106 починали, 43,2% от тестваните са с коронавирус за денонощието

3816 са дали положителна проба от направените 8826 PCR теста
10 ное 2020 06:00, Анисия Иванова
471
106 починали, 43,2% от тестваните са с коронавирус за денонощието
Снимка: БГНЕС

3816 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, което представлява 43,2% от направените 8826 PCR теста. 875 са излекуваните.

Рекорден брой пациенти обаче са починали - 106 души. Продължава да се увеличава броят на хоспитализираните болни - 4004 души, от които 270 са в интензивно отделение, показват данните в Националната информационна система.

Най-много новозаразени има в София - 1403. Следват област Пловдив - 392-ма души и област Варна - 220, Благоевград - 198.

Така общият брой на потвърдените случаи става 78 976, от които активни са 51 922.

Разпределението в останалите области е: Бургас - 142; Велико Търново - 82; Видин - 34; Враца - 63; Габрово - 91; Добрич - 29; Кърджали - 38; Кюстендил - 89; Ловеч - 25; Монтана - 55; Пазарджик - 81; Перник - 77; Плевен - 86; Разград - 36; Русе - 175; Силистра - 17; Сливен - 35; Смолян - 30; София област - 63; Стара Загора - 174; Търговище - 32; Хасково - 46; Шумен - 96; Ямбол - 7

Общият брой на излекуваните е 25 283, а на починалите лица с доказана коронавирусна инфекция е 1771. Общият брой направени тестове до момента са 804 254.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
2
 
9
 
! Отговори
АБЕ, ДЪСКАР.... преди 3 години
СЕГА КРИТИКУВАТЕ, АМА ПОЛОЖИХТЕ ЯКИ УСИЛИЯ ДА СЪСИПЕТЕ И ИЗПОЗАРАЗИ ТЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!!ВЕЧЕ 3-ти МЕСЕЦ ВАШИТЕ ПРОСТИТУИРАЩИТЕ ВЪШКАРИ, РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА ПО УЛИЦИ И КРЪЧМИ.... А ПОСЛЕ РЕВАТ КАТО МАГАРЕТА.... "ЛЕЛЕЕЕЕ КОЙ МИ *** У ГАЩИТЕ И МЕ ЗАРАЗИ С К-19." .....ХАХАХААА....РЕВЕТЕ СЕГА.... А ЩО НЕ РЕВАХТЕ ЛЯТОТО, БЕ...?
304
0
 
11
 
! Отговори
Хах до Лан преди 3 години
Сам го казваш! Като няма дисциплина и самосъзнание това е положението. Никой не е длъжен на никой
303
2
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
НЕКОЙ, абсолютно вярно! И европейците доказват, че интелектуално са много назад от предците си и не заслужават световно господство. Край. Определени сме за новият беден континент, още повече сме склонни и към овчо подчинение...от страх. Новите роби. Икономически. При това сами си го избираме!
302
6
 
4
 
! Отговори
спокойно преди 3 години
Спокойно, скоро карантината на премиера ще свърши и като по чудо, няколко дена след това, и броят заболели също ще намалее. Премиерът Слънце е оздравял и лекува народа си.
301
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И не се подвеждайте по процентите на калинките. Това не е представителна извадка, а се тестват хора със симптоми и контакти. В проценти без достоверност и разпределение говорят само неграмотни.
300
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на ресторантите и чалга клубовете никой няма да посмее нищо да затвори, нито герберите, нито червените дето държат целия хотелски бизнес и големите клубове, а пък чалга Славчо по трупове ще ходи но чалга ще се лее от всяко заведение. И за да е пълен черния купон студентите ще мяткат гюбеци, ще дърпат наргиле и после ще хукнат по селия и паланки да си видят близките. А и студентски празник идва! След 3 седмици ще се радваме на днешните цифри, ще ги отчитаме като намаление!
299
5
 
3
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Хах, И спряха ли вируса?! НЕ! Нямаше и шанс да го спрат, това е вирус. Трябват мерки, каквито са абсолютно невъзможни за нашето общество. Нито като манталитет, нито като дисциплина, нито като организираност от държавите ни, нито като финансов ресурс, НЕВЪЗМОЖНИ. Ние не сме Китай! Една държава НЕ затвори и сега не е в по-различна ситуация от към заразени, абсолютно доказа, че мерките са неефективни. Т.е. тя все още има ресурс да затвори, ако положението стане извънредно тежко. Ние НЕ!
298
7
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
На местно ниво в Европа, се правят различни социални ексдперименти, за да се определи степента на поносимост. Разиграват се различни социални сценарии. Забележете, че никъде извън Европа не се прилагат такива малоумщини, защото от тези малоумщини няма смисъл. Това ще го разберете по трудният начин, че с маски, локдауни и всякакви простотии, вирусът ще мине, вземе своето и отмине.
297
8
 
