Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите

Действията на МВР не целят умишлено създаване на напрежение
20 авг 2020 09:40, Ния Христова
128
Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите
Снимка: БГНЕС
Вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани и хора, участващи в антиправителствените протести. Това каза криминалният психолог Тодор Тодоров в ефира на bTV.
 
Той прогнозира, че през септември демонстрантите ще се увеличат. Според него тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение. 
 
"Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде - ще избере алтернативен маршрут", коментира криминалният психолог по повод инцидента между жена и протестиращи на бул. "Ситняково". 
 
Тодоров обясни, че когато човек се изправя сам пред голяма тълпа, не може да разчита на диалог и допълни, че постъпката на жената е рискована. "Аз не казвам, че тя няма право, казвам, че с оглед на това, че е с деца - да влиза в конфликтна ситуация е неразумно", уточни експерта. 
 
Той обясни още, че много неща може да са провокирали жената да действа по този начин. "Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите", каза Тодоров.
 
Криминалният психолог изтъкна, че не трябва да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка до жената в колата, Тодоров обясни, че той би трябвало да е коректив на жената, но заради стреса поведението му може да бъде оправдано. 
 
"Няма тактика в МВР, която да предизвика умишлено напрежение между гражданите. може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни - те се предават и на подчинение", допълни Тодоров. 
 
Според него вътрешното ведомство е между чука и наковалнията, а служителите са подложени на изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. "Ситняково" не са коректни, завърши Тооров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
много им се ще да има палежи , чупене, сриване - ама няма да се получи
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри от протест не разбират. Те си знаят бухалката.
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-точно ще има и други платени провокатори като тази жена. Не случайно МВР-то на ГЕРБ не я разследва защо е тръгнала да гази хора, както и прокуратурата на мутрите. Случва се точно това, което предвидих доста отдавна. За мое съжаление все се оказвам прав.
98
1
 
7
 
! Отговори
emigrant 97 преди 3 години
напълно 100% съм съгласен с написаното от вас.С молба към всички пишети било обикновени хора,журналисти или каквито и да са . НЕ НАРИЧАЙТЕ ОПИТА ЗА МЕТЕЖ,ПУЧ,ПРЕВРАТ - ПРОТЕСТ.
97
1
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
в края на краищата ще помолим новия тато да напусне?!Ама ти и останалите измислени герои за кои се вземате,че още не мога да се начудя?!Първо защо ние милионното мнозинство трябва да се сгушим и да се съобразим с желанията и мненията на 200 л,умпена?!Защо трябва да молиш или да насилваш някой,след като си има правила на демокрацията от 200 години насам!Отиваш на избори и ако всички са на акъла ти,Борисов губи и си отива без да го молиш даже!Останалото е наглост,диващинаи гьонс,уратщина!!
96
1
 
7
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
НА ПРОТЕСТА СА САМО ИЗБЙКОЛЦИ *** ПСИХОПАТИ И РОДАТА БАБАЖАНИ
95
2
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Разбирам ги крадците от всякакъв род,ниво и професии!Един крадне ДДС,друг бръмчи за милиони с фалшиви цигари,фалшив алкохол,трети горива,четвърти газ, пети продава житото на България,шести изсмуква и последните силици на бедните с фалшиви билетчета,търкат ли търкат за милиарди!Изведнъж се появява непреодолима пречка.Всики тия 6, 7 милиарда,дето са тъпчели банд,дитските гуши,Борисов,Цацаров и Гешев ги насочиха към хазната!Затуй вият като бесни и са готови начело с Грипена да подпалят България!!
94
16
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Не искам да ме наричат толуп , лош матрял нито да пьлня нечии чекмеджета Подобни гаври даже - костов не си е позволявал - да обижда хората
93
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се борите срещу Борисов и Гешев? Защото си гледат работата ли? -----Не, защото не си гледат работата.
92
7
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Слугите на - сик ми изглеждат по жалки
91
12
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Жалки фигуранти и слуги на Божков и Цв.Василев !!!------Г-н Божков е един честен бизнесмен, смачкан от Шайката на Борисов и Гешев. Чест му прави, че рискува живота ди, за да извади улики стещу престъпниците
90
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Тези протестиращи са гастарбайтери загубили работата си и сега си го изкарват на Борисов като че ли той е виновен за техните неудачи!И а и лентяи които и зад граница са били такива калпазани!Обобщено това са хора без работа,нагли и безскрупулни!--------А ти самият какво работиш или на каква длъжност си?
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте вечно недоволната и нахална Нинова и си правете сметките кой стои зад протестите.Алчни ояли се комунисти, които цял живот са били на хранилка на държавата, а сега решиха, че 10 години са мнаго да са далеч от баницата. Йончева се скъса да прави компромати и всичките и опити се провалиха.А начело на партията им все богаташи, за които нищо не е да плащот за тези незаконни записи и компромати.Видиш ли го комунист удари му шамар - той си знае защо.
88
0
 
20
 
! Отговори
Някои прекалиха преди 3 години
Ония палячовци хаджи Генчо, Ян Бибиян и другия чобан ако мислят, че ще им се размине жестоко се лъжат!След протеста ще бъдат съдени за нанесени имуществени вреди и застрашаване на националната сигурност!И там около тях които са се самозабравили също ще бъдат съдени!Всичко се записва от камери на полицията, всеки ще си плати!Унищожени са пейки, казани, настилка! Осквернени са сгради, Герба и институции!Няма да им се размине!
87
1
 
23
 
! Отговори
555 преди 3 години
Въпрос: Защо се борите срещу Борисов и Гешев? Защото си гледат работата ли? Б Б. бил "мутра" и" *** ". Дай боже такива "мутри" и простаци на ръковозни постове в държавата и да просперираме както в последните 10 години . Вие и на Стоичков лепвахте подобни епитети и какво, стана номер 1 и целия свят го знае . Крадял Б.Б- ами дайте доказателства , извикайте Кьовеши да го разследва , а не само злостно плюене . Гешев е единствения , който се осмели да разбута гнездото на стършелите Позор за вас
86
3
 
24
 
! Отговори
Завист и злоба! преди 3 години
Протестите са обречени, защото в основата им стоизлоба и завист! Пандемията провали плановете на многохора, особено работещи и учещи в чужбина, и те от злоба и завист, подкрепени от престъпни елементи - Божков, Радев,Маджо, решиха да създават анархия и беззаконие! Типична народо-психология "Я не искам на менда е добре, я сакам на Вуте да му е зле!
85
16
 
2
 
! Отговори
В края на крайщата преди 3 години
Вместо да се дрънка по форумите се излиза на площада и каквото е това е ! Там с цветя и прегръдки отпред с жените ще помолим вежливо и с умиление новия тато единственият и незаменим изключителен управленец --да напусне ! Не това не е правилно ,другите не са като него той многократно ги превъзхожда и по--добре знае как ,той победи дори вируса ,надигра европейците получи милиарди смачка олигарсите и построи всичко което може да се строи .Иска просто да завърши още някой дреболии и да се отег
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бТВ божков тв
83
2
 
21
 
! Отговори
До надолу преди 3 години
И аз заради това гледам всяка вечер Алфа на живо та белким изкарат жандармерията с водните оръдия и да ги подпукат с палките да гледаме как подскачат като удари палката по гърба!
82
2
 
19
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Зависи колко плащат Маджо и Черепа! Засега добре поддържат протеста, купиха им шатри и палатки, всеки ден един бус ги зарежда с домати и яйца, въобще протестиращите са добре и си свиркат!