Васко Кръпката: Младите не успяват да опазят протеста от партиите

Не съм съгласен, че България е блато, отсече музикантът
22 юли 2020 10:25, Красимир Ангелов
63

13 дни в София и други градове на страната се провеждат протести на хора, които изразяват недоволство от начина, по който се управлява държавата. Социалните мрежи са пълни с десетки впечатляващи лозунги и плакати на демонстрантите. Промени ли се мелодиката и тоналността на протестите през годините?

"Моите деца спят спокойно, защото живеят в България и останаха достойни. Разликата при сегашните протести е, че са с БСП, затова аз съм повече с музика на тях, отколкото с присъствие", каза за "България сутрин" легендарният музикант Васил Георгиев - Кръпката.

Още по темата
Според него младите не успяват да опазят протестите от политическите партии.

"Те протестират против корупцията и мутрите, което е разбираемо. Ние сме хората, които трябва да припомняме какво е било. Не съм съгласен, че България е блато и много лошо място за живеене. Ако имаш знания, умения, може да си намериш хубава и добре платена работа", смята музикантът.

Той добави, че младите хора са максималисти и искат всичко "тук и сега", но най-важното е те да отидат да гласуват. По думите му чистата идея за развитието на България е страната да бъде обърната към свободните народи и към ЕС.

"На протеста не са само млади хора, а и много от тях са на море в Гърция. Музиката е много над политиката и музиката е направила много повече. Моята музика звучи на протестите, което ме прави щастлив. Най-големият проблем според мен е този коронавирус, този китайски бацил и как ще се преборим с него", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тоя изпълзя от някъде... Откъде ги събирате такива пропаднали бездарници бе? Той ли ще дава мнения? Направи кариера със свирене по митингите на единствената си песен "няма бира" през 90-те и оттогава нищо..
8
1
 
11
 
! Отговори
Адаш преди 3 години
- Кръпка, че ти да не мислиш, че някой изобщо мисли за народа? Всеки за големите пари се бори!
7
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Кви...партии бе Васко.След СДС-то на който и ти бе фен и които...тотално пропиляха народната енергия,всичко друго е купен вот.Партии...агитирали на протеста,че то ако има такива,рискуват да ги...линчуват.
6
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ха, черепчо тва ти ли си бе? Нещо не се получават нещата с агитките май дето трябва да трошат и да се бият? Дали пък не са по умни от колкото ги мислиш? Дали няма да приберат паричките и да си правят купона на протеста без ексцесии?
5
4
 
18
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Не може "да успее" протест, който няма конкретни искания. Не може да искаш "всички да си ходят" и да очкаваш те наистина да си тръгнат. какво значи "всички са мутри" и "мафия"? Не е сериознао. По-скоро е наивно и елементарно, показва ниска политическа култура. Един истински граждански протест би посочил какво иска да се промени, какво пречи на гражданите да живеят нормално в държавата, която обитават.
4
6
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
вместо да бръщолевиш заминаваи на протестите
3
2
 
8
 
! Отговори
протест? преди 3 години
2013 имаше ли бесилки, аварийни спирачки в метрото, пияници, шишета с червена боя, бутилки по полицията и голи грозилници. Имаше само едно #ДАНСwithme и имаха успех.:)
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това ако е протест.....Вече скапаните ченгета управляват уж протеста. Нито едно правителство не е свалено по този начин, с ходене като на погребение и викане. Това не е протест,това е траурно шествие. Най смешното от всичко свалките с полицията. Ако не ни бият им ръкопляскаме. Пр.ост. народ! Вече протеста е вкаран в руслото . Смешници
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно прав! Те партиите сами се намесват обаче. Кокалът не се изтърва лесно.