Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в момента виждам четирима души вървят по улицата и нито един от тях не носи маска.-----Така е редно - маски на улицата не са задължителни.
187
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Някакви пълни *** ходят по улицата и си закачулили и устата, и носа. Не знам дали си давате сметка какво си причинявате, още повече в това влажно време.
186
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Всички, които прекаляват с носенето на маска, ще си преебът дробовете. Поне си стойте вкъщи и дишайте нормален въздух.
185
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е след като е контантен ,щял да ходи да лекува деца, придружени от родители .Абе какъв човек е този?Може да се изследва след 14 дни,но през това време е редно да се изолира.Никой в студиото не е бил с маски,докато в болницата има някакъв ред,маски,дезинфекция,в смисъл,че там са по подготвени,защото приемат болни,но точно контактен от вън да се вре при малки деца и да чака симптоми ,еее?
184
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този е някакъв социопат, знае че може да е заразен и вместо да се изследва ми разправя за пажиенти. Пълен креееттеенн. Няма ли институция която фа го озапти този Менгеле на 21 век.
183
0
 
5
 
! Отговори
Мангъра съм преди 3 години
Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах, всеки ден ние лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден. Около нас има над 200 вируса. Мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние докторите? Не, разбира се.Имам една лабораторийка - правим крем за д.упета.Ще се намажа с крема и ме пишете бегАл от теста!Не ми пука. Всеки ден идват по над 50 деца на преглед при мен в кабинета.Трябва да лекувам децата..
182
4
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами който може да му поеме пациентите, да го прати карантина 2 седмици. Ама май няма реални кандидати. Само приказки.
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мрежите на проекта "Партия на президента" работят за пренасочването на вота назапасните и резервистите от армията към партията на Цветанов.Целта на схемата е БСП, "Републиканци за България", "Демократична България" и "Изправи се.БГ" да съставят управленска коалиция в следващия парламентБойко Борисов обаче успя да спре превземането на структурите на ГЕРБ, а електоратът на партията не се прехвърля към "републиканците" и новата партия не достига 1%
180
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той човека знае какво прави, а тези които го плюят всяка вечер се натискат в чалготеките с маски.
179
5
 
20
 
! Отговори
сектир преди 3 години
тоя демон щял да се грижи за пациентите си вместо да се самокарнтинира за една седмица, егати изрудъ. Нали може да заразиш някой ако се болен ве изруде
178
0
 
9
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
хахах Мангъра да не е правил кекс с Любенов. представям си кво изчадие че се пръкне от таз любоф
177
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука въобще не става ясно дали Любенов е възможно да е заразил Мангъров, или Мангъров да е заразил Любенов с щуротиите си и той затова да е дал положителен тест.
176
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е ваксиниран с иновативна ваксина. Всеки ден си навира по половин кило люти пиперки отзад. Така получава незаменим коктейл от витамини и антиоксиданти, а също и го държи във форма за да плещи всякакви глупости.
175
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 3 години
До АнонименКакви мерки? Освен в театрите?
174
5
 
24
 
! Отговори
пенсионерка преди 3 години
....."Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.".... ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ....Ами ако си заразен??? При това си педиатър - какъв пример за подражание даваш на децата??? А също и на колегите си??Възмутена съм, при всичкото ми уважение към лекарското съсловие.
173
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я,стига,ще разчитам на щабове и разни мероприятия да ме спасяват.Горко му ,който вярва на това.Вземете се в ръце.Вземам си имуностимулатори директно от Германия.Ще разчитам на маски и дистанции.Вбесяват ме само тестовете ,когато пътуваш за друга държава.Обидно е,че сме като прокажени.В повечето държави си пътуват спокойно.
172
9
 
21
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Може би, че най-сигурния начин народа да се стресне и да започне да пази себе си и останалите е Мангъров да умре от Ковид. Не му го пожелавам естествено, но ако това стане, ще го обявим за герой, чиято саможертва помага на обществото. После ще му мислим паметник
171
5
 
18
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
училищата затворете, защото иначе после ще затворим всичко
170
6
 
10
 
! Отговори
Мнение относно преди 3 години
"стресиращия"характер на данните,давани ни от щаба:има много болни,заразени,нужни са драстични мерки и лежерния характер на мангъровскатаинформация:грипче,всички ще се заразим,някои ще умрете...Ако се абстрахирамеот истината(две мнения коя е тя няма,вижте в САЩ,УК,Фр и другаде по света),сизадайте въпроса:кое предпочитате реална(дори да е малко засилена)информацияза сериозността на проблема,която да ни подготви за екстрени ситуации или загърбването му,а после да паднем неподготвени в трапа?
169
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо толкова рязко скочиха заразените? защото отвориха училищата. ЕДно дете да има заразено в класа, то общува с други 20! деца., те от своя страна - с други класове всеки от по 20 души и т.н. През пролетта бяха ограничили обучението да е електронно, и полицаи да обикалят из София, но нали писнаха....магазините умирали. После като гледах правилоот за двата метра не се спазвше - наблъскани бяха в ресторантите през половин метър. Лятото си отиде, отвориха училищата...и заразата се върна.

Спонсорирани публикации