Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение

От бранша предлагат мярката да отпадне
82
Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение
Снимка: БГНЕС

Ограничението за "зелен коридор" за възрастните следобед не изпълнява ефективно ролята си на защита за хората над 65 години и затруднява останалите, смятат от Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги в България.

Още по темата
От бранша предлагат мярката да отпадне, защото водела до напрежение и струпване на опашки пред обектите в началото и в края на "коридора", ограничава работещите пенсионери, нарушава графика на работещи на смени и отнема права.

Мярката е на практика неизпълнима, защото на служители на веригите или на охранителни фирми се налага да определят възрастта на клиентите по външни белези, което е повод за конфликти. По закон те нямат  правомощия да изискват и проверяват лични документи, посочват от сдружението.

Компаниите имат готовност за съвместна разяснителна кампания с Министерството на здравеопазването с апел за въздържане от пазаруване във времето от 8:00 до 10:00 сутринта за хората под 65 години.

Така всеки  ще получи възможност доброволно да прояви социална отговорност като спазва препоръката, без да е задължен за това, независимо от своята възраст и съобразно личния си дневен режим, а при невъзможност или при неотложна нужда ще може да пазарува без ограничения, изтъкват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: зелени коридори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Пенсионерите чакат предмино вечер да пуснат промоциите, тогава хукват. През "коридора" се разхождат до магазина и зяпат, я вземат нещо, я не. За над 65 год хора няма НИКАКВИ ограничения, за всички останали има. Това е глупаво и неправилно! Ако има И за тях -ОК.
28
1
 
11
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
поредното доказателство, че Централизиран Контрол като Брюксел и Клоуните им по Васалните Републики, идея си нямат от живота на хората, но имат претенции да ги управляват!!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е, че да се заразиш трябва да прекараш между 60 -80 минути в затворено помещение със заразен човек при липса на дистанция и проветряване.Пенсионерите могат да се заразят, ако стоят прекалено много време в малък магазин.В момента заради тях във веригите настана напрежение.Аз работя от къщи, но сутрин карам жената на работа от 8:30. Преди между към 9 ч. влизах в Лидл и пазарувах набързо по списък, без да се мотая. Сега няма как да го правя, а вечер е вече тарапаната голяма.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в квартал, в който такива 65+ са не повече от 5-10%. Няма да обяснявам в неделя в 16:25 пред хипермаркета каква опашка се беше извила, а вътре едва ли имаше повече от 10-15 човека. Но хората чакат. Сега да сложим и един коридор за тези с децата, ме те малките нали най-заразни ги изкараха.
25
3
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До сега нсеки ден пазарувам в някоя от веригите, пътувам с автобус и все още НЕ съм се заразил. Няма никаква опасност за пенсионерите, и аз ще съм от тях скоро, ако си носят правилно маските. Не се заразяват там, а вкъщи от деца и внуци.
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що се върнах от Кауфланд, между 12,30 и 13,00 часа там е пълно с пенсии, никой не ги спиран, никой не ограничава никакви права. Даже някакъв видимо над 80 год се разкрещя защо не му спазвали дистанция и не стояли на метър и половина от него на опашката. Ако има рестрикции за някои това е за работещите.
23
1
 
8
 
! Отговори
Операция МрачнаЗима преди 3 години
Операция Дарк Уинтър Активирана! След тая Зима ще намалеем значително!!
22
11
 
2
 
! Отговори
работещ преди 3 години
има ,разбира се тези които работят ПАЗАРУВАТ В РАБОТНА ВРЕМЕ, НЯМА ДА СЕ МИНАВАТ Я, заради майката и бащата на някой сиии...
21
0
 
23
 
! Отговори
999 преди 3 години
Това го очаквах. 5 часа в магазините им има само по 5- 6 пенсионера. Това е пълна загуба за веригите. Пенсионерите да пазаруват във време, когато по - младите са на работа. Но на доброволен принцип да е това. Да си носят маските както трябва и няма да се заразят. Освен това се заразяват повече вкъщи от внуците, отколкото в магазина, където все пак си слагат маските.
20
1
 
