Борисов: Демокрацията е ценност, да помним 10 ноември!

"През целия преход една партия ни водеше към фалити и изолация"
Обновена: 10 ное 2020 09:42 | 10 ное 2020 09:42, Веселина Йорданова
121
Борисов: Демокрацията е ценност, да помним 10 ноември!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

10-ти ноември е дата, която трябва да помним! Тази дата промени съдбата на България и на всеки човек, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

Минахме през много труден преход, но важното е, че съхранихме мира и продължихме напред.

Той припомня, че страната ни стана член на НАТО и Европейския съюз благодарение на много работа и консенсус както между политическите партии, така и в обществото.

Трябва обаче да помним, че през целия преход имаше една партия, която водеше последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация. Да помним, за да не се повтаря!, заявява Борисов.

За мен, като демократ по душа, най-голямото постижение на 10 ноември е свободата на избор! Днес всеки е свободен да избира, да е критичен към властта. Това е ценност, която трябва да отстояваме всички. Бъдете свободни, но и отговорни!, призовава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Прав е ББ, Демокрацията е ценност и трябва да я устояваме, а това най-добре става като се спазва Конституцията, като се уважават българските институции и се избират правителства на парламентарни избори, а не чрез улични метежи и пучуве режисирани от Кремъл, Божковците и Василевците, с активното съдействие на Акционерите от РеМеДето на Позитано 20 и техните фигуранти и беквокалисти с вдигнатите юмручета ... !!!
52
5
 
6
 
! Отговори
Това е терор преди 3 години
В същото време има център за изтезания в Перник, гонения на хора, злепоставяне на хора, унизения на хора, експерименти с хора!Или как Мутра-сектант от Перник с огромни връзки във властта изтезава и убива хора без никакви последствия! Това не е демокрация това е терор!
51
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Пенсионер/40А баща ти викаше 7 Ноември да стане национален празник, нали?До 47Говориш глупости. В много градове електроцентралите отопляват кварталите и няма друга алтернатива.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е ценост,когато държавата се ръководи от демократи,а народа живее добре.Ние нямаме нищо общо с това.
49
13
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До pipo 27 Не знам дали демокрацията е най лошата форма на управление , но знам че всичко което ползваме в ежедневието си е дошло от лошата демокрация. Тя е двигателя на цивилизацията. Даже четката за зъби е измислена от английски затворник. За интернет и смарт фоните знаете.От социализма лозунги ,манифестации и обещания за светло бъдеще , което не видяхме.Така че яжте , пийте и се веселете.Отъмнахме се.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън като вземе властта, ще му покаже демокрация на диктатора Боко Тиквата. Ще му прати зелените барети да го демократизират.
47
3
 
6
 
! Отговори
ДА НЕ СЪМ С КОВИД преди 3 години
и аз, че ми се привижда ТИКВАТА- ДЕМОКРАТ....
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянци са най-тъ'пата българска прослойка от народа!Доказателство за това е тяхната Топлофикация която ги "дере" както си иска!Никъде из ЕС няма такава форма на отопление,навсякъде блоковете са се обединили закупили са си котли и са си осигурили отоплението!Един"огняр"поддържа няколко котела и ползвателите му плащат заплата и осигуровки, разходът на фамилия за месец е 35 ?, в тях влизат заплата, осигуровки и парите за нафта и поддръжка на инсталацията, пр'осто и евтино!Сега и с водата ще ги из
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демекрация - те такова животно нема. Група тарикати са създали парвила по които да ги избират, а демоса да има чувството, че той решава. Тъй е у цел свет.
44
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 ноември е черна дата в Българската история, по черна от 9 септември!От близо 9 милиона 1989 година, сега я има я няма 7 милиона!Тотална мизерия за по голяма част от населението!
43
2
 
11
 
! Отговори
Честит празник преди 3 години
на всички властимащи мутри и калинки. Ако не беше десети ноември щяхте да метете улиците и чистите кенефите, там ви е мястото
42
2
 
13
 
! Отговори
УжасЪ преди 3 години
Излезе резултатът от втория IQ-тест на Бойко БорисовТой е отрицателен, разкри външният министър Екатерина Захариева
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към фалити ни водиш ти!40 милиарда дълг кой ще ги плаща бе,***?
40
2
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТИТЕ преди 3 години
са много по-големи демократи от така нарекли себе си измамниците и крадци на ПРЕХОДА към АДА. НАРОДНАТА ВЛАСТ не беше много народна, но беше в ИНТЕРЕС на НАРОДА, а тези в интерес на собствения си джоб. Как всички "демократи" с вили на Халкидики за по 10 млн и имат очи да говорят от името на народа... А ДИКТАТУРАТА на ПРОЛЕТЕРИАТА си беше много по народна от тази феодална заробваща система сега в ТЕРИТОРИЯТА
39
12
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Честит празник.Предложение :Десети ноември да стане национален празник като трети март.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както нямаше комунизъм преди 10.11.1989г, така няма и демокрация след тази дата в България.Иначе всеки живял преди и след това може да си направи изводите за добрите и лошите неща преди и след. Да сравни кои бяха добри преди и кои след, както и лошите. Да прецени кои са по-важните за нормален живот на него и семейството му.Всеки гледа от своята си канбанария.Не биваше да разрушаваме всичко построено и постигнато тогава. Имаше добри неща, които можеха да се запазят и използват след това.
37
3
 
16
 
! Отговори
Стивън преди 3 години
Най правоверния комунис говори за демокрация... Пълен т.шак.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питай възрастните хора,които получават 300 и по-малко лева пенсия дали демокрацията е ценост.Питай работещите бедни с минимална заплата дали демокрацията е ценост.Питай 2-та милиона българи,които избягаха от нашенската демокрация дали в България има такова животно и тогава ръси мъдрости.
35
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Чисто исторически 10 ноември бе извършен дворцов преврат при който "младото" поколение партийци, израсли с московските партийни ценности, смениха старото поколение управляващи селяни, но българи, и започнаха да крадат поголовно.Няколко седмици по-късно, с партийно поръчение бе създадено сДС, за да има място и за безродните *** като желев, които да легитимират бкп/бсп... а в трудни моменти безродните атлантици като сюлейман паси и коен бяха активирани за да спасяват партията - майка.
34
5
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
И за какво ми е демокрация? Да си изберем за управляващ бодигарда на предишната власт. Това е все едно в Германия готвачката на Меркел да стане финансов министър.