплинирано и не ми пречете да карам както си знам, а резултата го видяхте в чекмеджетата на нощното шкафче в спалнята ми.
265
3
 
17
 
! Отговори
Bibi преди 3 години
Детска болница ще прави,защо чак сега БЕ МУТРО ПЕЗЕВЕНГИН,след 10 години,искаш да получиш индулгенция,и като си легнеш да кажеш,аз им..със 200 .пак на тези,като нас.Свърши се Мутро,пътник си,при бай Ставри!!!Няма милост за човек,който си играе с чувствата и психиката на Народа в такъв момент.МУТРО ВЪН!!!
264
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В устичката до 9-то коляно, Бобко!
263
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оле,оле...толупа се прави на праведник ,с изповедален хрисим тон като на божи служител...мафиотите обичат да се правят на вярващи в бога и да демонстрират човеколюбие,загриженост и благородство,за да замажат с боя престъпленията си...в случая с нашия,боята е прозрачна и няма как да му повярваме...отдавна си ни ясен,въпросът е как да бъде изритан от българската политическа сцена, след като не се вслушва в протестите...до изборите няма да го чакаме...
262
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ВИЖТЕ ГО САМО -РАИРАНО МНОГО ЩЕ МУ ОТИВА...
261
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ИМА ЛИ ПРОТЕСТИ В БЪЛГАРИЯ БЕ??НЕ ЛИЧИ ОТ САЙТА ВИ ЖЪЛТА, ЧЕ И КАФЯВ...НОВИНА ИСТИНСКА ДНЕС: САЩ СПИРАТ БАЛКАНСКИ ПОТОК, ЧЕТЕТЕ В НОВИНАРСКИТЕ САЙТОВЕ, НЕ В ТИЯ ПАРЦАЛИ ТУКА!
260
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МУТРИ-ВЪН 302Мутри са всички с една обща майка - БКП! Ще замените едните с другите и пак ще ви клуецът и вие пак няма да поумнеете тъй като капацитета ви е силно примитивен, на повечето!
259
3
 
16
 
! Отговори
\m/ преди 3 години
Скрий се и повече никога не се показвай, мутро ***!
258
5
 
18
 
! Отговори
МУТРИ-ВЪН преди 3 години
Мутрата по прякори Тиквата и Тулупа-Бойко Борисов се обажда на потомствения комунист и дете на политбюро Борис Велчев който сега е шеф на КС и пред него си признава как е отклонил-откраднал 12 милиона кинти да ги даде на техен човек да си построял хотел в Гърция.След този изключително скандален запис ,вместо главна прокуратура веднага да се самосезира Гешев мълчи като заклано п*расе на Коледа ...ГешеФ ,къде си бре, къде се покри бре каскет...В нелегалност ли излезе комунист м р ъ с е н
257
20
 
6
 
! Отговори
Таксиджиев преди 3 години
Дрогирания и пиян Българин се вързва на Руската мафия и за кило ракия ще продаде държавата ни.Още през 90-те години Георги Джагаров предупреди цялата нация да внимаваме,че да 10 години България може да я няма. Слава богу издържахме 30 г.но себеряните не спират да ръчкат,а влизането ни в чакалнята ги вбеси.Как така Европата ще контролира колко да откраднат и как???????????????
256
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗначи, да уточним министър-председателят говори с председателя на Конституционния съд на братиньо.У масонските ложи сите са "братиньо"