17
 
! Отговори
Сутрин, преди 3 години
някъде към 8-9ч., в магазините от веригите основно пазаруваха (преди тъ пата заповед) млади хора - работещи, ученици, студенти. Какво пазаруваха: закуски, кутийка от топлата витрина, сок, плод, все неща за закуска или за обяд. Имаше чат-пат и някой собственик на малко заведение (вероятно) с няколко опаковки мляко, тъмен хляб и др. подобни, заради които не си струва да ходи на борсата.И к*во стана с*я-сутрин не можеш да си купиш, обедната ти почивка е половин час между 12 и 13 ч. и среден пръст!
19
27
 
5
 
! Отговори
шеф на щаба преди 3 години
Яки глоби за собствениците на магазини и при повторни нарушения запечатване на обекта завинаги. Който не му се работи по правилата да отваря онлайн магазин.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък оставаше и да работи! Пролетта сработи, защото имаше цялостно затваряне и хората щъкаха по-малко. Ама сега всеки си джитка където и както си иска. Нормално е да не може да се организира при това положение.
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от измислените зелени коридори. Възрастните щом си носят маска и спазват дистанцията да си пазаруват по всеко удобно за тех време. Противното е хаос.
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма лошо, но ако възрастните пазаруваха САМО в този отрязък от време. но те си ходят в магазините когато искат, защото промоциите били към 11,00 и към края на работния ден. пазаруват бавно, избират дълго, движат се бавно, а по опашките на касите се бутат в теб, все едно, че ще стане по - бързо.но това е една от безсмислените мерки на читателите на Винету, които са управленски импотенти и нищао друго не ражда това под диадемата с пера!
15
0
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
сега се връщам от пазар - бързах за да спазя 13:30 часа и пенсионерите да си пазаруват на спокойствие - в магазина имаше няколко пенсионера, които бяха толкова изтрадали едвам се движеха. Така, че уви, самите пенсионери и то най-болните и безпомощни не спазват "зеленият коридор", а тези хора, ако не дай боже се разболеят, като ги гледам определено не им е останал никой, който да се погрижи за тях. Положението, ще се влошава, управниците са безидейни или с много лоши идеи!!
14
6
 
19
 
! Отговори
Realist преди 3 години
Абе никой не пише за шофьора подпалил колата си в центъра на Враца ! Защо ли ? ... Май само Полша,Унария,Швеция и Норвегия се събудиха от коронавирусната психоза .
13
4
 
16
 
! Отговори
Проблема преди 3 години
С пазаруващите пенсионери възникна от онези 50 лв. Дето Боко им ги набута. За човек дето е свикнал да си брои стотинките е голям проблем изведнъж доходите му да нараснат с повече от 25 процента. Това е всихологически шок. Човек знае че има пари за харчене и се почва едно ходене ,едно чудене, опипване на стока, взимане па връщане. Гледам ги извън как клечат в Кауфланд и се бутат в хората с оцъклен поглед...
12
4
 
22
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Пенсионерите са тези които най стриктно спазват "мерките" - така че не би трябвало да има проблем, нали? Освен ако тези мерки дефакто изобщо не работят, а са само за симулиране на дейност и подчинение на населението. Гьобелс е казал - 'накарай ги да се страхуват и те ще изпълнят всичко което им кажеш"!
11
2
 
33
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ами след като магазините всички сме с парцали на лицата си и така обезопасяваме и себе си, и околните, какъв е медицинският смисъл от почасовото пазаруване!? АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ! Когато *** водят едно стадо ***, накрая всички падат в ямата!
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охраната на кварталния магазин е известен с прякора коце коцкара. Гледам го сега, по-възрастните дами как ги котка. Пуска ги да пазаруват извън определените часове, под предлог че му изглеждат по-млади. Ще му се отблагодарят с някоя, я баница, я мусакица. А се мрази с една съседка на около петдесет години, на нея в пет следобед й вика, вие на пръв поглед нямате право да пазарувате в този времеви интервал. Смях голям.