31 хил. семейства повече са получили помощ за отопление

Общо от помощта са се възползвали 284 000 семейства
5
31 хил. семейства повече са получили помощ за отопление
Снимка: БГНЕС

Близо 284 000 бедни семейства са получили помощ за отопление за предстоящата зима. Това е с над 31 000 семейства повече от миналата година, сочат данни на Агенцията за социално подпомагане.

През тази година размерът на помощта беше увеличен на 99 лв. на месец или общо около 500 лв. за целия отоплителен сезон. Изплатените средства към момента са 136,6 млн. лв. През декември предстои да бъдат преведени още над 4 млн. лв. на хората, които са подали заявленията си непосредствено преди последния срок за кандидатстване в края на октомври, обясниха от социалното министерство.

И през тази година най-много помощи са поискани и отпуснати за закупуване на твърдо гориво – дърва и въглища. Получили са ги 245 200 семейства, като 3145 от тях са решили да ги вземат в натура.

Средства за покриване на сметки за електроенергия са отпуснати на близо 29 800 семейства, за парно – на над 5100, а за природен газ – на около 400. Най-много от одобрените кандидати за помощ за отопление са от областите Пловдив – 22 165, и Благоевград – 22 149. Следва област Враца, където помощ са получили 14 093 семейства.

Агенцията за социално подпомагане ще осъществи контрол на разходването на получените средства. При установено нарушение помощта ще трябва да се възстанови, а злоупотребилите ще се лишават от възможност да получат такава за следващия отоплителен сезон.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
А защо 31 000 преди 1 месец
Семейства повече имат нужда от такава помощ питайте герб .Сигурно се гордеят със себе си.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедни са защото не работят, не работят защото чакат на помощи, чакат на помощи защото знаят, че има кой да им ги даде, дават им помощи за да не работят ...змията захапа опашката си.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите са превъртени през дърварските фирми, горския фонд е батисан, а гербаджиите са си прибрали процента от облагодетелстваните фирми.
1
1
 
3
 
! Отговори
работещ беден преди 1 месец
предКоледно

Дядо Коледа кажи ми,
как да се отопля аз,
щом парите не ми стигат,
ни за дърва, ни ток, ни газ ?

Ти Снежанка остави ми,
имам си една мечта -
с нея заедно таз Зима,
да се топлим по-така.

Ако нещо се прецака
направи така в резерв -
джудже със чували чакам,
дръвца да ми събере.