Борисов: На Рождество хората ще са със семействата си!

Свещеници влизат в Covid-отделения да вдъхнат кураж на болните
Обновена: 9 дек 2020 11:56 | 9 дек 2020 11:09, Веселина Йорданова
77
Борисов: На Рождество хората ще са със семействата си!
Снимка: Правителствена пресслужба

2,5 млн. лв. за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната отпусна правителството.

Средствата са определени за реставрационни дейности в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира "Св. Йоан Кръстител" в с. Жабляно, общ. Земен, за храма "Св. Петка" в Русе, за църквата "Свети Дух" в с. Бенковски в общ. Кирково, съобщиха от правителствената пресслужба.

Финансова помощ за ремонтни дейности се предоставя и за сградата на Софийската митрополия, за сградата на Старата митрополия в Ловеч, за укрепване на столичния храм "Св. Ап. Андрей Първозваний" и за продължаване на строителството на църквите в София - "Св. Стефан" в Южния парк и "Св. Благовещение" в кв. „Дружба“2.

"Наближава много велик ден - Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа криза, упованието на хора в Бога е изключително важно", посочи министър-председателят Бойко Борисов. Той бе категоричен, че в своите действия правителството винаги се е водило да бъдат в името на Бога и на българските граждани. "Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си, да могат да отидат на църква, да запалят свещ, да почетат този изключително светъл ден. Това ни е целта", изтъкна премиерът Борисов.

Специална благодарност към министър-председателя за оказаната подкрепа изрази Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на  Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

"На днешния ден, когато се почита Света Анна, закрилница на семейството и на младежите, поднасям специална благодарност от името на патриарх Неофит за Вашата грижа, помощ и подкрепа в църковното дело", се обърна към министър-председателя викарият на патриарха епископ Поликарп. Той изрази благодарност към правителството и за това, че по време на пандемията от коронавируса църквите не бяха затворени. "Хората наистина се укрепваха в своята надежда, влизайки в храма, общувайки с Бога, със свещенството и така по-лесно преодоляват тези сътресения – и физически, и духовни, и психически", отбеляза дядо Поликарп.

Той добави, че с благословията на Негово светейшество патриарх Неофит от 20 до 26 декември свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните, за да помажат тези, които имат желание, да ги поръсят със светена вода и да им вдъхнат кураж. Тази благословия се планира и за Йордановден през 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До до До Дахау в БългарУжас!!!Сигурно в някой изчерпан рудник ги държат?
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последните години нямаше пари за децата с увреждания,за медиц.сестри и лекарите,за работещите бедни,за пенсионерите.А сега е развързал торбата и харчи като за последно.Взема заеми и хвърля наляво и надясно,а след него и потоп.Еле па за църквите.Какво ли не направи,за да изкупи греховете си.Да му мислят следващите.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този оскотял кофпомпаджия полиглот за какви семейства говори, като убо сигурно му влачат разни люлки като мис потни ватени прашки.
20
4
 
4
 
! Отговори
ОХ БЕ преди 3 години
Ясно е, че под всяка статия, в която е името на Борисов, той ще е плют - толкова си можете, а и за това ви плащат. Ама четете за какво иде реч - НЕ ИСКАМ парите ми да отиват за онея оядени чернодрешковци. Синода е богат, пълни с имоти - да продават и да си ремонтират църквите, нали така ??? Болни дечица умират заради липсата на средства, а държавата ги дава на брадясалите дебелища !!! СРАМ И ПОЗОР !!!
19
4
 
3
 
! Отговори
постеш програмист преди 3 години
Чекаме и се надаме на тва рожество най после да се пръкне истинския Исус че вече ни се изчека чакалото
18
3
 
8
 
! Отговори
Мата Хари преди 3 години
А ти къде ще празнуваш?В Банкя или в Бояна?За да знам къде да ти оставя едни пачки и едни кюлчета злато.
17
2
 
3
 
! Отговори
до До Дахау в Българ преди 3 години
Концлагер бе истински като тези в Нацистка Германия само, че през 2020 година но в Перник- изтезават и убиват хора неудобни *** Бойко и Гешев!
16
3
 
6
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА преди 3 години
АБЕ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ СИ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
15
3
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Комунист да ми говори за Бог и светена вода !Та неговите господари ни учат, че трябва да чакаме дядо Коледа - санта Клаус - приемник на свети Никола.Гледам некролозите само от последните 2 месеца - част от тези хора отидоха на едно друго място ... а можеше да не се разболеят ... а можеше да ги излекуват като богаташите(Борисов) ... а можеше ...
14
4
 
4
 
! Отговори
Елхово преди 3 години
Черепа плаща на хората да ходят много болни по болниците и да измират по стълбите, за да навредят на имиджа на Бойко!Защо ходят все като са зле - да ходят здрави, да си носят храна, санитарни принадлежности и отопление и ще има само щастливи и здрави хора по болниците!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно.Боко ви разреши да бъдете със семействата си.Ха,ха,ха!
12
2
 
13
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Пред Боко Тиквуня банкянски прросстак имаше опция - оставка. Той се запъна като типичен диктатор. Исканията се измениха до "Оставка, Съд, Затвор". От оставката може и да се е отървал, но от другите две - няма да му се размине. Особено с тоя геноцид който разигра! В България ПОРДЪЛЖАВА да се покачва смъртността! Оня щял да отваря. А водни кризи и мръсен въздух из половината страна?! Малеее той и още колко министри ще ходят при бай Ставри в Банишора или до Сливен...
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кръчма, на кръчма ще са. Нали ще се отварят всички кръчми и почва масова кампания по новините как всички трябва да идат на кръчма да спасят икономиката.
10
9
 
0
 
! Отговори
Аналфабет преди 3 години
не зависи от правителството, КОЙ да бъде в затвора иначе още СЕГА фигурантът да се е настанил там
9
1
 
13
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
тоя т-олуп си мисли, че без неговата благословия няма да има ядене и пиене на корем ли бе, баааахти тиквата
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От следващото правителство основното ултимативно искане е Бойко Антибългарски да прекара всички следващи Коледи в ЗАТВОРА!!!
7
2
 
12
 
! Отговори
Пенди преди 3 години
Добре, че ми каза! Аз мислех да празнувам с теб и Мата Хара! :)))
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце ви е виновен за всичко, а колко хубаво ще се живее при... Нинова, Пинокио, ген. Атанасов и под ръководството на Слави Трифонов, мечта НАЛИ... бързо бързо ще стигнем нивата от 1997 година по доходи на пенсионер 3-4 долара на работещ 9-10 долара
5
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Дахау в БългарияАбе, какъв е тоя концлагер, дето го пляскаш под всяка статия?Я дай малко инфо, че ми стана интерсно.
4
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До zeus,той ще ходи там.