Д-р Брънзалов: Важно е да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират

60 000 души ще бъдат ваксинирани, след като прилагането на ваксината бъде разрешено
6 дек 2020 09:31, Ния Христова
88
Д-р Брънзалов: Важно е да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират
Снимка: БГНЕС
"Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират. Това е начинът за борба с вируса. Нека не се "филмираме" с различни конспирации за чипове". Това каза в ефира на Нова ТВ зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. Той дори заяви, че е готов да се ваксинира в ефир, за да докаже на хората, че това не е опасно.
 
Д-р Брънзалов е направил кратко допитване до своите пациенти. 
 
"Когато отидох на работа, попитах първите 10 пациента дали ще се ваксинират. 9 от 10 казаха, че ще го направят. Това ме изненада, но и зарадва", коментира зам.-председателят на БЛС.
Още по темата
 
Той поясни и как ще започне ваксинирането у нас.  
 
"3 дни, след като Европейската комисия по лекарствата разреши прилагането на ваксината в България, ние ще стартираме със 120 000 дози. Тоест 60 000 души ще бъдат ваксинирани. Ще започнем с медиците на първа линия. На първи етап трябва да проучим кой желае да се ваксинира. Надявам се да бъдат повече желаещите", каза още Брънзалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
11
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Д-р Брънзалов не уточнява че коментара не се отнася за ***! Що се отнася за Ушанките, прав им път с еднопосочен билет за ярката Москва!
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе всичко разбирам само не разбирам защо Мангъров заяви, че няма да се ваксинира. Нали беше голям радетел за масово заразяване за да изградим имунитет, не го е страх да ходи без защитно облекло сред ковид болни, лекувал ги без ръкавици даже. Освен това самия Мангъров промотира ваксини на щяло и нещяло, които са извън календара. Защо тогава не иска да се ваксинира? Че хем е от двойно рискова група - лекар на възраст. Просто ми е любопитно!
56
2
 
10
 
! Отговори
К- 19 преди 3 години
Ваксинират се здрави,читави ,надеждни,без вторични и съпътстващи заболявания граждани на Република България!Другото е по лошо от сега!Не знам,защо политическите големци не говорят за здравната вреда от това в държавата!Не е за вярване,но това е равно с онова и даже по-лошо от това,което правят сега управляващите у дома!
55
3
 
21
 
! Отговори
тя преди 3 години
Руската ваксина е най-сигурна ,но никой не говори за нея !Пак политика и пак на американците да плащаме! Няма да се ваксинирам, ще чакам руската!
54
2
 
32
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Брънзалов, откъде накъде ще налагате на населението да се ваксинира с нещо, което е създадено за 7 месеца и самият производител не иска да носи отговорност за страничните ефекти ? Брънзалов, ти ли ще носиш отговорност, ако дори и на 10 човека им повлияе зле и вземат, че умрат ?
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да заобиколят законите.При кандидат за ваксина:1.застраховка 50000евро ако почине за семейството му.2.Пълни изследвания дали е бил болен от спин и други придружаващи заболявания.3.Сертификат пълен за ваксината.4.Да се кажат на кандидата какви усложнения може да получи.5.да си води дневник как е преминала ваксинацията.И още мерки.НИЕ НЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЦИ.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ.Ай Честит Никулден.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените са идентифицирали мутация на SARS-CoV-2, която позволява на вируса да избегне разпознаването от няколко антитела, произведени като лечения с COVID-19.Scientists have identified a SARS-CoV-2 mutation that allows the virus to escape recognition by several antibodies manufactured as COVID-19 treatments.https://nature/articles/d41586-020-00502-w
51
1
 
14
 
! Отговори
НЕКА ИМА преди 3 години
НЕ пречете нека да има и умрели от ваксини. Роднини и близки после да търсят пари за смърт причинена от ваксинация.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за ваксинирането. Но от това което чета ентусиазмът ми се изпарява. Английската била добра, ама не знаели по колко да слагат. Тестовете им не сигурни. За американската суровина нямало. Какви ще да са тези мистериозни суровини. После не знаят колко ще произведат. В България пък не знаят кога и колко ще ни разпределят. Ами да купят Руската, да купят лиценз и да произвеждат. Какво чакат смотания ЕС да ни реши проблема.
49
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въъътуй форумците много сербез били...я по спокойно, ваксината е пожелание, никой не ви е сложил сабя на главата....
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
със сигурност много хора ще си докарат ракови заболявания ако си сложат тая отрова ...
47
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ще убедиш възрастните хора,повечето с различни заболявания да се ваксинират?Или дреме ви за тях,който оцелее-оцелее.
46
21
 
2
 
! Отговори
Вие = слабаци преди 3 години
Едно време ревахте срещу ГМО дето още не сте решили какво е. Всичките тъпчете и ядете.Ревахте срещу интернета. Пристастени сте.Ревахте срещу смартфони и компютри. На практита са неотлъчна част от вас. Самочипирахте се.В момента, в който комфорта ви на еднодневки бъде закачен съвсем малко лягате и ставате роби на собствената си глупост. Ваксина ще има, както ваксини има от над 100 години и помагат и като станат задължителни сами ще се ваксинирате в ефир, за да не ви пипат комфорта.
45
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе оставете естествения подбор да си върши работата. Ваксинирайте, който му дреме за здравето му и за това къде му отиват данъците. Богоизбраните дето всичко знаят да се оправят.
44
0
 
25
 
! Отговори
Хроничен преди 3 години
До ГаляТова е проблемът!ОЩЕ НИКОЙ НЕ КАЗВА КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ХОРА С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!?!?!? Дори с "най-обикновена" алергия...Не се изказвай неподготвена!
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, благодаря. Има по-добри начини за самоубийство.
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧИЧо тая твоята няма да стане ще ви палим като французите ти като искаш се ваксинирай зомбиКовидясало:)
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами започни с колегите си, много малко са кандидатите за ваксинация.
40
21
 
5
 
! Отговори
Галя преди 3 години
Всеки си решава за себе си.. има много хора със хронични заболявания дето чакат ваксината за да се спасят от този коварен вирус
39
2
 
45
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Самите лекари не искат да се ваксинират, какво остава за другите хора. И тук не става дума за чипиране, ДНС и т.н., а за елементарни неща като: какви са страничните ефекти? Никой не знае. Всяко лекарство има странични ефекти, дори аспирина. За колко време са изтрадените антитела? Никой не знае. При всеки различно. Ефективна ли е или когато хората започнат да измират ваксинирани, ще им обясняваме как това е друг щам? Какво става, когато се ваксинират вече заразени, но в начален стадий? И др.