БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късокраката географка е жена без капка достойнство - Бойко Борисов в разговор с Томито я нарече *** (пиянството не е оправдание!), а тя съвсем не се обиди!Значи е ***!
177
1
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БКП- БСП ЦЪЗДАДЕ МУТРИТЕ ДА СЪБЕРАТ ПАРИТЕ ПОД ДУШЕЦИТЕ НА НАРОДА СПЕ4ЕЛЕНИ С МНОГО ТРУД !!!!!!!!!!! А ЗА БАНКИТЕ ЗНАЕТЕ ТЕ ГИ ОБРУЛИХА И ФАЛИРАХА !!!!!!!!!!!!!!
176
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** се запъна,*** ше излети с 300.....
175
2
 
11
 
! Отговори
много преди 3 години
***!!! Ама много,много,много ***!!!
174
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Природно семпла женица...
173
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ СТАНА ДОСТА НАГЛАНАКРАЯ ЩЕ ХВЪРЧАТ НАРЕД И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПИТА
172
1
 
2
 
! Отговори
хахо преди 3 години
до простото под номер 199 простото си е просто
171
11
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Манолова е деструктивно същество без абсолютно никакви морални задръжки. Цирка, който сътвори вчера използвайки майките на децата с увреждания доказва, че за нея няма червени линии, зад които да не преминава. Както се очакваше фигуранта Радев я подкрепи и използва ситуацията за да обяви, че "протеста ескалира", доказвайки за пореден път, че страда от остър дефицит на морал. Липсваше единствено партийна подкрепа и тя не закъсня в лицето на опг БСП.
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИ НЕДЕЙ Я ПОДАВАЙ.....ИМА И ДРУГ НАЧИН ДА ГИ ИЗРИНЕМ....
169
4
 
11
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Прав е тиквун, с *** се изчерпва с три думи същността и.
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 1989 година завършите властта демократи създадоха групировките, за да държат в страх и подчинение българите. Основата на групировките са престъпниците пуснатите от затворите от президента на демократите. През 2009 групировките завзеха и държавната власт в България. Сега всеки нормален българин иска мутрите вън от властта. Тези, които не са от нормалните българи са против.
167
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е кво?..В кенефанапарламента има право да акаипика САМО "шефката"!..Това е "прайвит крапър"!..НЕИН ЛИЧЕН!Донесла си го е чак от Кърджела..Що са пенявите?"Парламента" СЪЩО е "СОБСТВЕНОСТ" на герп!...Територията -също...ВАШИЯ ЖИВОТ е "собственост" на боко и Държанките му!..Ако поискат,когато поискат,могат да си го вземат обратно от вас...така де!..Я си налягайте парцалитеда не стане лошо!..
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри и оставка, не може да бъде.
165
7
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
каква оставка може да очаквате такива морални категории са непознати понашите ширини мислете на изборите защото сега виждате за какво сте гласували
164
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дали сега е с ***..много ме вълнува.
163
6
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БОЖКОВ:- ВИЕ ОТРОВНОТО ТРИО АКО НЕ ПАДНЕ БОРИСОВ ЩЕ СЕ КАЗВАТЕ МРЪТВОТО ТРИО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
162
4
 
9
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ГАЛЕВИ;- ХЕИ СЕСТРО МАЯ - ПРАВИ МУШИИ ПО ГОЛЕМИ *** !!!!!!!!!! ДА ПАДА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТА ДА СИ ДОИДЕМ СЕСТРО !!!!!!!!!!!!!!!
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ас уставка няма дъ им дам, мене ич ни мъй исрам, ам, ам ам!
160
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам оставката на арменския поп.И моля Галева да ми съдейства.Или арменския *** Бабаджан.
159
9
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Само оставката на Патриарха още не са поискали. Ама и това няма да ме учуди.