Протестите в кадър: Ден 10, лошото време не спря протестиращите

Днес хората ще застанат и зад правото на Данаил Кирилов да публикува във Facebook
Обновена: 18 юли 2020 20:09 | 18 юли 2020 20:02, Нели Христова
408

Снимка: БГНЕС

И лошото време не спря протестиращите - за десети пореден ден те започнаха да се събират в Триъгълника на властта. За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. Протестът този път започна в 19 ч., а не в 17 ч., както бе през седмицата.

През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде БГНЕС.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Чудесно, "Няма леви, няма десни всички сме ви бесни"!!! Един лозунг измислен от Васил Божков - Черепа и промотиран от шефа на БКП Александър Паунов! И на това отгоре имат наглостта, че протестите не били свързани с тези личности!
68
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние българите сме за Радевдано Радев да оправи България!
67
5
 
18
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
На това ли викаш народа?100 платени клакьора и начело на щаба фалшивата новина Бабикян и Костинбродска?Хахаха.
66
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много цивилизован и миролюбив народ, нито един банкомат не плячкосахте на протестите и нито един магазин не ограбихте. Вие сте срам за човечеството. Жалкият ви диктатор Боко Тиквата сигурно ще умре от старост, преди да го махнете от власт. Загубен робски народ.
65
5
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 71Аз вожд нямам ... Искам нещата да се успокоят и живота да се върне по нормалният начин. Шматките обаче не правят нищо по въпроса освен да се оплакват, че им е развален комфорта ...
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде изчезна чери баба?
63
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам гербераските *** как са се разпенявили,чак ми става смешно.Такъв страх ги тресе от народа,на който до вчера не обръщаха внимание,че започвам да ги съжалявам.Ей,***,народа е велика сила.Скоро ще го разберете.
62
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Къде са най-хубавите години от нашия живот"Ами изживял си си ги. Пази се от Короната да не гушнеш китката, вместо пачките на Черепа !
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауДобре го каза за Вожда, браво!
60
4
 
13
 
! Отговори
Хасковский Камсамоле преди 3 години
Череп-касичка се изпразни.Сега доят каолиновата касичка.Рубла-касичка не вярва вече на сълзи и сoпoли.А Сорос-касичка не знае на кой нов ред се намира вече......
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма море туй лято, а?
58
6
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
най-хубавите ти години минаха докато се наливаше с ... ракия. Нашите не бяха много хубави, защото вместо да гоним жените и да се наливаме .. учихме.
57
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще видим дали ще оцелее, взе да му се привиждат врагове навсякъде :))Орбан не е с него, по принцип му беше приятел, но *** си е *** :)
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кого-за Боко ли?Е те за това го прогониха чак в Дубай,защото му писна да плаща.
55
8
 
1
 
! Отговори
Наивници преди 3 години
Троянският кон на Путин в ЕС и НАТО Борисов се е разбрал с Мустафа да не го сменя с натовеца Радев, а той от своя страна ще спре тръбата на Турски поток през България, освен това Мустафа ще нареди на ЕС да го прегръщат и да не го закачат. А вие пийте студена вода, яжте банани и скачайте по площадите колкото си искате - сега е демокрация и сте свободни да протестирате, протестирайте до изборите а и след това, може, демокрацията е най-добрата система.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
hubavo mislete, i na sledvastite izbori otivaite da upravliavate glasa si.koito go marzi da otiva na izbori i da misli, da tarpi do sledvastite izbori.
53
3
 
17
 
! Отговори
На вашето внимание преди 3 години
Череп-касичка спря.....
52
7
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Чебурашка,ти си троянския кон на БСП в ГЕРБ.Поне си смени името,че даже и уж твоите не ти вярват.Като падне вожда всички ще го предадете.Примери многои-Антон Тодоров,Тома Биков,Деница Сачева-все уж бивши врагове на ГЕРБ,а сега в първите редици.
51
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
и ас ни бях там боли ме гърлуту
50
5
 
10
 
! Отговори
Добър Човек преди 3 години
Ох, кой ми взе хубавите години от живота, аз съм такъв добър човек и заслужаватм животът ми да минава хубаво в удоволствия и забавления, леко и приятно в наслаждения, но някой ми взе най-хубавите години от живота и аз незаслужено и несправедливо страдам, ох, аз съм невинна жертва на един несправедлив свят, ох!