Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До ПроСоТо Стани ти министър-председател и ще викаме: просото туй, просото омуй.
259
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
резидента емигрира ли в блатная.....или Дубай
258
4
 
14
 
! Отговори
MUXOBOIKO преди 3 години
БГ-синдикати играят заедно с алчните работодатели
257
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ-синдикати играят заедно с алчните работодатели..................да, знаем ги тия номера!!!
256
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.------И?Нащо лошо ли има в това?
255
6
 
9
 
! Отговори
зозо преди 3 години
Те протестите свършиха на практика
254
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолов се страхува от пещерен капитализъм.По-страшно е пещерен комунизъм,който все още не си е отишъл.
253
2
 
6
 
! Отговори
681 преди 3 години
До Работник Ами как да ви защити като тоя е нагушен яко от бокича за да си трае! Имоти на морето ,вили в Гърция ,добра заплатка - какво му трябва на този ***,за да живурка на наш гръб и да лъже най-безсрамно сума ти години?
252
2
 
8
 
! Отговори
Работник преди 3 години
Под*изурко, с нещо защитил си някой работник? Нещо извоювал ли си за този народ? Или само стоиш там като едно чу*ело и ла*аш от нашите пари, за да казват управляващите пред света, че и ние имаме синдикати? Продължавай да ближеш дебелите им ***, лапай, че няма време, скоро пътувате, че какъвто си специалисткаква ли ще я почваш? Мутри вън!!!
251
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно, че синдикатите в България са на това ниво. Като гледам председателите !
250
2
 
8
 
! Отговори
к.295 преди 3 години
Българският синдикат КНСБ с председател Пацо Димитров е твърдо на страната на Падишаха, а шефът на "Подкрепа" го дава неутрален, но симпатизира на ГЕРБ. Какво ли не правят парите и то сипани като стотици хиляди лв! И ласкателството на Боце: Тристранната комисия това, Тристранката онова, но джобовете винаги пълни!
249
5
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРАТОЧНО ТОВА прилага тиквата:-ТОТАЛНА ДИКТАТУРА!.."бориссофф нареди,бориссофф забрани,бориссоф даде,бориссоф отне,борисоф разреши,бориссофф ,бориссофф,бориссофф"...обаче с мръснишкия си гьонсуратлък искате да прехвърлите мръсотията от болната на здравата глава...Е,тоя път НЕМА ДА ВИ СА ПОЛУЧИ!
248
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикати да защитават правителство не съм видял!
247
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей - протеста не трябва да има структурирана предизборна програма, не се правете на хитри
246
0
 
6
 
! Отговори
- преди 3 години
Защо "Е нич Ар" е лоша дума а такова поведение не???
245
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко реални членове има тоя казионен профсъюз Подкрепа,че и ти да заставаш зад нечии искания?Каква я свършихте Ти и оня пелтек Димитров начело на тия измислени профсъюзи през всичките тия години?
244
12
 
10
 
! Отговори
РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРА преди 3 години
ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ ПРОУМЕЕ...??!"ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА"---АЛА-ПУТИН...ИЛИ АЛА-ЛУКАШЕНКО....!ЗАПОМНЕТЕ: КОМУНИСТИТЕ , МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ САМО В УСЛОВИЯТА НА ОТКРИТА ДИКТАТУРА!ТЕ СА ПРИ.МИТИ.ВИ ---АБСОЛЮТНО НЕДОРАСЛИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ"!
243
6
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
БОЙКИКЕВ И МАДЖО-КОМПАНИ ...... ЦЕЛИЯ ПРОТЕСТ !ИСТИНАТА БЛЕСНА ЗА ВСИЧКИ !
242
3
 
1
 
! Отговори
Доблестни преди 3 години
Удоволствие е да гледаш толкова много, толкова смели и доблестни граждани да си хейтят!И колко са сериозни! Почти , като тия които протестират!
241
0
 
3
 
! Отговори
До преди 3 години
ЕмигрантСамият факт, че си емиграт говори обратно на написаното от теб.

Спонсорирани публикации