Протестите в кадър: Ден 10, лошото време не спря протестиращите

Днес хората ще застанат и зад правото на Данаил Кирилов да публикува във Facebook
Обновена: 18 юли 2020 20:09 | 18 юли 2020 20:02, Нели Христова
408

Снимка: БГНЕС

И лошото време не спря протестиращите - за десети пореден ден те започнаха да се събират в Триъгълника на властта. За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. Протестът този път започна в 19 ч., а не в 17 ч., както бе през седмицата.

През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде БГНЕС.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Служебен кабинет няма да има:):):)Еваларката на Валери Симеонов:):):)Догодина на Пролет гласуваме и то се знае"Борисов4"И ако може аре вече събаряйте го този паметник на СъвеЦката Армия:):):)Снощи пак го опикахме доволно:):):)
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плакатното творчество е във възход... еле розовите.
47
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Гешев! Да живее Черепа!
46
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕС ФоревърШоу е нали !! Кара си жипката като се притесни аборигена, там плюнките го гледат в устата каква "мъдрост" ще изгхрухти, естествено кимат в захлас - да господин премиер...ха-ха
45
4
 
16
 
! Отговори
ПРАЗНИКОВ преди 3 години
ДА ВАЛИ ! ДА ВАЛИ ,ДА НЕ СПИРА! МАЧКАЙ ГЕШЕВ !!!!!!
44
5
 
11
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
НИЕ сме корава партия и единствените реално срещу догановото Ду Пи Се, и руското заробване на Родината ни! България ще я бъде!
43
6
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
"Възрастният от снимката", както си го написал, който търси най-хубавите години от живота си, много е патил точно по времето на комунизЪма. Житейската му история е позната на старите седесари.Бъди сигурен, че той не е там, за да подкрепи Радев и компания.Според мен, става проблем това, че към тези протести се присъединяват хора, които са недоволни по най-разнообразни причини и това създава илюзията, че уж са откликнали на крясъците на президента.
42
7
 
25
 
! Отговори
питам преди 3 години
фигуранта Радев да каже как ще подобри живота на народа. Не неговия и на червените мутри. Тази мутра заплаши народа с юмрук. Да прочете конституцията, и да разбере че е глупаво да иска оставка на правителство и прокурор. Червена мутра.
41
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка МУТРО! Оставка на корумпираната ти групировка ГЕРБ!
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано има смисъл ....
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с Барни Ръбъл,ТИКВАТА го върна пак в камената ера.
38
8
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
За да свалим от власт "умниците" като теб.
37
5
 
23
 
! Отговори
Ромчо! преди 3 години
Дъжд вали, няма да има кебапчета довечера ще почивам !
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27 Целия народ е срещу руските превратаджии, ей на логичното се случи- Черепа е в неизвестност от 2 денонощия, пари нема и агитки няма, останаха бсп- пенсионери с корИмпексова и хотела и в Халкидики!
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига бе.Свобода на словото няма в 90% от медиите,вие сте се загрижили за Дани умното.Е нали е правосъден м-р,да тропне по масата на Бокич и да му каже:Няма пък,ще пиша.
34
5
 
26
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вече съм голям фен на Валерката Симеонов:):):):)Ето,че се намери най накрая човек който да тропне по масата и да се скара на Бойко:):):)*** излагацията с оставките на Горанов,Маринов и Караниколов под натиска на некви 5000 протестиращи тулупа:):):):)Аз ви казах,пълен мандат и после Борисов4:):):):)
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце може да подпише указ и да забрани на МС, НС и администрацията да нямаат право на свободно изразяване на гледна точка.
32
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за какво протестират някой знае ли?
31
7
 
22
 
! Отговори
Надпартиен протест преди 3 години
Мая Манолова пак е там, ухилена като зелка
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това за Дани Кирилов шега ли беше?Тоя ръси още по-големи глупости от вожда и от "простата кърджалийска пуЙка",ама как да им затвориш устата на всички,като колкото повече се излагат повече плямпат.