За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
9
 
! Отговори
До смотаната 3-ка преди 3 години
Няма да скочим от трън, та на глог. Ако имате ясна програма за нашето бъдеще, покажете я. Ако нямате, разкарайте се, рибите свършиха в тая държава, кой уловил-уловил.
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144И аз съм ***, но ме харесват, и аз не знам защо :) От друга страна е хубаво това :)
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,изкарвай ГДБОП и ги занулявай тея див***ци ! Кво ги бавиш !
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв СССР, никаква Русия - само търговия!
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя протест останаха само някакви *** и лузъри.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пръв път неси дадох плюс на коментар, явно Фрйса ми влияе злр както и Радев, той е виновен за всичко :)) Все пак му се възхищавам на Бокича, не е лесно да си ***.Едно аверче беше казало, че е по лесно да не мислиш, докато бяхме пияни в един казино бар през нощите, прав е ! :)))
86
0
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Тук има очевидно дебилни хора. Смъртността е висока, защото на запад с годините хората се пазят, не ядат каквото им падне, не пият и пушат като за последно. Това е манталитет, който кой мислиш, че ще промени? БСП? Това не е до управление, а до култура, до начин на живот. Бойко не стои да ти налива алкохол в устата, нали? Нито те кара да пушиш. Е това е, българинът иска някой да дойде и да го оправи. Ама хубаво така. Нищо неоправено да не остане.
85
1
 
14
 
! Отговори
До 132 Защо... преди 3 години
Защото управляващите протестите са по-големи мутри от управляващите държавата.
84
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей да обиждаш. човече. Ти къде живееш, в коя България? Я погледни кварталните улици, че са като след война ве пръдня. Минавам по Софийски централни булеварди, Роми си прострали чорапите и прането и между две къщи частно сметище. Майките с малки деца су бутат количките по шосетата,че тротоарите или са не годни или задръстени от спрени коли на наглеци като теб, ей ВЪШКА. Всички сте си налепили изолации и дограми а входовете на блоковете надраскани и занемарени, КЪДЕ ЖИВЕЕШ ТИ ВЕ ?
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 125Значи очакват протестиращите нещо да стане ...Бравос! А да запретнат ръкави протестиращите и да го свършат не очакват. Пичове от палатките, 90% от малкия бизнес не е с Бойко и даже работи срещу течението с усилие, ама работи. Вие искате да гътнете нас щото Бойко ви е виновен. И да е виновен ние работим и ако фалираме, вашите родители ще трябва да разчитат на вашите доходи.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има право на протест. Но протестиращите мутри не са съгласни граждани да протестират срещу техните действия. Те наричат тези граждани "провокатори", а всъщност хората се застъпват за правата си, потъпкани от кандидат-мутрите, които макар и да са само кандидати засега, се държат като истински мутри.
81
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 121недей да убиждаш. човече. Ти къде живееш в коя България. Я погледни кварталните улици, че са като след война ве пръдня. Минавам по Софийски централни булеварди, *** си прострали чорапите и прането и между две къщи чатно сметище. Майките с малки деца су бутат количките по шосетата,че тротоарите или са не годни или задръстени от спрени коли на наглеци като теб ей ВЪШКА. Всички сте си налепили излоции и дограми а входожете на блоковете надраскани и занемарени, КЪДЕ ЖИВЕЕШ ТИ ВЕ ?
80
0
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Факти моля , или линк доказващ бездарното ти съчинение , защото ако се изживяоаш като съчинител на долни инсинуация и клюки , никой издател няма да те побликува!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой от новите властващи ще направи ли електронно правителство до една година?
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Ако зависеше от мен, тъй като съм будител по душа, ще ги ритам от парламента, също и Бокича, докато не могат да си кажат името :) Но, тези протести са мега смешни, дори когато играеха хоро, не са ми били толкова смешни :)) Добре, махаме мутрата и кой ? БСП, ДПС, Христо ? Питам само, ако има читав политик, просто ми кажете и ще го подкрепя :))))
77
3
 
7
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Нещо не си наясно с демокрацията.Жената е с кола на кръстовище,а протестиращите на това кръстовище спят.А и не ми се мисли къде ходят да пикаят.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Anti protester 111Другарю Ким, заминавай за Северна Корея!!!Там протести няма и ще живееш спокойно.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам един протестираш да сложи ръка на сърцето и да каже как вижда България през 2023 при оставка на Борисов сега ? Смисъл,какво очаква от " новите,млади,безоартийни,умни,възпитани,образовани". Искам да ми каже,но боравейки с цифри и реални резултати.Например:МРЗ=1100лв,ток=0.28ст,бензинА95=2.30лв,хляб=1.30лв,безплатно образование или здравеопазване,три магистрали,1000лв майчинство....Това искам,да каже нещо конкретно,стига с тази манипулация НОВА СИСТЕМА.Ми тя новата система може да ни разори
74
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е :ОСТАВКАСЪДЗАТВОРБорисУФ е ПОЗОР !
73
4
 
6
 
! Отговори
До 104 преди 3 години
Оная лелка е свободен човек в свободна държава и може да ходи където си иска.Разбра ли *** ?

Спонсорирани публикации