СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
12
 
! Отговори
Няма го Фигуранта преди 3 години
Къде се скри Фигурантът - Метежник Радев да размаха пак юмруче, за да го освиркат !
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белград начело на колоните протестиращи стоят известни професори,артисти и спортисти.Смели хора.Тука няма кой да поведе протеста.Протестират десни хора а десните партии уж са се изпокрили като мишки.Имат готов електорат и власт поне в София но същото пропуснаха и на предните избори.И къдеса тези български известни артисти ,професори и спортисти дето се правят на велики по телевизиите.Страхливци.С разходки по ларгото властта няма да падне.
95
2
 
7
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Не бих участвал в ТОЗИ протест! Ако в едно студио съберат Гешев и тези от протеста,сигурен съм,че последните няма да могат да кажат КАКВО ТОЧНО имат против него,каква мафия е той и какви щети са понесли от негови действия? Тези лозунги, които носят , не са на тази младеж! Вижте по ТВ, медии,интервюта...само стари м*цуни?! Това ли са лицата на протеста? Дискредитацията на младежкия наивитет започва с тези прахолясали молци на демокрацията,за които не се намери политически нафталин за тези години!
94
4
 
9
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Наистина след като видях предаването на Антон Тодоров, документите, трябва да си пълен л,умпен,игнорант или купен безмозъчник да маршируваш за да спасяваш бизнесът на Черепа и на всички останали олигарси?!Тоест да спасяваш мафията от законните действия на прокуратурата под наслов да се борим с мафията и то след като се видяха крещящите зависимости на президента от КГБ и реалната мафия и червено задкулисие!?Тези,които имат интереси ги разбирам,останалите са пълни гергьовски агнета!!
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, колко плащаш на агитките за да омаскариш протеста?Негодник. Подавай си оставката, заедно с Гешев и Пеевски
92
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десет дни викат като мамуни. Времее за гражданско неподчинение. Това е записано в конститицията като Закон. С добро Мутри не разбират. Те са свикнали с Бухалките. Та и народа да взима пример. Оня с Пачките си е седнал на Ушаците и се праи на Слепец. За да прогледне требе да Светне, а да прочуе требе да Гръмне.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената революция,която е довела до прогрес на човечеството е индустриалната,мили ми деца. Там,където е имало революция и кръв, нищо хубаво не е последвало за обикновените хора.
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е слуга на Пеевски и Доган. Той е новия Орешарски.
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС влезе във властта и се бетонира по времето на тройната коалиция. А после Местан предложи и подкрепяше Орешарски през 2013г,помним и целувката на Станишев и Лютви Местан. Така че ДПС и БСП са си заедно, едни и същи агенти и креатури.
88
6
 
4
 
! Отговори
Евро Mystery преди 3 години
Баце: Не е мойо еврото, всичко в къщата е мое, без евротоГешев: Какво евро? Не гледам новини, не знам за евро на Борисов, ни за Пепи ЕвротоМисирки: Премиера на косъм от смъртта! Евро ли? Не знам, не ме интересува.Абе ей! Изкарайте записите от камерите, покажете кой е влизал с толкова Евра? Що не го правите?Щото на камерите ще видим един ***, който влиза с големи сакове, пълни със злато и евра.Може и да има носач - я Владко, я Барни Ръбъла.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОСЕТЕ СИ И ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ГЛОБИТЕ СА ОТ 300/500ЛВ.- ЩЕ ОТИДЕТЕ В ГЪРЦИЯ, АМА КАТО СИ ПЛАТИТЕ ГЛОБИТЕ- ПАЗЕТЕ СЕ И ПОМНЕТЕ ПЛАМЕН ОТ ВАРНА- ОБЕЩАХА МУ ДА ГО ИЗГАСЯТ, АМА ТАГА ИЗГОРЯЛ Е ПО ВЪЗДЕЙСТВАЩ, ТА СИ ЗАМИНА СИРОМАХА.
86
6
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
герб е дпс .Гласуваш за герб получаваш дпс .
85
0
 
2
 
! Отговори
набутало се у дупара преди 3 години
Той е незаконен от ден първи, така че не спазвайте призива.Хахаха бъзикам са е! Съдействайте на МВР
84
8
 
5
 
! Отговори
Сега разбрах преди 3 години
Сега разбрах,че МВР са били деполитизирани....ами,тогава,защо давате отчет на Боко тиквата....и не разследвате нощните шкафчета или къщи в Барселона,и ало,Ваньо и Мишо Бирата и....а,бе джанъм,защо...
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея дето се гласят да правят гражданско неподчинение -да се приготвят и да ги набият -този път законно !!!!!!!!!!!!!
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега чух, че са се събрали 40 заблудени елементи!
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ, КОИТО ЗАПОЧВАТ ОТ УТРЕ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ- НЕКА ДА ПРОЧЕТАТ ДОБРЕ ЗАКОНИ, НАРЕДБИ И ПРАВИЛНИЦИ- МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ЧЕ КЛЮЧОВОТО УСЛОВИЕ КОЕТО РАЗГРАНИЧАВА ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ ОТ ГРАЖДАНСКИЯТ ПРОТЕСТ Е ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СБЛЪСЪК СЪС ЗАКОНА, ТРЯБВА ДА СТЕ ГОТОВИ ЗА ВСИЧКИ ПРАВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ТОВА- ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА АРЕСТ, ПЛАТЕТЕ СИ СМЕТКИТЕ, НАЕМА И ДР ЗАДЪЛЖЕНИЯ.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 99Е ти какво искаш да ги разстреля ли, както болшевиките Трайчо Костов !!!?
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХахахаххахах, Бойко - доайен. На бухалката, шкафчето и опраскването ли е доайен? На мисирките и усвояването? Как точно протеста "прочиства" ГЕРБ не разбрах, понеже баце поиска три оставки, но после му звънна Пеевски и някак си много бързо спря да ги иска.Вие гербаджиите наистина нямате акъл за 5 стотинки.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със или без Борисов най-важно е да не дойдат на власт азиатците на Фигуранта !Така възприемам аз желанията на демонстрантите.