Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители

В своята реч тя цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели
Обновена: 18 юли 2020 23:11 | 18 юли 2020 23:00, Нели Христова
251
Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание цитира завета на Васил Левски от площада на Карлово - родния му град, където днес се честват 183 г. от рождението на Апостола. "Преди да му окачат въжето, взел причастие и се изповядал", изчете Караянчева мемоарите.

В словото си тя отбеляза, че "Апостола, е осъзнал, че времето е във времето и то нас обръща и не само затваряне, а приобщаване, че българско не трябва да има цар, а всекиму своето, че всички трябва да живеят с едни чисти и свети закони".

Цвета Караянчева цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели, описвали Васил Левски, а по средата на словото прекъсна с призив.

"Не от месии се нуждаем днес, не от калпави родолюбци и нравоучители, а от водачи, от люди разсъдливи, готови от себе си да отрекат за общото благо", каза председателят на НС в словото си, в което направи впечатление, че са използвани и архаични книжовни думи.

"Днес вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, но както учим децата си на признателност, трябва да учим и себе си на разкаяние и смирение, не да възкачваме и сваляме кумири", каза Караянчева.

"Докато по пътя към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители, нам трябва съвършена свобода, не сянка на свобода, рече нявга Каравелов - "за да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другимо", заключи Цвета Караянчева.

Президентът Румен Радев произнесе също слово, но от площада на град Левски, който носи името на Апостола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
4
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
>всичко е ОК добре че АПОСТОЛА не може да стане да види кво става и колко много предатели има -а инъче съм отчаян -нашите политици продължават да четат написани речи ,така правеше и плевналиев
122
0
 
17
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Тази жена е срам и позор за България! Началникът й ясно даде да се разбере колко струва, наричайки я *** кърджалийска ... Трябва да ненавиждаш НС, за да поставиш за председател това недоразумение, което е НЕГРАМОТНО и ПРИМИТИВНО, а всеки път, когато си отвори устата предизвиква тъжни усмивки и срам! Само след няколко седмици ще й бъде много трудно, защото ще трябва да се върне в НИЩОТО, от където я извади Аапартаментчика. Нека никога повече не допускаме неграмотни хора да ни управляват!
121
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ако това:-"Апостола,е осъзнал, че времето е във времето и то нас обръща и не само затваряне, а приобщаване, че българско не трябва да има цар, а всекиму своето, че всички трябва да живеят с едни чисти и свети закони"НЕ Е НЯКАКВА РЕДАКТОРСКА ГРЕШКА,а тая кърджалийска...НАИСТИНА го е изговорила,то....то чорбаджията й е имал пълното право да я нарече...така,както я нарече!!!!!РЕЗИЛ!!!...ТОТАЛЕН!!!!!!
120
1
 
7
 
! Отговори
Това е гавра преди 3 години
С паметта на един от великите българи. Гавра е и с нас. Пак да гласувате за ГЕРБ или още по-добре не гласувайте с извинението " всички са еднакви"
119
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжки глас позвънил в радио Ереван и попитал:- Какво да направим, за да заприлича Баце поне малко на Левски?- Обесете го,- отговорило радиото.
118
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да си налегнат парцалите и да си затворят устите, когато народа е въстанал против тях, елементарните гербаджийски умове продължават всеки ден да ръсат нови простотии и да дробят нови гафове. Нека видим само през последните 5 дни протести каква срама берат менталните инвалиди във властта:- баце иска оставки сутринта, следобяд вече е получил няколко чимбера от една дебела ръчичка и си променя решението- к. п-ка с поредни умотворения- бай *** в Брюксел- Братиньо- видео от спалнята
117
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб са най-тежките еничари, които България е имала.
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гения на великата кърджалийска "умница" може да бъде засенчен само от този на Барни Ръбъл
115
2
 
10
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Хитлеровия социализъм е много различен от болшевишкия. В единия случай имаш възпитаване в родолюбие и стремеж към съхранение на културната и национална идентичност, а в другия случай имаш интернационализъм и една шепа юдеи, които се разпореждат с богатствата на хората. При капитализма е същото - глобализъм му казват и пак една юдейска шайка, която движи банки, медии, корпорации, т.н.
114
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само старите спасители имат право да крачат към бесилото,така ли?Шехерезада ли им пише тези речи?
113
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво бесило цитира тази?Нали честваме рождението на Апостола?Ей,верно си проста!
112
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
Що за цитати. Себе си и Герб ли визира тази.
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво му е на Хитлер? Човекът вдига Германия на крака за по-малко от шест години. Аз ще се радвам в България да се появи такъв държавник.
110
1
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
,,Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители,, - ми те герб се правят на спасители ,а бесилото избраха много българи по време на тяхното гербао управление .Нали тиквата зака как щял да ни спасява от вируса ? Ми те се правят на спасители ,а народа изчезва .
109
2
 
17
 
! Отговори
DefenderOfTheFaith преди 3 години
И да ме триете, все тая - имам запис от видеорегистратора на колата ми, как мутрокортежа на тая разкаяла се и смирена умница връхлетя върху колите на магистралата при детелината на с. Труд. ДЕМАГОЗИ С ЛАМПИ!
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карлово спи...!!!!!!
107
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Пеки, пай се е изказвала неподготвена...
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Адолф Хитлер беше избран легитимно!У ред ли си- четете ли какви глупости пишете?Нито имаме сходно полужение и предпоставки. Нито България е толкова силна и значима, за да се прави аналогия!Губя си времето да споря с нискочели!
105
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
.А Левски от паметника ги гледаше с широко затворени очи."Широко затворени очи.. "- това изби рибата!
104
4
 
3
 
! Отговори
До Sichtpunkt преди 3 години
И Адолф Хитлер беше избран легитимно!