5
 
! Отговори
истина преди 3 години
Най много заразени са от протестиращите. Платени мутри крещяха оставка, и разпръскваха аерозоли с корона вирус. Това е отмъщението на Фигуранта мутра за неуспялия преврат. Каскета чака да му свърши мандата.
296
0
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Лекуват се болни. Със засегнати долни дихателни пътища, което се установява със скенер (компютърна томография). Къде го правят и колко струва, А ? Предполагам надценката ще бъде като на qPCR'а. После нек'ви пишат, че баце бил комунист. Къв комунист ? Най долен капиталистически търгаш. А тези, които не са тежко болни се карантинират, за да не разпространяват заразата. Затова са тези тестове. Темата за цената на ремдесивир и неговата ефективност е друга. Има я в научните журнали.
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 302Намаляват тестовете, защото все по-малко хора без симптоми се тестват. Кой ще се излага на риск да се реди по тези опашки, като 30-50% от чакащите са заразени?
294
5
 
8
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Трябва да се направи проучване колко от починалите са имали поставена противогрипна ваксина тази есен. Има сериозни съмнения за връзка между ваксинациите и настъпилите усложнения при пациенти. Искам да отбележа че тази есен лекарите в София бяха задължавани от РЗИ да се поставят антигрипни ваксини, а тези които отказаха бяха заплашени със забрана да практикуват.
293
5
 
4
 
! Отговори
до 304 преди 3 години
Христина Бобокова е готвачката на Радев Фигуранта. Тя сготви шкафчето на Борисов с подправки от НСО. Малко пресоли манджата защото остави отражение от силуета си и гривната. Така гърнето на Радев замириса на поръчка сготвено с дрон и дубайски аромати.Общо взето манджа с грозде и малко Боб сготвиха и ще има рекламации. Очаквайте скоро :D Те не са от НСБОП - Те са бивши служители от НСФАСУЛ са вече.Кажи нещо ново! Кажи как Карбовски стана сводник на Радев във вила Калина!Кажи защо Деса избяга!
292
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве Мангърката да не е налапал шланга, та никакъв се не види?
291
7
 
13
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Беше затворена, защото в ЦЕЛИЯ свят беше затворена, нискоинтелектуален човеко! В Гърция и в момента се излиза с СМС, ама тука не се приложи, защото постоянно ревахте, че ви се нарувашат гражданските права. Мутафчийски изобщо не е виновен, че населението се състои от не дисциплини рани мрънкачи.
290
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 278За кои точно съд и затвор? Здравната система е съсипвана от началото на "прехода" с мълчаливото съгласие и дори одобрение ("как ще им дават пари от нашите данъци?") на цялото общество. Същото и с образованието - как ще плащаме на студентите по медицина, като после заминават. Ами ще заминават, като вече веднъж сте приели, че тук не им се полагат пари от нашите данъци. Лаборанти и медицински персонал със заплати като на чистачки. Лекари работят на десет места, за да се издържат.
289
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато 20% от един клас отсъстват,то целия клас преминава онлайн. 20% от 30 деца са само 6 дечица. При тези социални мрежи,вайбър групи и прочие, какъв точно е проблема да се разберат помежду си 3-4 майки паникьорки и да не пуснат децата си на училище?Когато няма кой да ви помогне си помогнете сами, не се изисква много акъл за това.
288
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента! Оня ден дадоха 1 млрд. зз военни кораби, сега голямата борба с пандемията се състои в 18 линейки, 80млн.лв и фургони зз отсяване на неболните от вируса!
287
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко забива по 200 на ден. Всичко под това ниво е нормално за него и няма да го изплаши, защото е мъж! Като минат 300-400 на ден, може и да наложат частично затваряне. Кръчмите ще затварят в 9:30, а не в 11:30. Парите трябва да се печелят, живота на сухите пръчки не може да спре печалбата.
286
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6.Фидан Боев починал от Covid-19 учител от Чепинци.7.Ивелина Тодорчева - Шумен. Учител в ПГСАГ8.Людмила Иванова от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии Асен Златаров Шумен.9.Директорката на Второ основно училище "Иван Вазов" в град Провадия е починала от Covid1910.Заместник-директорът на столичното 32-ро средно училище "Св. Климент Охридски" Надка Васева, която е била с положителна проба за коронавирус, е починала.НЯМА УЧИТЕЛИ.НЯМА И ДА ИМА СКОРО.ЗАКРИВАЙ!