Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!

"Ще разширим подкрепата за всички родители във време на пандемия"
Обновена: 7 окт 2020 13:57 | 7 окт 2020 13:41, Веселина Йорданова
438
Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това ще бъде заложено в бюджета за догодина, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след днешното заседание на правителството.

Още по темата
За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца.

По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви той.

Правителството удължи срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

"Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица". Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души", обобщи премиерът.

"Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание", заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов не е от хората със сделките,, давам ,за да ми дадеш,, Той има много по-вече човечност отколкото във всеки друг политик.
43
11
 
16
 
! Отговори
Възмутен DE преди 3 години
Какво са 40 лв бе,т.икво т.ъпа! Как се гледа дете с тия пари?! Това ми е 1кг хубаво месо за днес! Тук доколкото зная за 1 дете са 180 евро минимум,за 3 достигат над 500 евро,според дохода но родител! Писна ми да чета новини с тъ.пите обещания,все едно от джоба си ги вадиш! Айде махай се,овчар про.ст!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Полша дават по 250 лв. на дете, но там няма цигааньор.Тук идеята не е лоша, но само да е за деца ходещи на училище.
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лъжец - Аз пък ще гласувам за ГЕРБ.о .
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за колоездачите по едно колело? За автомобилистите зимни гуми? За футболните запалянковци шалчета и димки?
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро проста ако нямаше протести и не идваха избори дали щеше да си толкова щедър да раздаваш от народната пара ? Каквото и да правиш си пътник ,най късно през март, не го ли разбираш ? Иначе да му мислят следващите които и да са като дойдат на власт хазната ще е опоскана до край + милиарди заеми теглени от еднокнижника .
38
4
 
15
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
А защо всичко е от догодина? И така... вече 12 години. Защо не направихте нещо СЕГА, ей така за разнообразие? То догодина вече и магистралите ви някой ще трябва да поправя ама... догодина, не сега.
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това ще намажат само черните.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, браво. Първо пенсии, после детски надбавки...Ама догодина, докато трае "пандемията", само да ме изберете...
35
7
 
1
 
! Отговори
Манипулират ви преди 3 години
Хора гласувайте за Billy the puppet. Той направи единственото смислено от Герб. Страшно много нaглeци и врeдители смачка в страната. Ама страшно много. Мазилото беше пълно и брутално. А това с 6-те апартамента е глyпост и елементарен нагласен компромат. Баце ще ви залъгва с дребни стръви докато е жив. Имате глави на раменете, използвайте ги. Не се връзвайте повече на подхвърлената стръв. Не разбрахте ли, че това е за да бъдете управлявани накъде да плувате.
34
0
 
10
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 3 години
Още днес подавам заявление за пенсионер от ГЕРБ.
33
3
 
13
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Така е редно да бъде! Справедливо ли е, едни хора да се осигуряват на реални заплати, да плащат високи осигуровки и заради 100 тина лева пвовече, да не им дават детски, като в същото време, хора с по-високи реални доходи, но осигурявани на минималния праг и плащаши минимални осигуровки, да вземат?
32
10
 
17
 
! Отговори
Кара.....янчев преди 3 години
Кой не есъгласен с господин Борисов да оди пеша и да не се вози на метрото
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно яко ще се мре.... Нямаше да обещаят пари ако знаеха, че ще трябва и да ги дават накрая.
30
8
 
17
 
! Отговори
ДЕМБИ преди 3 години
ПЕРЕДЕН ОПИТ ДА СИ КУПИ ОЩЕ НЕКОЙ ГРАС.МНОООГО ОТЧАЙВАЩ И ЖАЛЪК ОПИТ
29
12
 
12
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 3 години
Може да са малко надбавките ,но все пак е нещо ,работещите родители досега издържаха и даваха на вечно не работещите с един катун деца.Браво на Бойко ,очаквам БСП и умрялото НДСВ да се сетят ,че те сложиха тавана на детските .
28
7
 
7
 
! Отговори
Крум преди 3 години
До до КурмДобавки да се дават на първо второ и трето дете за да се стабилизира демографският проблем. За четвърто и всяко следващо по 0. Когато доходите са ти 1,8 пъти минималната заплата или повече на член от семейството също да не се дават. Тези пари прябва да са за хората, които имат истински финансови проблеми, а не на калпак.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и по 1 нова конституция за всеки
26
5
 
13
 
! Отговори
От миналия месец преди 3 години
Германия дава на всяко дете по 300евро заради Covid19.Тук нищо.
25
6
 
9
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Докато няма други критерии за отпускане на помощи, ромите/с-и-г винаги ще бъдат по-облагодетелствани !!!Тъй че тик-воч, пак за по-тъмния си електорат се грижиш, не за Българския !!!Но ти не се нуждаеш от качествен народ, на теб ти е нужен верен (поне докато му плащаш ст'инки и кебапчета) - така те е учил твоят комунистически ментор, пардон социалистически !!!