Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
За неразбралите:Големи маси от хора в глобалния свят стават излишни.В период на тежка икономическа криза масите трябва да се контролират.Как се осъществява контрола на масите? Да излезе пак в медиите и да ни разкрие оня експерт-математик Витанов с надменната мазничка усмивка!
53
3
 
14
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Нещо за 18-ти септември ли ни подготвят?
52
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ооо, я стига с тези удължаваници !!! Всеки си има вече едно наум и се пази и дистанцира. Всеки сам за себе си решава как да се пази и предпазва. Всички вече се пазим дори и в домовете си !НЕ СЕ опитвайте да ни държите далеч от площадите! Нещата няма да се оправят с удължаване на карантината !
51
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
Дали в докладната на другар министър пише какво и е точно епидемичността на обстановката?!100-300 положително тествани, неизвестно колко от тях със симптоми дневно? По чие определение точно по-малко от 50 заразоносители/милион са епидемия?
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умнико, никога не съм гласувал за герб, няма и да го направя! Тука става въпрос за здравен проблем в целия свят, а не за бойко и партията му. Ако той се възползва от епидемията, за да остане на власт, това е друг въпрос. Или си мислиш, че ако мая манолова, например, дойде на власт, вирусът ще изчезне магически... Последни в Европа, но всезнайковци!
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмите и сбирките, казвате? А кой отвори кръчмите, разреши сбирките и даже публиката по стадионите? Аз и Вие ли?
48
7
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
оле Боже!....говорят за ИЗВЪНРЕДНА епидемична обстановка при положение че НЯМА "редовна" епидемична обстановка,защото да се обяви такава, СПОРЕД ЗАКОНА, трябва да има над 200 ЗАБОЛЕЛИ,НЕ "вирусоносители",на 10000 човека /десет хиляди/..Но,предстоят чутовни напъни от страна на Хунтата, и всякакви свободни граждански прояви ще са смъртоносни за нея..За това подготвят почвата за забрани и ограничения.
47
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
1 година става вече с covid19!Някой от професорите на Бойко Борисов и ГЕРБ - може ли да ни посочи симптомите на този вирус?Понеже не съм много умен ,та да ме информират малко?
46
0
 
13
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Цялата помощ от Евросъюза бе за подпомагане на борбата срещу ковид-19.На практика това на 1-во място означава безплатни масови тестове както и безплатни за всички които имат нужда от тестуване!!!Ние сме единствената държава!!! в Европа която кара съмнителни за корона вирус да си плащат за тест а без този тест аз не мога да го прегледам защото ако утре излезе че е положителен значи аз съм контактен и трябва да се тествам и евентуално да съм под карантина а кадри няма!!!Това е положението!!!
45
8
 
4
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Не мога да се начудя на някой коментари. Много хора бъркат причината и последствията. Причина - вирус, за някой смъртоносен, следствие 1 карантина,сл.2 хората с пари не щат да рискуват заразяване.сл.3 някой хора решават че не им пука (обикновено извън рисковите групи или просто безотговорни) и затова не трябва да спазват карантина, а медиите трябва да крият проблема, за да могат богатите от сл.2. да дойдат да харчат пари на морето.сл.4 това се разкрива от богатитесл.5 туризма умира
44
6
 
13
 
! Отговори
! преди 3 години
До ЕлемагТака е, пробват ни и ние като сме покорно овче стадо, ще си правят каквото щат, че и повече! Славейков: "Не народ, а ***!"
43
9
 
6
 
! Отговори
.. преди 3 години
е нормално... то с толкова болни.. тепърва се почва сега като захладнее и всичко се натъпче в София
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами защо не организират един референдум и да отидем да гласуваме да прекратяване на това положение и съвместно с това да гласуваме и за нов парламент
41
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни в Европа! Това е сега и напълно си го заслужаваме. Бай ***, на които цялата медицина им е ясна и са твърдо убедени, че политиците ги лъжат за "някакъв" си вирус и не желаят да прогледнат, да се стегнат малко и да спазват елементарните мерки. Да не си развалят рахатлъка по кръчмите и сбирките. Ще страдаме, а после ще обвиняваме " некадърните" бели престилки.П.рост народ, слаба държава! Само ме е жал за малкото останали тук свестни хора, какво трябва да преживяват.
40
5
 
22
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Аз предлагам да се удължи до 2029 г. Само това е начинът да се държи в страх и контрол добитъкът по света и у нас. Един плюс има Лукашенко - каза им в очите какви са на отпадъците от сзо и сие!
39
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Само че в чужбина дават суха пара на хората които не работят заради covid19!А В България Бойко Борисов си раздава на себе си суха пара !Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин 41Защо хабиш място в постовете си? Много оригинално
37
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Според Бойко Борисов Турски поток е Балкански поток!А Балкански поток е Американски поток!Така че ГАЗ идва от Щатите !Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха х
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателАко не сте разбрали, цяла Европа, че и светът са в извънредно положение. Затова и не можеш да минеш от една държава в друга и се сменят разпоредбите от днес за утре.
35
2
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 9Никой не е завинаги на земята!Да си спомним какво пише на колоната, която наричат Омуртагова:Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил.Времето и хората ще ги съдят според направеното! Ще е добре да премислят пет пъти преди да пишат и гласуват! Щото новия властник след тях ще ги мери с тази новата от тях самите изработена мярка.Абсолютния контрол е невъзможен!