Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
М-у другото ,казват,че се обмисля.Тоест страхливо чакат реакциите.Всичко от нас зависи.Ама вие не искате да заобикаляте ,като ходите да крадете по учрежденията народните пари!!Тоест ще удължат ,ако си траем.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринЯвно в цял свят се доставят от Бойко. Май сте като коне с капаци
32
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Според Бойко Борисов Магистралите на България са по - добри от тези на Германия!Успех на народ ,който вярва на Бойко Борисов!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лена ДюкмеджиеваПогледи какво става по света. Не гледайте само до носа си и да мислите че само вас ви застига тази несправедливост.
30
1
 
10
 
! Отговори
ХМ! преди 3 години
А НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ВСИЧКИ КОИТО ИДАВАТ ОТ ЧУЖБИНА ДА СЕ ПРОВЕРЧВАТ ДАЛИ СПАЗВАТ КАРАНТИННИЯ СРОК ЗАЩОТО ЗНАЕМ ТАКИВА КОИТО ЦЯЛ ДЕН ХОДЯТ НАГОРЕ НАДУЛУ - ХОДИЛИ НА ПОЧИВКА В ЧУЖБИНА ДРУГИ РАБОТИЛИ И ВСИЧКИ СЕ ЗАВРЪЩАТ БЕЗ НЯКАКЪВ РЕД В ДЪРЖАВАТА -ВЪВЕДЕТЕ РЕД ПЪРВО И НЯМА ДА СТРАДАТ ТАКИВА КОИТО НЯМАТ ВРЪЗКА С ТИЯ ЗА КОИТО ПИСАХ ПО ГОРЕ - НЯМА РЕД НО И НЯМА ТОЛКОВА БОЛНИ КАКТО КАЗВАТЕ КАКВО КАЗВАТЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ПОЧИНАЛИ ОТ БОЛЕСТИТЕ СИ И ТЕ ЛИ МИНАВАТ ЧЕ СА С КОРОНА
29
2
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Важното е,че в Централната част на София си ходите вече на работа нали така чиновници и IT-та?
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега никой не се пази, а аз не знам какво ще му удължават :). Някой няма ли събере смелост и да си признае, че коровируса е политическа измама. Има корона вирус, но не е толкова заразен, не е и толкова опасен.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни в Европа, последни! Но пък ербапи, "свободни" и разбиращи всичко. Последни и ще си останете с разбиранията ви за същността на живота- ядене, пиене, чалга и простащина. Народ без духовност и колективна отговорност е обречен. Ще се самоизяде и самоунищожи, ставайки слуга на по- организирани и задружни нации. Не че не се е случвало това в човешката история. Но кой да чете..
26
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И кой може да ни докаже че имате covid19?Лаборатория в която PCR - ите се доставят от ГЕРБ и Бойко ли ?Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
25
2
 
19
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Не съм спец по конституция и само предполагам,че това ако не помогне,ще се обяви ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ,а при извънредно положение,ПРЕДПОЛАГАМ правителство не МОЙ са БАРА?!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринЗащо си мислиш, че само в България ще е различно от другаде?
23
0
 
2
 
! Отговори
Малък на 17 преди 3 години
Да бе някой патаран ще те пази от ковид....
22
2
 
12
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
Супер, на като не проследявате връзки м/у контактните лица. Докато не правите тестове на хората/първични/ а чакате те да си ги платят/след като са си плащали осигуровки цял живот/. докато не започнете да мислите, тези административни действия, водят до това че при нужда хората няма да спазват повечи нищо и никога. Не е лошо да се помисли върху това.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам ГЕРБ да изолират феновете им в ТЕХ Парк и да си спазват препоръките на ГЕРБ министрите !
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме интересува кога герб и началниците им ще спрат да използват хаарп над БГ?
19
12
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
А ти как очакваш да ходят? Нали една учителка да хвърли топа, а те всички са възрастни и със сума ти хронични заболявания, ще стане мазало. Отделно, при есенен грип и тази корона-щуротия като някое дете също може да си отиде, статистика все още няма и прогнози не могат да се правят при грип+корона. То няма как да тръгнат на училище, въпросът е кой ще отнесе политическия негатив, че народът ще се разстрои
18
5
 
34
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Който го е страх от covid19 да спазва карантината наложена от ГЕРБ! Да си седят в къщи !Останалите хора ще живеем свободно бе Гербери!Ще работим, ще се разхождаме, ще се движим!
17
5
 
36
 
! Отговори
Аз преди 3 години
България е на път да фалира от тази рецесия. А иначе ще ни затворят цяла зима и чак на пролет към Април лека полека ще се отвори държавата. Така че, народе чака ни много тежка зима.
16
6
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Оствка и народен съд ,ВЕДНАГА!
15
33
 
16
 
! Отговори
До хехе преди 3 години
За какво да се вдигат, бе хахо!? Че няма здравен проблем у нас и целият свят ли? Една маска не желаете да сложите и малко дистанция да спазвате, а не да се ръгате на куп като *** . Все някой ви лъже вас, безценните! Истината е обаче, че сме изключително недисциплиниран народ. Затова и сме последни в Европа. Не е ли истина това, а? Докажете! Бай *** с ограничен умствен капацитет, но претендиращи за познания във всички области. И минусите ви няма да променят положението ни!