СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени палячовци, станахте за смях пред цяла България. Как може да ходите на протести организирани от олигархията и да скандирате против същата олигархия?
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140:По-спокойно,каква е тази истерия?Като не спазваш закона ще ядеш бой от полицията така е навсякъде в демократичните държави.И с близкия до БСП и Русия резидент,с Манолова,с Копейкин,с Божков, с децата на комунистическата номенклатура(Дайнов,Минеков, Христо Иванов и сие) ти ще спасяваш България?Точно от такива маши България няма нужда.
115
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв закон да спазвам *** ченгета? Това е протест срещу убииците на българския народ. Никой не е тръгнал да оротестира с пушки,базуки или с танкове. Ама вие няма да ми казвате аз какво да викам,къде да ходя и кога да го правя. Тия вече се имат за богоизбрани. Скапани полицаи.
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***..... протеста не е срещу герб.....А срещу всички политици заедно с бсп дпс и Радев.Не ги делене че се отвращавам от комунисти.10 дена ходихме цялото семейство но днес спирам.Докато не ги почнем всеки виновни.И не ги делене защото по красиви от чспньма
113
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре протестирате ама сте страшно малко.5000 човека.Като сте толкова недоволни защо сте толкова малко или за толкова пари толкос.
112
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чужбина са абсолютни смешници. Тръгнали от майната си, да протестират. Тръгнахте по света да работите и учите благодарение на демократите в България , това беше СДС и другите сини партии. После гласувате а за ГЕРБ, а за БСП, после негодувание по площадите и чудене кой бил виновен. Искат смяна на системата, смяна на правителството, смяна на главния прокурор. На папапа и на Путин няма ли да поискате оставките. Клоуни. Ами на избори мислете бе, говори вече за слабоумие.
111
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сайт е бастиона на троловете на ГЕРБ, не се морете много да пишете коментари.
110
2
 
6
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 3 години
Протест в рамки??? Това да не е картина от Рембранд бе мало...нико -полицай??
109
3
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Пружини в униформи пазят мафията и се страхува от гражданите. 14 въпроса.....
108
1
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 3 години
Протест в рамки??? Това да не е картина от Рембранд бе ***-полицай?? Ха ха ха ха!!
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМай се издаде че не си никакъв Емигрант а зъл ГерБаджия.Ткива ка този накрая излизат мекерета а не принципни хора.Ако си глупав е простено но ако си за пари тук не е .
106
3
 
8
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Когато властта си замине,младите от протеста ще разберат за какво става дума! Но ще е късно!Стигне ли се дотам , това ще е първия път,в който просто няма как да не се върнем назад!
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко скоро ще си гледа пенсията и никой няма да го пипне за нищо, докато Радев ... края на Радев ще е УНИЗИТЕЛЕН
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицето на Проекта Сашо Томов *** и Манолова.
103
2
 
11
 
! Отговори
На всеки К-метър преди 3 години
Призовавам СДВР да подходи по "израелски" спрямо тези,които не са в рамките на закона! Това ще е едно добро начало!
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 116... Абе имигранте и на теб ли тоя дърт успя да ти промие празната тиква. Тоя като ти каже добър ден виж дали слънцето нее залязло. Тоя е Фурнажииска лопата от тия дето прадедо ти и товарил каруцата с въглища. Едвали ги знаеш тия лопати те не са обикновени и не са за слаботелесни.
101
3
 
7
 
! Отговори
Псевдо “ протестче “ преди 3 години
И днеска ли ще е протестче от 100 - 200 човека, излезли на разходка по жълтите павета
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До EmigrantНе забравяйте че този Тодоров води предаване и в БСТВ на БСП.До скоро пееше че работодателите трябва да си делят печалбата с работниците в друга телевизия.И последно от къде има документи ако не му ги дават от задкулисието.Много прилича на замаскиран човек от ДС .Държавите на изток от Загреб винаги ще бъдат в плен на Русия поради по простото си население което трудно запаметява.
99
4
 
9
 
! Отговори
Радев-ДПС! преди 3 години
Гласуваш за Радев, получаваш ДПС !
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Пишеш големи глупости!Дай доказателства,че Бойко плаща на ***!ЕТО ТИ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО-КОМУНИСТИТЕ САМИ СИ ЗАПАЛИХА ПАРТИЙНИЯТ СИ ДОМ 90г.!