Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава проблема за нова конституция и за Гешев и вероятно ще трябва догодина и велико народно събрание след като новото подготви новата конституция.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президенте, президенте,На кого слугуваш? На Черепа, който те нарече "ФИГУРАНТ"?Но страхът ти заради разкриването на държавна тайна и предателство е мнотго голям, затова се криеш зад протестите, та дано нахлуят в прокуратурата и унищожат доказателствата срещу теб.
53
1
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 3 години
В 18:05 ще им обръщение на Румен Радев Да наострите ушите си Да видим какво ще каже
52
6
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
И аз съм против мутрата ама сега не е време за избори! Избори по никое време ще натикат държавата в още по голяма дупка!Това е малоумщина!Единствения вариант е Каскета да натика по затворите бойковите коеумпета и работата да я вършат способни и можещи хора!Ама това пък е в сферата на фантазиите!Така че ние с гайдите винаги сме от е ваната страна на **я!
51
3
 
3
 
! Отговори
Мечок преди 3 години
Ами ако Радев не връчи мандат на никого за съставяне на друго позорно правителство! Ей така и така сте го обявили за фигурант, враг и предател, захвърли папката в чекмеджето при евраците и отиде на Митилини на отдих!
50
1
 
2
 
! Отговори
Слави Тр. преди 3 години
Братината Борис Велчев,назначен от гошко първанката е послушал братината Дедо Боре през 2016 г. като прецедател на КС да ореже като незаконни 3 от въпросите на рефарендума-за 120 народни представители,електронно гласуване и пряк избор на директори на полицейски управления.Били незаконни,казва синът на член на цк на бкп.Ти да видиш.Е,*** и подкрепяй герп и бсп.оплетени като вински черва.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1-ви вариант... Бойко подава оставка, "фигуранта" реди правителство на Черепа (там ше траа се съветва...), отива се на избори където Бойко ги дъни в дън земя за н-ти път, и тогава всякакви черепи, гномове, радевци, бойкикевци, бабикяновци, копейковци и всякакви други вредни гризачи се прибират по дупките си и остават там.... ЗАВИНАГИ!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Анонимен 53 И аз.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като може и сега избори тогава сега и нали ще спечелят пак както се каза от Дариткова. Така че тогава ще отстъпят и на другите за сегашни избори за да няма жертви в София..
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става само с писане по форуми и викане на площада. Има държавни структури, шефове екипи. Няма министър, който да овладее ведомството си за месец два, за да си прокарва политиките. Още повече, когато бетона е повече от 10 г. Без подкрепа на избори, освобождаване на определени ръководители, подравняване на служителите, към новите и контролен период, нищо няма да се случи.За това по умните обясняват, че властта не се взема на митинги. Ама публиката не чуе.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във момента във Азербейджан милиони протестиращи са нахлули във парламента и тричат депутатниците и тука скоро ще тричаме наред. ЕС не ни интересува Щом трябва ще изгорим всичко и ние можем да горим.
44
2
 
3
 
! Отговори
Tolio преди 3 години
Против ни комунисти вас не ви искат хората.Накрая ще принудите хората да направят един народен съд като вашия и да решим проблемите на България.
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са мутрите?Мутрата Божков обсъжда с ортаците си по телефона, че половината правителство на Радев от хора на Шиши - Делян Пеевски... Тогава мутрата е президенто , чиито министри са хора на Пеевски, както и секретарят му антикорупция, също е човек на Шиши. Тогава къде са мутрите - при хората на Шиши, които са част от екипа на Радев.Радев е много изплашен и не заради секретаря си, а заради други грехове, които поради имунитета му няма да излязат наяве скоро!!!
42
7
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Защо БСП-то не оглави протестите, а само извлича дивиденти от тях!? Плазмодииии
41
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има нови избори отново ще гласувам за ГЕРБ!
40
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ЧичоМного здраве да имаш-Доган и Пеевски дърпат конците!Борисов е само слуга.Виж къде отиват парите и сам ще се убедиш.Впрочем,Баце докара едвам 10 автобуса с "фенове",а Доган-многохиляден башибозук на Росенец!Кой е по-голям,а?
39
12
 
3
 
! Отговори
Сърп и чук преди 3 години
Ба! Има варианти! Влиза генерал Радев! Виноватият се изправя и крещи - Виновен съм! Разстреляйте ме, генерал Радев!Генерал Радев - Аз не съм убиец като тебе, мутро! Сам ще се застреляш! Охраната му оставя един пистолет ТТ за по сигурно, Глока е за джендари, един патрон и излиза... Сагата за тиквата цар приключва красиво и тъжно!
38
6
 
7
 
! Отговори
Сова Харис преди 3 години
Господин Премиерът Борисов -Обеща повече да не краде -ако остане на Власт!!
37
5
 
8
 
! Отговори
генчо преди 3 години
Тези управляващи с Боко Тиквата,Догана,Пеевски,Каскета,Далавери Симеонов,Каракачана,Карадерето,Дани Кирката,простата слива Караянчева,Томито съвсем са объркани.Просто лепнете на Божков още две,три скалъпени обвинения и всичко си идва на мястото.И вълкът сит и агнето цяло и хунтата нахранена.Смешни и жалки управляващи!
36
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Присъдата ми банкянския милиционер е куршум, въже или гранатомет. Колкото до фашистката партия ГЕРБ, разтуряне и пълна лустрация на членовете и.